Læs også:

Close
kultur, kulturguide, arrangement, event, oplevelser

Kulturguide: Oplevelser i august 2020

Kultur  | 

Kulturguiden for august 2020 indeholder oplevelser i København, Aarhus og Odense samt øvrige byer

Hvis du leder efter nogle bud på prisvenlige oplevelser i august 2020, så er du kommet til det helt rette sted.

Det kan ofte være dyrt at være kulturel eller social med sine nærmeste. Men det behøver det ikke at være. Her har vi samlet de bedste og mest prisvenlige oplevelser i august 2020 til dig, der bor tæt på København, Aarhus og Odense samt øvrige danske byer.

Oplevelser i august 2020 i København

Pride på Glyptoteket

20. august. Entré 115 kroner. Glyptoteket, København. 

kultur, kulturguide, arrangement, event, oplevelser

August måned er traditionen tro lig med Pride. I år kan du under Pride Week tage på opdagelse på Glyptoteket i en verden af mangfoldige kærlighedshistorier og normbrydende familiekonstellationer. Denne aften kommer du til at se Glytotekets skulpturer i et nyt lys, og du inviteres til queerlæsninger af antikkens mytologiske figurer hugget i marmor. En særdeles unik oplevelse du ikke må snyde dig selv for.

Læs mere her.

Lofi Hiphop søndag på Blågårds Plads

9. august. Gratis entré. Blågårds Plads, København.

kultur, kulturguide, arrangement, event, oplevelser

Sommeren synger snart på sidste vers, men musikken spiller heldigvis stadig – også når vi snakker om den undendørs af slagsen. CphChill inviterer nemlig til søndagskoncert på Blågårds Plads, der sætter gang i dejlige toner af lofi hip hop til en forhåbentlig solskinsfyldt dag. Og her kan du naturligvis også nyde kolde øl serveret af Blågårds Apotek. Lineup’et til eventet opdateres løbende, så se mere gennem linket.

Læs mere her.

Hiroshima 75 år i Cinemateket

6. august. Pris 80 kroner. Cinemateket, København. 

kultur, kulturguide, arrangement, event, oplevelser

På selve 75-årsdagen for atombomben over Hiroshima kan du opleve en unik live-koncert i Cinemateket med visuals skabt specielt til lejligheden. På scenen kan du opleve CRAS Ensemble bestående af seks klassiske guitarister, der spiller alt andet and klassisk. De spiller nemlig, hvad de selv mener, er lyden af i morgen og i dag. En fortryllende og anderledes oplevelse der markerer den tragiske dag.

Læs mere her.

Opera Salon i Absalon

26. august. Entré 50 kroner. Absalon, København.

kultur, kulturguide, arrangement, event, oplevelser

Om du er den helt store operaelsker, aldrig har oplevet opera før eller måske bare er smule nysgerrig på opera, så må du ikke snyde dig for en helt speciel aften operaens tegn i Absalon. Her vil professionelle operasangere fylde salen med arier og scener fra operaens verden og ikke mindst fylde dig med afslapning i dejlige omgivelser. For der er jo noget helt særligt omkring Absalons, så hvorfor ikke besøge den gamle kirke til et unikt event?

Aftenen vil bestå af 3-4 indslag med pauser, og du kan naturligvis undervejs købe drikkevarer fra baren.

Læs mere her.

Shakespeares Macbeth

3. august. Gratis entré. Ørstedsparken, København. 

kultur, kulturguide, arrangement, event, oplevelser

Kom til sommerens teaterfest med ‘Shakes’ og et af de helt store Shakespeare dramaer – Macbeth. Forestillingen er både en blodig komedie om magtbegær, grådighed og fortrydelse. Om kærlighed, længsel og mord og om mænd og kvinders forskellige måder at komme frem i verden på.

Alt dette er naturligvis omfavnet af Shakes’ vanlige overdådige kostumer, 80’er musik og ind your face spillestil. Så tag veninden, vennen, din date, eller hvem du nu har lyst til at slå dig løs med, under armen og nyd en sjov aften i selskab med Shakes.

Læs mere her.

Italiensk middag og Federico Fellini film

29. august. Pris 400 kroner. Cinemateket, København.

kultur, kulturguide, arrangement, event, oplevelser

Cinemateket inviterer dig i samarbejde med Det Italienske Kulturinstitut, på Rom-tema og en særlig ‘pacchetto’ til alle Fellini-elskere. Det hele starter ud med instruktørens nok mest elskede film ‘Roma’.

