Læs også:

Close
træning i form pige motion (Foto: Unsplash)

Tid til træning: Kom i form derhjemme

Sundhed  | 

Det er den tid på året, hvor man må forsøge at holde sig i form indenfor. Eller måske bruge naturen. Men der er faktisk mange gode muligheder for at holde sig i form hjemme på stuegulvet. Læs med her

Vinteren er som regel en tid, hvor de fleste mennesker bliver indenfor og nærmest går i hi, mens det kolde vejr raserer udenfor.

jogging træning motion pige løber (Foto: Unsplash)
Tid til træning – er du klar … (Foto: Unsplash)

Det kan være en skøn tid til at få læst den bog, du længe har villet læse, eller starte en ny hobby som for eksempel at hækle eller strikke, eller måske lære et nyt spil eller begynde på et stort puslespil. Det kan dog godt blive lidt ensformigt at holde sig under Kong Vinters radar og motion og fysisk udfoldelse kan være en fantastisk måde at holde sig i gang på og komme i form, men det kan være svært at finde motivationen til at starte på en ny fitnessrutine eller finde energien og gejsten til at fortsætte med din eksisterende rutine.

Ikke desto mindre er det en rigtig god idé at bevæge sig og holde sig i form i de kolde og mørke vintermåneder og udover at det har en god effekt på din krop og giver dig en følelse af fysisk velvære, så har det faktisk også en positiv indvirkning på dit mentale helbred. Derfor får du i denne artikel nogle gode tips og tricks til at holde dig i gang denne vinter.

jogging træning motion pige løber (Foto: Unsplash)
Motion kan hjælpe på dit mentale helbred. (Foto: Unsplash)

Når man skal finde nye rutiner

Mange mennesker har fået deres sædvanlige fitnessrutine forstyrret og er blevet nødt til at finde alternative metoder til at motionere og holde sig i form. Det har både været tilfældet for os helt almindelige mennesker, men i høj grad også for mange berømte sportsstjerner, som har været nødt til at omlægge deres træning. Det gælder blandt andet det danske håndboldlandshold, som har holdt sig i form ved at træne online med deres træner.

De forskellige internationale fodboldhold har også været nødsaget til at taget alternative metoder i brug for at holde sig i form såsom at træne i små grupper, træne derhjemme med vægte og kropsvægtsøvelser og specielt træning med modstandsbånd har været populært.

Men det er ikke kun de helt store sportsgrene, der har været nødt til at ændre deres rutiner. De fleste af dem, som deltager i professionelle sportsgrene såsom poker, bliver også nødt til at holde sig i god fysisk form for at kunne holde trit på det professionelle niveau. Det gælder for eksempel professionelle spillere som Celina Lin, som plejer at spille tennis og dyrke yoga for at holde sig i form, og hendes kollega, Jennifer Shahade. Siden de fleste pokerturneringer er aflyst, har begge spillere og deres respektive kollegaer også blevet nødt til at finde på alternative måder at flytte deres daglige træning online.

Men hvad er så lige tricket til at finde en ny rutine? Der er et par ting, du kan gøre for at skabe en ny fitnessrutine og sørge for, at den kommer til at sidde fast.

Skriv dine mål ned

At skrive dine mål ned er første skridt på vejen til en succesfuld rutine.

citat power do it gør det (Foto: Unsplash)
Skriv dine mål ned, det hjælper dig med at overholde dem … (Foto: Unsplash)

Det første, du kan gøre, er at overveje, hvad dine mål er. Hvor vil du hen med træningen og hvad vil du opnå? Derefter kan du vælge, hvilken motionsform eller rutine, der giver mest mening for dig at begynde med.

Hvis dit mål for eksempel er at få et større mentalt overskud og mere ro i hverdagen, kan det være, at du skal starte med at meditere.

Der findes mange rigtig gode apps til at guide dig igennem dine første meditationer, indtil du bliver mere rutineret, og meditation er en virkelig dejlig måde at komme igennem vinteren på med mere overskud.

zen sten natur (Foto: Unsplash)
Måske er meditation også noget for dig … (Foto: Unsplash)

Det kan også være, at dit første mål er at blive stærkere og få en bedre kropsholdning. I så tilfælde er vægttræning kombineret med smidighedstræning vejen frem. Det kan sagtens være frivægte, men noget, der også er meget populært lige nu, er de såkaldte modstandsbånd eller resistance bands, som essentielt set er elastikker med forskellig modstand – ofte markeret af farven på båndet.

Der er utallige måder at træne med modstandsbånd på og de kan tages med overalt, så du ikke behøver gå ned på din træning, når du er på farten. Kropsvægtsøvelser er også fantastiske og kan også laves over alt – det eneste, du behøver, er dig selv. Hvis du gerne vil have smidighedsdelen med, som det helt klart kan anbefales, så er yoga eller pilates en fremragende idé. Yoga bringer både ro, smidighed, og styrke og her er der ligeledes mange gode apps til at guide dig, hvis du er ny i yogaverden.

sund, sundhed, livsstil, motion, træning, fit, fitness, løb
Hvad slags træning er du til … (Foto: Pexels)

Til sidst er der altid den gode, gamle løbetur. Snør løbeskoene og find rutinen på asfalten eller i skoven. Det giver motion og frisk luft, og du får klaret tankerne.

God fornøjelse med din ny fitnessrutine!

 

Læs også:

Gode kostråd – hvad er rigtigt

 

· Mere fra samme kategori ·