Læs også:

Close
boganmeldelse fem på stribe bog (Foto: MY DAILY SPACE)

Fem på stribe: Boginspiration til dig

Kultur  | 

Der er noget ved bøger – noget magisk som jeg elsker … Bøger er gode for krop og sjæl og ikke mindst hjerne. Her får du lidt inspiration til august måneds læsning. Fem gode bøger på stribe

Jeg elsker bøger – bøger i alle afskygninger. Jeg kan bare ikke få nok. Selvom vi nu tager hul på årets andet store sommerferiemåned, så er der god grund til at finde et hyggetidspunkt og kaste sig over bøgerne – store som små – gamle som nye, mens vi nyder de lange dage og forhåbentlig lidt sommerferie. Så er du klar til HYGGE – for hygge er for mig at læse en god bog.

Jeg har fundet fem bøger, som måske kan give dig inspiration til at købe eller downloade en e-bog. Fem på stribe … Få en hyggelig august måned i godt selskab med en god bog eller gerne flere. Her er din boginspiration til dine næste bogkøb.

boganmeldelse fem på stribe bog (Foto: MY DAILY SPACE)
Er du klar til at få en boginspiration til nye bøger, du skal læse … (Foto: MY DAILY SPACE)

1. Den hyggelige og første i en række af 3 bøger om Hotel Flanagan

‘Velkommen til Flanagans’ er første bind i Åsa Hellbergs historiske serie om livet på Hotel Flanagan i 1960’ernes London.

De velhavende og celebre gæster flokkes om det mondæne Hotel Flanagan, som huser nogle af Londons mest storslåede fester. Hoteldirektør, Linda Lansing har arvet hotellet, som var hendes fars store livværk. Men hun er selv i tvivl om, hvorvidt dét at drive et luksushotel er drømmen for hende.

Dertil kommer en række svære udfordringer både fra hotellets krævende gæster, og fra én del af hendes familie, som er misundelige på hendes arv og ønsker hende langt væk fra hotellet. Problemerne hober sig op, og Linda må tage et afgørende valg om hendes fremtid.

Åsa Hellberg indleder sin Flanagan-serie med ‘Velkommen til Flanagans’, som er en skøn roman om det vilde (og også spændende) liv på det luksuriøse hotel Flanagan, hvor intrigante familiestridigheder, kærlighedsaffærer og drama udspiller sig i kulisserne. Kan det blive bedre …

Åhhh, jeg hyggede mig og var rigtig godt underholdt – OG har svært ved at vente på, at de næste to udkommer.

flanagans åsa hellberg fem på stribe bog (Foto: MY DAILY SPACE)

‘Velkommen til Flanagans’, 249,95 kr. saxo.com

2. Den om seks årtier i USA

Mød James Vincent Jr., en hvid mand af irsk-amerikansk herkomst med en flakkende og voldelig barndom i bagagen, der ender som ambitiøs og succesrig advokat på Manhattan. Og mød Agnes Miller, en sort kvinde, fuld af livsglæde og håb, der efter en traumatisk oplevelse en aften i Georgia flytter nordpå til Bronx, lige før hendes nye mand, Eddie Christie, udsendes til Vietnam og efterlader hende alene med to små børn.

Mød også Rufus, James’ søn, som gifter sig med Agnes’ yngste datter Claudia. De tilhører begge den intellektuelle elite for hvem hudfarve ingen rolle spiller, og sammen har de to børn. To familier, en hvid og en sort, knyttet sammen af hemmeligheder, død og sorg. Regina Porters debutroman er et gnistrende og gribende panorama over seks turbulente årtier i USA. Sikke en debut.

Jeg elsker jo alt, der har med Manhattan at gøre … Og det her er en super god bog og en rigtig slægtskrønike, der er  sprudlende, fængende og absolut vedkommende.

de rejsende regina porter fem på stribe bog (Foto: MY DAILY SPACE)

‘De rejsende’, 199,95 kr. saxo.com

3. Den du skal læse

Gør dig selv den tjeneste at læs de to skønne, skøre og livskloge kvinders bog ‘Er der en voksen til stede?’. Her taler  Signe Lindkvist og Iben Hjejle åbenhjertigt, varmt, alvorligt og skævt i dialoger eller samtaler om voksenlivets glæder og sorger. Ja, alt på godt og ondt – men hele tiden med en snert af en skarp kommentar eller med et glimt i øjet – eller den helt knastørre kommentar. LIGE som jeg kan lide det …

Signe Lindkvist og Iben Hjejle deler i bogen deres refleksioner over det at blive ældre, og hvad livet har bragt af både sorg, lykke og alt indimellem. Altså nogle lidt dybere emner for de ellers så sjove og livsglade kvinder, vi måske normalt ser. De fortæller ærligt og med glimt af humor og eftertænksomhed, hvad de har lært af deres skilsmisser, tabet af deres mødre og om at fejle men også om ting som porrer med paprika og vigtigheden af at turde klæde sig ud! Ja, det sidste det ved vi jo, at Signe er 100 meter mester i – og hvilken skøn ting at kunne gøre og elske – gid jeg havde det i mig.

‘Er der en voksen til stede?’ er charmerende men også dybsindig læsning om livets op- og nedture i blændende selskab med to ærlige, seje og sjove kvinder. Elsker den – og dem. Seje, skøne og knuselskende kvinder. Kan man klone dem – eller måske få et kostume, hvor man er klædt ud som dem …

lindkvist hjejle er der nogen voksen til stede fem på stribe bog (Foto: MY DAILY SPACE)

‘Er der en voksen til stede?’ 199,95 kr. saxo.com

4. Hyggebogen som giver mig lyst til at flytte

Vi tager med Flora MacKenzie tilbage til den lille skotske ø Mure, hvor kærligheden blomstrer, men mørke skyer også trækker ind over land … Floras cafe ved den endeløse strand bugner af kunder, og hun kunne ikke være gladere. I hvert fald så længe hun ikke tænker alt for meget over Joel, hendes overordentlig charmerende, men følelsesmæssigt – og fysisk – fraværende kæreste. Hun havde ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, at han ville få øjnene op for hende, men nu er de lige så stille ved at skabe et liv sammen. Tror hun nok …

Hendes bedste veninde, Lorna, går til gengæld og drømmer om øens læge Saif, der kom til Mure som flygtning efter at have mistet sin familie. Men alting ændrer sig, da han får en chokerende besked.Mens de kolde mørke nætter bliver til lange lyse dage, kæmper de to veninder for at få styr på deres liv. Spørgsmålet er, om det er muligt at finde lykken på den lille, vindblæste ø langt mod nord.

Den er følsom, fængende og ja, bare dejlig (bog)underholdning. Ja, den er den slags bog, der giver mig lyst til at gøre noget – noget anderledes – tage ud og se – opleve – åbne en cafe – eller ja måske endda bo i et helt andet land.

jenny colgan den lille cafe ved den endeløse strand fem på stribe bog (Foto: MY DAILY SPACE)

‘Den lille cafe ved den endeløse strand’, 249,95 kr. saxo.com

5. Den sjove der foregår i vestjylland

Da hendes kæreste får et job som underviser på en vestjysk højskole, rejser bogens fortæller fra storbyens upersonlige travlhed og direkte i favnen på en bunke overglade økolærere og nysgerrige naboer, der alle brænder af passion for fællessang og lokalsamfundet. Man kan se det for sig, ikk …

Stine Pilgaards roman ‘Meter i sekundet’ er en skøn, vittig og ret humoristisk fortælling om en ung bramfri kvinde, der teoretisk set er parat til at kaste sig ud i fællesskabet, men i praksis kommer til at skrive anti-højskolesange sammen med en af de andre højskolelæreres ‘påhæng’ (som de både opfatter dem selv som og kaldes).

Følg fortællerens skæve forsøg på at finde sig tilrette i det vestjyske som både lokalborger, nybagt mor og lokalavisens (ikke helt almindelige) brevkasseredaktør .

Stine Pilgaard er tilbage i topform med sin tredje roman, ‘Meter i sekundet’, der er fortalt med samme vid og underfundige humor som hendes andre anmelderroste bøger, ‘Min mor siger’ og ‘Lejlighedssange’. Stines sprog er skarpt som en japansk kokkekniv. Det er sprudlende som en flaske champagne. Og hun har indimellem nogle skrivelser af for eksempel småbørnslivet eller det at være kvinde (side 32) som jeg var helt vild med. Indimellem kommer der en “hypotese” eller forklaring, hvor du kan mærke, at Stine (lucky you) IKKE er så gammel endnu, og som hun helt sikkert havde skrevet anderledes, havde hun haft 20 år mere på bagen. Men bogen – “åd” jeg på en weekend. Og jeg var godt underholdt på alle måder.

Det her er iøvrigt også en af de absolut første udgivelser fra det nye og ultra seje bogforlag Gutkind. Mon ikke de har haft store baskende sommerfugle i maven, da de stod der med deres første bøger i hånden. Jeg synes, det er mega fedt, at der er kommet flere nye forlag til. Det vidner om en stigende interesse for en af de ting, jeg værdsætter meget – nemlig bøger.

meter i sekundet stine pilgaard fem på stribe bog (Foto: MY DAILY SPACE)

‘Meter i sekundet’, 199,95 kr. saxo.com

 

Læs også:

Klumme: Min kærlighed til bøger

bog bøger bibliotek (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·