Efter filmen vil en lækker italiensk buffet blive serveret, hvor både middag og et glas vin er med i prisen. Når middagen er nydt færdig vises filmen ‘Det søde liv’, en saftig og surrealistisk skildring af den italienske hovedstad. Og ved så speciel en aften vil de to film naturligvis også blive introduceret, hvilket lektor emeritus Peter Schepelern vil stå for.

Læs mere her.

Kunstklubben viser filmen om Frida Kahlo

22. august. Pris fra 65 kroner. Cinemateket, København.

kultur, kulturguide, arrangement, event, oplevelser

Louisiana har åbnet for en den fantastiske udstilling ‘Fantastiske kvinder – surreelle verdener fra Meret Oppenheim til Frida Kahlo’. I den forbindelse sætter Kunstklubben fokus på den verdenskendte mexicanske maler Frida Kahlo, hvor du inviteres til en aften med filmen ‘Frida’.

Filmen vil blive introduceret af Kunstklubbens faste medtilrettelægger, kritiker og forfatter Trine Ross, der vil fortælle om centrale temaer i en række af Frida Kahlos 143 malerier.

Læs mere her.

Oplevelser i august 2020 i Aarhus

Lyddramaet ‘MÆRK REGNEN’

23. august. Pris 70 kroner. Øst for Paradis, Aarhus.

kultur, kulturguide, arrangement, event, oplevelser

Keep Talking og Øst For Paradis inviterer dig til lyddramaet ‘MÆRK REGNEN’, der er en fortællingen om et liv, der forandres dramatisk fra den ene dag til den anden. Ida vågner op en morgen og har mistet synet, efter at hun udvidende har drukket methanol. Med ét er hendes liv et andet, og en kamp starter for at komme over chokket og acceptere omstændighederne.

MÆRK REGNEN er en lydfortælling om, hvad der sker med ens identitet, parforhold og relationer, når man oplever en livsforandrende begivenhed. For hvordan kan man forholde sig til sin egen sorg og bitterhed over sin skæbne, samtidig med at man skal kæmpe for at finde mening og værdi i et helt nyt liv?

Efter visningen taler Trine Damgaard med Cecilie Skou Andersen fra Be My Eyes, der hjælper blinde og svagtseende, og Esben Sørensen fra Dansk Blindesamfund.

Læs mere her.

Teaterkoncert med C.V. Jørgensen

14. august. Pris fra 210 kroner. Aarhus Teater, Aarhus.

kultur, kulturguide, arrangement, event, oplevelser

En af vores største sangskrivere i nyere tid – selveste C.V. Jørgensen – har haft en kolossal betydning for flere generationer.

I Teaterkoncerten C.V. Jørgensen fremføres 25 af hans bedste sange, som blandt andet fremføres af musikeren Tue West og den grønlandske musik- og skuespilstjerne Nive Nielsen. Og du kan godt glæde dig til nye fortolkninger af ‘Det Si’r Sig Selv’, ‘Ude af Sync’, ‘Entertaineren’, ‘Bellevue’, ‘Sæsonen er Slut’, ‘I en Blågrå Kupé’, ‘Søndags Seancer’ og mange flere af C.V Jørgensens allerstørste og ikke mindst udødelige sange.

Læs mere her.

På tur med veterantog

15. – 16. august. Pris fra 180 kroner. Danmarks Jernbanemuseum, Aarhus. 

kultur, kulturguide, arrangement, event, oplevelser

Vores dejlige land er noget helt specielt, især når det er sommer og sol. Og noget af den fineste natur er at finde i det Midtjyske Søhøjland med søer og skov. Danmarks Jernbanemuseum giver dig nu mulighed for at se landskabet fra en hel ny side, når du kan komme med ombord på veterantoget mellem Aarhus og Silkeborg.

Du kan komme til at køre med fuld fart med damplokomotivet K 563 eller køre med MY 1101 fra 1954, der var det første MY-lokomotiv, der blev leveret til DSB. Turen varer cirka to timer med 20 minutters ophold i Silkeborg. Du får under turen udleveret en folder, der beskriver om Søhøjlandet, du kører forbi, og den betydning jernbanen har for området.
Læs mere her.

