Læs også:

Close
lærer, undervisning (Foto: Colourbox)

NEWS: Lærerne er blevet bedre til at samarbejde om eleverne til gavn for kerneopgaven

Nyheder  | 

Lærerne er blevet bedre til at samarbejde om eleverne til gavn for kerneopgaven · The Weeknd skal optræde ved næste Super Bowl · E-sport: Astralis lancerer nyt talentudviklingsprogram · Mads Mikkelsen er favorit til stor Hollywood rolle · Rockay er med til at rense verdenshavene · Føtex, Netto og BR bytter midlertidigt ansatte · Dagens video: Emily in Paris castet afslører, at der kommer en sæson 2

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Lærerne er blevet bedre til at samarbejde om eleverne til gavn for kerneopgaven

Lærernes samarbejde om eleverne er øget i de seneste fem år. Og lærere der samarbejder, oplever sig selv som mere kompetente og mere tilfredse med at være lærere. Det viser et nyt omfattende skole- og kompetenceudviklings-program, Program for Læringsledelse, som Aalborg Universitet og Center for Offentlig Kompetenceudvikling har gennemført i samarbejde med 13 danske kommuner.

74.000 skoleelever og godt 9.000 lærere, pædagoger og skoleledere har deltaget. De danske skoleelever er generelt glade for at gå i skole, men deres interesse for det faglige indhold er faldet siden 2015, især når det kommer til naturfagene. Samtidig viser de meget omfattende data, at kompetenceudvikling er et vigtigt element, når den danske folkeskole skal styrkes.

I programperioden er der tre gange gennemført en omfattende spørgeskemaundersøgelse blandt elever, lærere og pædagoger, forældre og skoleledelse. Undersøgelserne sætter bl.a. fokus på elevernes trivsel og læring samt lærernes samarbejde. Kortlægningen er omsat til forskningsbaserede læringsrapporter, som skolerne har brugt i udviklingen af undervisningen.

Den løbende dataindsamling viser, at det er meget forskelligt, hvordan de enkelte kommuner og skoler har arbejdet med både kompetenceudvikling og brugen af de indsamlede data. Nogle kommuner og skoler er nået langt med udviklingsarbejdet, mens andre kommuner har længere vej at gå.

Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) har undervejs i programperioden gennemført tre evalueringer af Program for Læringsledelse. Den afsluttende rapport viser, at der i programperioden er sat godt gang i en udvikling mod en mere datainformeret tilgang til skoleudvikling.

lærer, undervisning (Foto: Colourbox)
Ny undersøgelse viser, at lærere er blevet bedre til at samarbejde. (Foto: Colourbox)

Læs også: Fra Grønland til Japan: Dansk filmprojekt skal gøre børn verden over til mere kritiske forbrugere

The Weeknd skal optræde ved næste Super Bowl

I fredags blev det offentliggjort, at stjernen bag hits som ‘Blinding Lights’ og ‘Starboy’, The Weeknd, skal optræde ved det store og meget populære pauseshow til Super Bowl, der afholdes den 7. februar 2021. Skriver DR Nyhederne.

Super Bowl er den årlige afslutning på den professionelle amerikanske fodboldliga, og i pausen bliver der afholdt et stort og spektakulært halftime show, hvor verdens største musikstjerner får lov at optræde.

30-årige The Weeknd skal gå på scenen, hvor blandt andre Michael Jackson, Prince, Madonna og Beyoncé tidligere har optrådt, hvilket altså efterlader nogle store forventninger til showet.

Super Bowl er en af de største scener, musikere kan få lov til at optræde på, og et event der handler om mere end bare sporten. Det er en begivenhed for amerikanerne, en årlig tradition og hele dagen bruges med venner, familie og bekendte med god mad og rigeligt med øl.

super bowl, pauseshow (Foto: Unsplash)
The Weeknd skal stå for næste års Super Bowl pauseshow. (Foto: Unsplash)

Læs også: Her er de mest populære kvindelige musikere

E-sport: Astralis lancerer nyt talentudviklingsprogram

Den danske e-sportsorganisation Astralis Group laver to nye hold, der fokuserer på League of Legends og Counter-Strike. Lige nu ligger deres nuværende Counter Strikehold på tredjepladsen på verdensranglisten, men alt har sin tid, og derfor er det på tide at søge efter nye talenter. ‘Astralis Talent’ skal på sigt være en talentfabrik, der skal skabe ny danske e-sports stjerner. Skriver DR Nyhederne.

Direktøren Anders Hørsholt udtaler:

– På sigt er ambitionen at skabe spillere, der er dygtige nok til at spille med blandt de bedste, hvilket naturligvis potentielt vil være en god forretning. Med tiden vil ‘Astralis Talent’ gøre det muligt for de professionelle spillere at forholde sig konkurrencedygtige, også når de ikke spiller på A-holdet.

