Læs også:

Close
sundhed sygdom pige øjne maske (Foto: Unsplash)

NEWS: Disse sygdomme søger danskere efter på nettet

Nyheder  | 

Disse sygdomme søger danskere efter på nettet · Alle plejecentre i Billund Kommune ansætter ungarbejdere · Brad Pitt og Leonardo DiCaprio holder takketale sammen · 11 nye regler og love er trådt i kraft · Dagens billede: Pigerne bag Big Little Lies var selvfølgelig også til Golden Globe Awards

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Disse sygdomme søger danskere efter på nettet

Sundhed.dk har netop kortlagt danskernes søgeadfærd på sundhedsportalen. Hans Christian Kjeldsen, praktiserende læge og chefredaktør hos Patienthåndbogen tilknyttet sundhed.dk, nikker genkendende til danskernes søgemønstre på sundhedsportalen.

– Topsøgningerne svarer til de lidelser, som vi også ser ude hos de praktiserende læger. Vi søger på de ting, der fylder i vores eget eller pårørendes liv, og vi søger på de lidelser, som vi er usikre på, forklarer Hans Christian Kjeldsen resultaterne med og fortsætter:
–  Jeg hæfter mig dog ved, at fnat ligger på en tredjeplads over lidelser, som der søges på. Det giver ikke mening i forhold til, hvor mange, der har fnat. Men det giver fint mening i forhold til, hvad medierne skriver, og hvor usikker man kan være på sådan en sygdom, lyder hans vurdering.
Hans Christian Kjeldsen uddyber, at lidelser som influenza og lungebetændelse ligger relativt lavt i søgeoverblikket, fordi disse sygdomme har mange danskere prøvet at have og derfor en vis personlig erfaring med.
Her kan du se en top 10 over, hvad danskerne har søgt på i 2019 via sundhed.dk:
1. Diabetes
2. KOL
3. Fnat
4. Depression
5. Stress
6. Skoldkopper
7. Klamydia
8. Lungebetændelse
9. Astma
10. Øresten
Kilde: sundhed.dk 
sundhed sygdom pige øjne maske (Foto: Unsplash)
Har du også søgt på disse sygdomme i 2019? (Foto: Unsplash)

Alle plejecentre i Billund Kommune ansætter ungarbejdere

Billund Kommune har besluttet, at deres otte plejecentre i kommunen skal ansætte ungarbejdere, såfremt de ønsker det.

– Vi vil gerne udbrede, at arbejdet på et plejecenter er et udmærket arbejde. Det har så vist sig, at beboerne på plejecentrene også er rigtig glade for de unge, og derfor har vi udvidet det til alle otte plejecentre, fortæller Robert Terkelsen (V), der er formand for voksenudvalget i Billund Kommune.

Projektet har Billund kommunen sat 870.000 kroner af om året til. For de penge er der råd til at ansætte ialt 16 unge i fritidsjob, som hver kan have 12 timer om ugen. Det skriver DR.

– De ældre snakker om de unge piger hver eneste dag. Borgerne her elsker dem. De deltager ikke i plejen, men er bare ‘varme hænder’. Jeg kan kun anbefale andre at gå den her vej, forklarer Gurli Gregersen, der er leder af Plejecenter Sydtoften.

ung gammel pensionist venskab (Foto: Unsplash)
Bånd mellem unge og ældre skal knyttes i Billund Kommunes otte plejecentre. (Foto: Unsplash)

Læs også: Ældre er nemmere ofre for NemID misbrug

Brad Pitt og Leonardo DiCaprio holder takketale sammen

Brad Pitt fik til årets Golden Globe Awards prisen for Bedste Birolle i kategorien komedie/musical for sin rolle i ’Once Upon a Time… in Hollywood’. Pitt holdt sin ‘Acceptance Speech’, hvor han takkede især to personer. Pitt hyldede Quentin Tarantino, som stod bag i filmmanuskriptet på filmen. Desuden valgte Pitt at takke sin ven Leonardo DiCaprio, som spiller en af hovedrollerne i filmen.

– Før ’The Revenat’ (som DiCaprio vandt sin første Oscar for), så jeg hans medskuespillere få tildelt priser og takke ham. Jeg ved hvorfor. Leonardo er en allstar, en gentleman, og jeg ville ikke være her uden dig. Jeg takker dig, sagde Pitt og tilføjede:

– … Jeg ville gerne have delt tømmerflåden med dig, sluttede han af. En kommentar som fik mange af de kendte stjerner i salen til at trække på smilebåndet. Det var naturligvis en reference til en af DiCaprios største roller i filmen ’Titanic’. Det skriver Metro UK.

Læs også: Hele historien om Brangelina

11 nye regler og love er trådt i kraft

11 nye love er per 1. januar trådt i kraft. Her kan du få et hurtigt overblik over alle 11.

 1. Seniorpension til nedslidte – ordning giver mulighed for at søge seniorpension, hvis der er seks år eller mindre til folkepension.
 2. Afgift på nødder forsvinder helt – nu kan alle nødder købes uden afgifter og dermed til billigere priser.
 3. Nye regler om brug af magt – regler som især hjælper plejepersonalet i forhold til patienter.
 4. Bæreposer bliver atter dyrere – afgiften på bæreposer per kilo tredobles. En plastikpose vil derfor stige fra tre til fire kroner.
 5. Lastbiler må køre hurtigere – disse må nu køre 80 og ikke 70 kilometer uden for tættere bebygget område og på motortrafikveje.
 6. Obligatorisk pensionsordning for overførselsindkomster – personer på for eksempel kontanthjælp, dagpenge eller førtidspension. Staten indbetaler bidragene, så ydelse ændres ikke.
 7. Ens regler for skoleelevers fravær – nye ens landsdækkende regler strømliner fravær for skoleelever og børnecheck kan inddrages ved for meget fravær.
 8. Lettere at få anerkendt arbejdsulykke – nye ulykker sket fra 1. januar kan nemmere anerkendes.
 9. Bilejere kan nu skrotte bil online på Borger.dk med NemID – skal bilen skrottes vil det fremadrettet ske digitalt.
 10. Fattige børnefamilier får midlertidigt tilskud – det nye tilskud skal afhjælpe problemer med børnefattigdom. Tilskud kan gives til familier med børn mellem 0 – 14 år. Også enlige har mulighed for at få yderligere hjælp.
 11. Nye regler for ledige – det bliver “nemmere” at være ledig, og man skal for eksempel ikke søge job de sidste seks uger, før man starter nyt job eller går på barsel. Man skal heller ikke tjekke jobforslag på Jobnet hver syvende dag mere. Derudover forenkles det hele, så der er færre samtaler og møder kommuner og arbejdsledige imellem.

Kilder: Ritzau, Folketinget, Beskæftigelsesministeriet samt Børne- & Undervisningsministeriet.

christiansborg christiansborg slotsplads (Foto: Unsplash)
Sæt dig ind i alle de nye regler, der lige er trådt i kraft. (Foto: Unsplash)

Læs også: Har du styr på reglerne: Meld ikke flytning for sent og undgå bøde

Dagens billede: Pigerne bag Big Little Lies var selvfølgelig også til Golden Globe Awards

· Mere fra samme kategori ·