Aarhus Lydkunst Festival

22. – 23. august. Gratis entré. Aarhus Ø. 

kultur, kulturguide, arrangement, event, oplevelser

Området bassin 7 på Aarhus Ø bliver forvandlet, så du kan opleve kunstinstallationer, vandkoncerter, performances, digital art og forskellige visuals.

Havnebadets hoppebassin vil blive til et koncert rum, hvor lyden sendes igennem vandet, før det igen afspilles på landjorden. Så du har mulighed for at opleve en helt nye måde at lytte til musik på – nemlig under vandet. Du skal bare hoppe i og opleve koncerten under vandet ellers du kan også nyde koncerten via et quadrafonisk højtalersystem på landjorden.

Læs mere her.

Smagen af festival

3. august – 7. august. Pris 85 kroner. Spiselauget, Aarhus. 

kultur, kulturguide, arrangement, event, oplevelser

Der er desværre lange udsigter til alle sommerens festivaller. Men du kan alligevel komme til at nyde en del af netop det, der også gør festivalsoplevelserne til noget helt specielt. Nemlig udvalget af lækre madoplevelser.

Spiselauget inviterer til denne del af festivalsoplevelsen, hvor du vil kunne nyde godt af festivalsklassikere som Umami burger, Veggi burger, Fish & Chips og lækre Moules frites. Du bestemmer selv hvad du har lyst til – og så kun til 85 kroner.

Læs mere her.

Oplevelser i august 2020 i Odense

Oplev Odense i mørket til L.Y.S

Hele august. Gratis entré. Gråbrødre Torv, Flakhaven, Kongensgade Nord og Munke Mose, Odense.

kultur, kulturguide, arrangement, event, oplevelser

Om du bor i Odense, og kender byen som din egen bukselomme, eller ikke er helt stærk i byens mange smukke områder, så er L.Y.S. en rigtig god mulighed for at komme rundt og se på byen – i et helt nyt lys.

Du kommer til at opleve byen fra en helt anden side, når Odenses smukkeste pladser hver aften bliver oplyst. Du kan gå rundt omkring i byen og se L.Y.S på Gråbrødre Torv, Flakhaven, Kongensgade Nord og Munke Mose. Et smukt syn, du bare må opleve!

Læs mere her.

Lydvandring i Odense by

Hele august. Gratis entré. Odense.

kultur, kulturguide, arrangement, event, oplevelser

Byvandringer er en helt særlig og unik måde at opleve en by på. Og det gælder naturligvis også for Odense. Her er oplevelsen endda lidt anderledes, da du frit, og når det passer dig, kan tage på vandring igennem myter, sagn og fortryllende historier.

Du kan blandt andet høre om Margrethe, som dansede sig selv ihjel på konens befaling, og som nu går igen på Odense Slot. Du kan også lade sig blive opslugt af fortællingen om den smukke Oceania, som vågner op på Flakhaven, når ingen kigger.

Det eneste vandringen igennem byen kræver er en smartphone og et headset. Når du står ved skiltet i Kongens Have, tager du dit headset på, scanner QR-koden på skiltet, og så starter din lydvandring gennem magiske Odense. Men tag din ven, kæreste eller en anden du føler dig tyg ved med under armen, for det kan godt blive liiidt uhyggeligt!

Læs mere her.

Hør om PIXARs danske stemmer

22. august. Pris fra 75 kroner. Kunstmuseum Brandts, Odense.

kultur, kulturguide, arrangement, event, oplevelser

Lars Thiesgaard har stået for den danske versionering af en lang række film fra udstillingen “PIXAR – 30 years of animation”  faktisk siden den allerførste Toy Story i 1995. Nu fortæller han om, og viser eksempler fra hans arbejde med at fordanske PIXARs film. For hvordan foregår det egentlig, når figurerne skal have danske stemmer, og hvad er kravene til de danske skuespillere, der skal lægge stemme til. Og hvad er det for nogle udfordringer, der kan opstå, når den danske oversættelse skal fungere?

Lars vil også fortælle om nogle af de særlige virkemidler PIXAR bruger i deres historiefortælling, ligesom der vil være mulighed for at stille spørgsmål til sidst i foredraget.

Læs mere her.