Til at køre ‘Astralis Talent’-projektet har organisationen ansat tre trænere.

counter strike, spil (Foto: Unsplash)
Astralis vil have nye talenter. (Foto: Unsplash)

Læs også: 5 gaming relaterede julegaver

Mads Mikkelsen er favorit til stor Hollywood rolle

I den kommende Fantastiske skabninger 3 film skal en ny skuespiller findes til rollen som hovedskurken Gellert Grindelwald, efter at Johnny Depp er taget helt ud af universet. Skriver Kino.dk. Instruktøren Davis Yates er stor fan af Mads Mikkelsen og ser ham som en af favoritterne til at overtage rollen.

Johnny Depp har haft hovedskurkerollen i de to første film, men på grund af hans personlige skandaler og en kommende retssag om hustruvold, er han blevet taget fra rollelisten.

Colin Farrell har også været i betragtning til rollen, men der går rygter om, at Mikkelsen allerede er i gang med forhandlingerne. Tidligere har han spillet andre store skurkeroller i især amerikanske film.

Optagelserne er allerede i gang med både Eddie Redmayne og Jude Law på settet. Filmen har premiere i sommeren 2022.

Læs også: Filmanmeldelse: Madklubben

Rockay er med til at rense verdenshavene

Rockay er en dansk iværksætter virksomhed, der laver sportstøj af genbrugsmaterialer fra havet for eksempel aflagte fiskenet og plastikaffald. Det gøres ved avancerede teknologier og innovativt design, samtidig er der fokus på at minimere skadelige miljøpåvirkninger ved produktionen.

Produkterne er testet af professionelle atleter og har fokus på at lave produkter af høj kvalitet til blandt andet løbere. Samtidigt er virksomheden med til at rense verdenshavene og inspirere til mere bæredygtighed.

Ved produktion af hvert produkt bliver der fjernet affald fra havet. 2,5 tons plastaffald svarende til 167,500 engangsflasker er allerede blevet fjernet. Når du handler ved Rockay, er du altså med til at støtte en god sag og får samtidig produkter af høj standard.

I forbindelse med Black Friday ugen vil Rockay sætte ekstra fokus på bæredygtigheden og støtte arbejdet hos Carbon Credit Capital, der er en organisation, der gør det muligt for virksomheder og enkeltpersoner at støtte neutraliseringen af CO2.

De har derfor nogle forskellige tilbud i Black Friday ugen, der snart nærmer sig. Du kan få forskellige gratis ting med din forsendelse, når du handler over bestemte beløb.

Du kan læse mere om deres arbejde her. 

plastik, verdenshave (Foto: Unsplash)
Affald fra verdenshave bliver til sportstøj hos Rockay. (Foto: Unsplash)

Læs også: Black Friday – 10 gode råd

Føtex, Netto og BR bytter midlertidigt ansatte

For en stund har 450 medarbejdere fået nyt job. I Nordjylland står flere virksomheder overfor den udfordring, at deres medarbejdere skal krydse kommunegrænser for at komme på arbejde, hvilket i øjeblikket er forbudt. Skriver TV2 Nyhederne.

Det gælder blandt andet også for medarbejdere hos Salling Group, der blandt andre har Føtex, Netto, Bilka og BR. I øjeblikket bor 450 medarbejdere i én kommune men arbejder i en anden, derfor er der blevet lavet en midlertidig rokade. Så de 450 personer har fået et nyt job.

I teorien varetager personerne i dagligvarebutikkerne, det der bliver betegnet som en kritisk funktion, hvorfor de egentlig godt måtte krydse grænserne, men Salling Group slår fast, at dette er med til at gøre en forskel på den lange bane. Det har ikke været nemt at få puslespillet til at gå op, og det er også en stor udfordring at skulle varetage et nyt job, men medarbejderne har udvist stor samarbejdsvilje. Forklarer HR-chef i Bilka, Føtes og BR, Lars Rønnov.

På sigt kan det vise sig at blive en permanent løsning for nogle, der pludselig kan komme til at arbejde i deres egen kommune, i den nye stilling, som ellers kun var midlertidig til at starte med. Det kan blandt andet vise sig, at medarbejderen kan spare tid og penge i længden.

mad, indkøb (Foto: Unsplash)
Nogle har skiftet bærerposerne ud med BR-poser for en stund. (Foto: Unsplash)

Læs også: Coronaens mange sider: Hudsult

Dagens video: Emily in Paris castet afslører, at der kommer en sæson 2

· Mere fra samme kategori ·