Læs også:

Close
Kirsebær - galette aamann kogebog (Foto: Columbus Leth)

Aamanns opskrift på havrepandekager med Karl Johansvampe og kirsebær

Mad  | 

Disse havrepandekager er super lækre og er både nemme at lave og har en rest havregrød som ingrediens. Server dem med de salater, du kan lide

Han er kok, restaurantejer, tv-vært og kogebogsforfatter; Adam Aamann og nu har han lavet endnu en inspirerende bog, hvor havens grøntsager er i fokus. Enkle, overskuelige og grønne retter med masser af smag og power, farve og æstetik. Her får du en af opskrifterne fra bogen på havrepandekage med Karl Johansvampe og kirsebær.

Kirsebær - galette aamann kogebog (Foto: Columbus Leth)
Brug dem til brunch – forret eller let aftensmad. Du bestemmer selv. (Foto: Columbus Leth)

 Opskriften er til 4 personer

Det er en dejlig forret, der kan laves af en rest fra morgenens havregrød. Der er fuld blæs på umamien fra pandekagen og ikke mindst karljohan-cremen – en slags vegetarisk vildtret, som den aromatiske syre og sødme fra kirsebærrene går utrolig godt sammen med.

Om du måske serverer den til en brunch istedet – eller for dig selv en dag, hvor du ikke er ultrasulten, men bare vil forkæle dig selv. Det er op til dig selv.

Kan du ikke skaffe kirsebær kan blommer bruges i stedet. De har dog ikke kirsebærenes syrlighed.

Det skal du bruge

Havrepandekage

200 g havregrød (gerne en rest)
2 æg
3 spsk fløde
40 g friskrevet parmesan
2 spsk hvedemel
½ tsk salt smør til stegning

 

Karl Johan-creme

20 g tørrede karljohansvampe
½ dl vand
3 spsk mascarpone
3 spsk brødkrumme
1 spsk revet parmesan
3 spsk mayonnaise

Glaserede kirsebær

12 store kirsebær
1 spsk olivenolie
2 spsk honning
2 spsk sherryeddike
lidt havsalt

Urtesalat

2 håndfulde små salater, fx spæde rødbedeblade, spinat eller rucola
1 lille håndfuld blomsterkarse
1 håndfuld ærteskud, brøndkarse eller kørvel
1 lille skalotteløg
1 spsk balsamisk eddike
1 spsk olivenolie

Havrepandekagerne

Pisk alle ingredienser grundigt sammen og lad dejen hvile i 30 minutter.

Steg pandekagerne i smør på en varm blinis-pande eller en stegepande.

Pandekagerne skal have samme størrelse og tykkelse som de klassiske amerikanske pandekager.

Sådan laver du Karl Johan-creme

Kog vandet op, hæld det over de tørrede karljohansvampe og lad dem udbløde i cirka 10-15 minutter.

Kom de udblødte svampe i et blenderglas sammen med mascarpone, brødkrumme og parmesan og blend med stavblenderen, indtil det har en glat og ensartet konsistens.

Vend mayonnaisen i til sidst og sæt cremen på køl. Fyld den eventuelt på sprøjtepose.

Sådan laver du glaserede kirsebør

Udsten kirsebærrene med en udstener eller halver dem og tag stenen ud.

Varm en lille gryde godt op med olie og tilsæt kirsebærrene.

Rør forsigtig rundt i 1½ minut, kom honning, salt og eddike i og lad det koge op i cirka 30 sekunder.

Hæld de glaserede kirsebær i en lille skål – de må gerne være lidt lune ved servering.

Sådan laver du urtesalat

Skyl salater og urter, kør dem tørre i en salatslynge og vend dem derefter i eddike og olie.

Smag til sidst til med salt og peber.

Servering

Fordel de lune havrepandekager på tallerkener, kom lidt klatter af Karl Johan-cremen på, derefter de lune kirsebær og til sidst urtesalaten.

 

Sådan ser bogen ud:

bog aamanns grønne køkken

 

Læs også:

Meditaion: Vejen til at finde indre ro

zen ro natur meditation (Foto: Unsplash)

 

· Mere fra samme kategori ·