Filmvisning af Dea Trier Mørchs ‘Vinterbørn’

27. august. Pris 150 kroner. Kunstmuseum Brandts, Odense.

kultur, kulturguide, arrangement, event, oplevelser

Kunstmuseum Brandts udstiller Dea Trier Mørch grafiske værker, der samlet set dækker over hendes engagement i både den nære og fjerne verden, tidens samfundspolitiske agenda og globale begivenheder. Et samlet projekt, der handler om kunsten ud i livet og ind i verden, hvilket i den grad stemmer overens med udstillingens titel ‘Dea Trier Mørch – Ind i verden’,

På denne aften kan du se filmatiseringen af hendes roman Vinterbørn fra 1976, der med sin skidring af Rigshospitalets fødeafdeling fik tildelt Sølvbjørnen i 1979 for bedste instruktør. I filmen får vi et indblik hos kvinder, der er indlagt til observation på grund af komplikationer ved svangerskabet. Et smukt billede af det fællesskab der opstår mellem kvinderne i samme situation uanset deres forskelle i alder, psyke og social baggrund.

Det vil måske for nogen være et nostalgisk gensyn, men også en historie der for andre vil være helt ny og en øjenåbner for den dygtige kunstner. Inden filmen vil der være en kort introduktion af den aktuelle udstilling.

Læs mere her.

Street art cykeltur med Kunstmuseum Brandts

2., 6. og 13. august. Gratis deltagelse. Kunstmuseum Brandts, Odense.

kultur, kulturguide, arrangement, event, oplevelser

Har du nogensinde lagt mærke til den gigantiske tun og en hængt fugl på FAF-siloen nede på havnen? Måske du har, men nu kan du komme til at vide meget mere om denne besynderlige udsmykning og mange andre andre street art værker i byen.

Så kom med på opdagelsen gennem byen når det er tid til en cykeltur mod skjult og finurlig kunst i byens gader. Naturligvis kommer du også på turen forbi de helt store, prangende vægmalerier, der er umulige at undgå. Så hop op på cyklen og tag med på opdagelse.

Læs mere her.

 

Oplevelser i august 2020 i øvrige byer

Kunsten Summer Lounge – Aalborg

Hver onsdag i august. Gratis entré. Kunsten, Aalborg. 

kultur, kulturguide, arrangement, event, oplevelser

Hver onsdag i august inviterer Kunsten i Aalborg til Sommer Lounge, hvor du kan opleve talks, se nærmere på museets pop-up omvisninger, lytte til lækker musik, nyde god mad og naturligvis hygge.

Du kan blandet andet høre talks af Statens Kunstfond og Lydmor, tage på opdagelse i pop-up omvisningen med temaet CoBrA, eller tage med på en walk and talk med kurator Søs Bech Ladefoged og Niels Fabæk, hvor turen starter i skulpturparken og fortsætter på en lille tur op i Skovdalen. Du kan se det fulde program for dagene gennem linket.

Læs mere her.

Street Art Tour – Aalborg

5. august.

kultur, kulturguide, arrangement, event, oplevelser

Tag med på en helt særlig og unik street art tour i Aalborg, hvor du kommer forbi en masse kunst i den både lille og store kaliber. På turen vil du blive guidet i de forskellige kunstnere og deres materier. Det hele slutter af ved FLØS, hvor der vil være en fadøl eller en vand til dig – som naturligvis er inkluderet i prisen.

Læs mere her.

Nattergalen – Sønderborg

10. august. Pris fra 150 kroner. Alsion, Sønderborg. 

kultur, kulturguide, arrangement, event, oplevelser

Du kan opleve en unik fortælling i både ord og toner, når DR Vokalensemblet præsenterer H.C. Andersens smukke eventyr om den lille nattergal, der fortryller selv døden med sin sang. Koret vil sammen med fløjtevirtuosen Michala Petri opføre det prisvindende værk, og fortællekoncerten vil have skuespilleren Ghita Nørby i centrum. Snyd ikke dig selv for en billet til en stemningsfyldt og eventyrlig aften i godt selskab med de smukkeste ord og toner.

Læs mere her.

Læs også: 

Fem på stribe: Boginspiration til dig

boganmeldelse fem på stribe bog (Foto: MY DAILY SPACE)

· Mere fra samme kategori ·