
Kan du huske giftkage … Her får du Annemette Voss opskrift
‘Kagebogen’ er en fin lille bog fyldt med opskrifter på skærekager. Nogle nye – nogle spændende og så dem man kan huske. Sådan er det med giftkage, som var stor tilbage i 70’erne og 80’erne. Nu kan du lave den selv
Giftkage kan noget – altså ud over at være ultra grøn … For den har en svampet konsistens og en skøn smag og duft af mandelessens. Kagen bliver også kun bedre, hvis den får lov til at stå at “trække”, så den er perfekt at lave dagen før, du skal have gæster.
Og så er den faktisk heller ikke særlig svær at lave, så du kan også lave til mange personer uden den helt store stress og jag …

Opskriften giver kage til 12-16 personer
Sværhedsgrad: let
Størrelse: lille bradepande, 25 x 30 cm
Arbejdstid: 20 minutter
Bagetid: 22-25 minuntter

Det skal du bruge
Kagedej200 g smør (stuetemp.)
180 g hvidt sukker
2 tsk vaniljesukker
3 æg str. M/L (stuetemp.)
170 g kagemel (eller alm. hvedemel)
1 tsk bagepulver
½ dl sødmælk
2 tsk mandelessens
1 knsp grøn pastafarve
Kakaoglasur150 g flormelis
15 g kakao
3-4 spsk kogende vand
Sådan gør du
Giftkage: Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Pisk smør, sukker og vaniljesukker længe i en skål, til det er helt lyst og luftigt.
Tilsæt ét æg ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Bland mel og bagepulver og sigt det ned i dejen.
Tilsæt sødmælk, mandelessens og grøn farve og rør dejen sammen.
Fyld dejen i en lille bradepande på cirka 25 x 30 centimeter, der er beklædt med bagepapir på bund og sider. Bag kagen midt i den varme ovn i 22-25 minutter.
Køl kagen af i formen.
Kakaoglasur: Rør en tyk glasur af flormelis, kakao og kogende vand.
Fordel glasuren i et jævnt lag oven på kagen. Lad glasuren størkne før servering.
Sådan ser bogen ud:
Læs også: