
Grøn Keto: Lakserilette og blomkålsråkost
Keto er et begreb, der er meget oppe i tiden. Her får du en grøn ketoopskrift på lakserilette med blomkålsråkost
Grøn Keto er en effektiv kur til alle, der gerne vil opnå maksimal fedtforbrænding med masser af protein og som samtidig ønsker at skrue op for det grønne. De to forfattere Alice Apel Hartvig og Majbritt Louring Engell giver her en grønnere og mere klimavenlig og antiinflammatorisk version af den ketogane diæt.
Vi har været så heldige at få fingrene i denne lækre – og også ret nemme opskrift på lakserillette med sund blomkålsråkost.

Retten er til 2 portioner
Det skal du bruge
Lakserilette200 g laksefilet 1
00 g laks, varmrøget
50 g mayonnaise
½ økologisk citron, saft og fintrevet skal
30 g cremefraiche 38 %
1 håndfuld frisk dild
salt og peber
Blomkålsråkost:200 g blomkål groftrevet
200 g agurk, skrabet fri for kerner og skåret i halvmåner*
1 spsk. pesto
1 stor håndfuld persille eller brøndkarse
½ økologisk citron, saft og fintrevet skal
1 spsk. nigellafrø, tørristet
lidt saltflager
lidt groft lakridspulver
lidt frisk skovsyre2 skiver brød
Lakserillette kan bruges til både en lækker frokost eller som let aftensmad. (Foto: PR)
Sådan gør du
Stil ovnen på 170 grader varmluft.
Drys salt og peber over laksefileten, og bag den i ovnen i cirka 15 minutter.
Tag den ud, og lad den køle lidt af.
Hak laksen fint, og rør den sammen med mayonnaise, citronskal og citronsaft, cremefraiche og dild.
Krydr med salt og peber.
Bland blomkål og agurk med pesto.
Vend det med persille, citronsaft og citronskal, og pynt med nigellafrø, saltflager, lakridspulver og skovsyre.
Spis en skive brød til hver portion.
Kulhydrat pr. portion: 8 g Protein pr. portion: 32 g
Sådan ser bogen ud:
Læs også: