Læs også:

Close
giftkage grøn kage skærekage annemette voss (Foto: Stine Christiansen)

Kan du huske giftkage … Her får du Annemette Voss opskrift

Mad  | 

‘Kagebogen’ er en fin lille bog fyldt med opskrifter på skærekager. Nogle nye – nogle spændende og så dem man kan huske. Sådan er det med giftkage, som var stor tilbage i 70’erne og 80’erne. Nu kan du lave den selv

Giftkage kan noget – altså ud over at være ultra grøn … For den har en svampet konsistens og en skøn smag og duft af mandelessens. Kagen bliver også kun bedre, hvis den får lov til at stå at “trække”, så den er perfekt at lave dagen før, du skal have gæster.

Og så er den faktisk heller ikke særlig svær at lave, så du kan også lave til mange personer uden den helt store stress og jag …

giftkage grøn kage skærekage annemette voss (Foto: Stine Christiansen)
Den er grøn – giftgrøn – men den smager fantastisk … (Foto: Stine Christiansen)

Opskriften giver kage til  12-16 personer

Sværhedsgrad: let

Størrelse: lille bradepande, 25 x 30 cm

Arbejdstid: 20 minutter

Bagetid: 22-25 minuntter

kage skærekage annemette voss (Foto: Stine Christiansen)
Dygtige Annemette Voss Fridthjof bog ‘Kagebogen’ er fyldt med lækre kageopskrifter – blandt andet den gammelkendte giftkage. (Foto: Stine Christiansen)

Det skal du bruge

Kagedej

200 g smør (stuetemp.)
180 g hvidt sukker
2 tsk vaniljesukker
3 æg str. M/L (stuetemp.)
170 g kagemel (eller alm. hvedemel)
1 tsk bagepulver
½ dl sødmælk
2 tsk mandelessens
1 knsp grøn pastafarve

Kakaoglasur

150 g flormelis
15 g kakao
3-4 spsk kogende vand

Sådan gør du

Giftkage: Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Pisk smør, sukker og vaniljesukker længe i en skål, til det er helt lyst og luftigt.

Tilsæt ét æg ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Bland mel og bagepulver og sigt det ned i dejen.

Tilsæt sødmælk, mandelessens og grøn farve og rør dejen sammen.

Fyld dejen i en lille bradepande på cirka 25 x 30 centimeter, der er beklædt med bagepapir på bund og sider. Bag kagen midt i den varme ovn i 22-25 minutter.

Køl kagen af i formen.

Kakaoglasur: Rør en tyk glasur af flormelis, kakao og kogende vand.

Fordel glasuren i et jævnt lag oven på kagen. Lad glasuren størkne før servering.

Sådan ser bogen ud:

 

kagebogen annemette voss

 

Læs også:

 

Marrakech – konstrasternes by

 

marrakech rejse farver afrika rejseguide (Foto: MY DAILY SPACE)

· Mere fra samme kategori ·