Læs også:

Close
bøger, æble. lærer (Foto: Unsplash)

NEWS: Danmarks Lærerforening: Vi er klar til nødundervisning

Nyheder  | 

Danmarks Lærerforening: Vi er klar til nødundervisning · Dansk PersonTransport: Nye restriktioner kvæler taxibranchen · Den sociale hjemmepleje mangler SOSU’er og sygeplejersker · BUPL: Lov om minimumsnormeringer er historisk vendepunkt · Dagens billede: Margaret Keenan får verdens første vaccine mod coronavirus

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Danmarks Lærerforening: Vi er klar til nødundervisning

Statsministeren og sundhedsmyndighederne har netop meldt ud, at alle elever fra 5. klasse og op sendes hjem til undervisning foran skærmen frem til juleferien. Danmarks lærere er klar – men Danmarks Lærerforening understreger, at der er tale om en nødløsning.

Erfaringerne med nød- og fjernundervisning fra foråret skal nu endnu engang udfolde sig, når de ældste elever fra 38 kommuner de kommende uger skal undervises foran skærmen. De yngste elever fra 0. til og med 4. klassetrin skal fortsat undervises på skolen – men også som nødundervisning, som det var tilfældet i foråret.

På skolerne må eleverne ikke undervises på tværs af klasser. De må ikke udsættes for dråbesmitte, så derfor må der ikke gennemføres idræts- og musikundervisning. Eleverne må ikke spise på fællesarealer, og juletraditioner så som gudstjeneste gennemføres ikke. Der skal særligt fokus på afstand, håndvask og rengøring.

Danmarks Lærerforening noterer sig med tilfredshed, at elever med pædagogiske og sociale udfordringer stadig kan komme fysisk på skolerne og modtage undervisning. Formand Gordon Ørskov Madsen understreger, at et af de centrale nøgleord, for at løse de aktuelle udfordringer med den stigende smitte, er samarbejde.

Hjemsendelsen af de ældste elever og nødundervisningen af de yngste træder i kraft i dag og løber indtil videre til efter nytår.

bøger, æble. lærer (Foto: Unsplash)
Elever skal have nødundervisning ligesom i foråret, og nogle sendes hjem. (Foto: Unsplash)

Læs også: Lærerne er blevet bedre til at samarbejde om eleverne til gavn for kerneopgaven

Dansk PersonTransport: Nye restriktioner kvæler taxibranchen

I en måned, hvor taxibranchen normalt henter en stor del af sin årsomsætning, bliver branchen nu yderligere ramt i vigtige områder. Der er ikke bare brug for en forlængelse af hjælpepakkerne, men for en udvidelse af hjælpepakkerne, hvor taxibranchen har mulighed for at få kompensation på linje med restaurant- og cafélivet.

I mandags kom der nye restriktioner i bl.a. 38 kommuner, og det rammer taxierhvervet meget hårdt. I og med at restriktionerne rammer restauranter og kulturliv, rammer det også taxierhvervets omsætning. Derfor er det nødvendigt tænke taxibranchen direkte ind i de kommende hjælpepakker til restriktionsramte erhverv.

Taxibranchen er allerede hårdt ramt af det lukkede natteliv og udeblivende turisme, de færre møder, sammenkomster og kongresser. Alle restriktioner, som er indført, har påvirket taxierhvervet, men det er meget svært for taxierhvervet at søge hjælpepakkerne pga. store krav til dokumentationen.

– Stort set alle taxivognmænd kan dokumentere en omsætningsnedgang på 40-50 % i forhold til 2019, men da dokumentationskravene til at søge hjælpepakker er blevet meget restriktive, har rigtig mange vognmænd svært ved at søge kompensation. Med de nye restriktioner håber vi, at man fra politisk side vil se på, om det virkeligt skal være så svært for de små virksomheder at få del i hjælpepakkerne, afslutter Trine Wollenberg.

taxa, taxi (Foto: PR)
Taxaerne er hårdt ramt under coronakrisen. (Foto: PR)

Læs også: Rekordhøjt salg af grønne biler trods covid-19

Den sociale hjemmepleje mangler SOSU’er og sygeplejersker

Lige nu mangler den sociale hjemmepleje i København knap 45 SOSU-assistenter, -hjælpere og sygeplejersker til at gøre en forskel for udsatte københavnere. Ny kampagne sætter fokus på udfordringen.

”Hver dag er forskellig. Hver dag gør vi en forskel”. Sådan lyder budskabet på ny rekrutteringskampagne, som to medarbejdere fra den sociale hjemmepleje lægger ansigt og ord til.

Socialforvaltningen, som står bag kampagnen, sætter fokus på værdien af at arbejde med de mest udsatte københavnere og opfordrer til at søge job i den sociale hjemmepleje, der hjælper mennesker mellem 18 og 65 år, som lever med et handicap, et misbrug, er kronikere eller er udfordret psykisk.

– Vi håber, at kampagnen vil være med til at sætte fokus på den værdifulde indsats, som medarbejderne i den sociale hjemmepleje yder for udsatte københavnere. Dagene varierer, opgaverne er spændende, og vigtigst af alt støtter medarbejderne mennesker, der har allermest brug for hjælp til at få hverdagen til at hænge sammen, siger socialborgmester Mia Nyegaard.

Rekrutteringskampagnen for den sociale hjemmepleje kan blandt andet ses på plakater i København i uge 50. Derudover vil der løbende være gode historier om den vigtige indsats på Københavns Kommunes sociale medier og annoncer i relevante fagblade.

reklame, banner (Foto: Unsplash)
Kampagnen kan ses over det meste af byen. (Foto: PR)

Læs også: #Ensomhed2020: Spot en ældre ensom person og gør noget

BUPL: Lov om minimumsnormeringer er historisk vendepunkt

Det er en kæmpe sejr, at børnene i landets vuggestuer og børnehaver nu omsider bliver garanteret et minimum af pædagoger. Det er første skridt på vejen til at genoprette kvaliteten i de danske daginstitutioner, udtaler BUPL’s formand, Elisa Rimpler.

Regeringen og støttepartierne er blevet enige om en model for lovbundne minimumsnormeringer på 1:3 i vuggestuen og 1:6 børnehaven. Det er en historisk sejr for børnene, pædagogerne og de titusindvis af forældre, der har været på gaden og kræve minimumsnormeringer, mener BUPL.

Loven forpligter kommunerne til at sikre, at alle børn og alle daginstitutioner bliver omfattet af minimumsnormeringer senest 1. januar 2024. Det er ét år før planlagt. BUPL har længe presset på for en fremrykning, og BUPL-formanden glæder sig over, at regeringen og støttepartierne har lyttet. Også de private daginstitutioner bliver omfattet af minimumsnormeringer.

Elisa Rimpler understreger, at loven om minimumsnormeringer ikke kan stå alene. Der er brug for fortsatte investeringer i bedre normeringer og højere pædagogandel for at genoprette kvaliteten i daginstitutionerne.

Hun hæfter sig ved, at aftalen også har fokus på at øge fagligheden. I dag er det kun tre ud af fem medarbejdere i landets daginstitutioner, der har en pædagoguddannelse. Aftalen fastslår, at pædagogandelen under ingen omstændigheder må falde.

Samtidig bliver der afsat 200 millioner kroner ekstra om året fra 2024, som skal sikre at flere medhjælpere og pædagogiske assistenter får en pædagoguddannelse. Ifølge BUPL bør målet på sigt være, at pædagoger udgør mindst 80 procent af det pædagogiske personale.

børn, børnehave (Foto: Unsplash)
Der bliver nu garanteret et minimum af pædagoger, skriver BUPL. (Foto: Unsplash)

Læs også: Egedal styrker udelivet med flyverdragter til alle pædagoger

Dagens billede: Margaret Keenan får verdens første vaccine mod coronavirus

 

· Mere fra samme kategori ·