Læs også:

Close
par sex kroppe (Foto;: Unsplash)

NEWS: Seksuel sundhed skal på finansloven

Nyheder  | 

Efter Sexus-rapport: Seksuel sundhed skal på finansloven · Populær video-app bliver anklaget for at dele data med den kinesiske regering · Byd på Prins Henriks kunstsamling · Kinesiske børn må ikke spille efter klokken 22 · Netflix topper hos de unge · Julesang med Joey Moe og Anders Matthesen · Dagens billede: Italienske skoleelever skal lære om klimaet

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Efter Sexus-rapport: Seksuel sundhed skal på finansloven

For et par uger siden udkom Sexus, som er den største undersøgelse af danskernes sexliv og seksualitet nogensinde. Undersøgelsen bekræfter, at seksuel sundhed skal prioriteres højere i det danske samfund.

Sexus fastslår en gang for alle, at der er sammenhæng mellem danskernes seksuelle trivsel og deres generelle trivsel. Sex og Samfunds generalsekretær, Bjarne B. Christensen, understreger i lyset af Sexus, at man ikke længere kan negligere seksuel sundhed og trivsel.

Undersøgelser i Sexus viser, at mere end halvdelen af danskerne ikke mener, at den seksualundervisning de har modtaget i skolen har været tilstrækkelig. Dette er for dårligt og kalder på politisk forandring, fremhæver Bjarne B. Christensen.

– I alt for mange kommuner er der både manglende prioritering og manglende budget i forhold til at opfylde Sundhedsstyrelsens anbefalinger for danskernes seksuelle sundhed. Vi skal simpelthen have seksuel sundhed på finansloven, udtaler Bjarne B. Christensen.

Der skal mere kvalitet ind i seksualundervisningen og tabuer knyttet til seksualitet, køn og krop skal italesættes og nedbrydes.

– At der stadig er meget skam på spil i forhold til seksualitet, bekræftes jo først og fremmest af LGBT-personers mistrivsel. De normer, vi knytter til seksualitet og vores sexliv, rammer jo i den grad dem, der falder uden for normerne… Og det er simpelthen ikke godt nok, understreger Bjarne B. Christensen.

par sex kroppe (Foto;: Unsplash)
Nu skal seksuel sundhed på finansloven. (Foto;: Unsplash)

Læs også: Sætninger, der øjeblikkeligt ødelægger den sexede stemning

Populær video-app bliver anklaget for at dele data med den kinesiske regering

Den populære teenager app TikTok er blevet mistænkt for at dele brugernes oplysninger med den kinesiske regering. Appen bliver brugt af over en halv milliard brugere på verdensplan og i Danmark bliver appen dagligt benytte af 200.000 unge helt ned til ti års alderen.

Tiktok er ejet af den kinesiske virksomhed ByteDance. Det har fået det amerikanske Senat til at sætte spørgsmålstegn ved en datadeling med den kinesiske regering. Tiktok afviste i mandags alle anklager fra Senatet i et brev.

Der er nu igangsat en større undersøgelse, der skal afgøre, om appen er en sikkerhedsrisiko. Det er ikke første gang, at appen er i mediernes søgelys. Tidligere på året fik ByteDance en bøde på 38 millioner kroner for ulovligt at have indsamlet data om børn, skriver DR. 

Iphone skærm med apps (Foto: Unsplash)
Ifølge tal fra Politiken anvender mellem 100.000 og 200.000 børn i Danmark TikTok-appen. (Foto: Unsplash)

Læs også: Har du styr på, hvad du siger ja til, når du henter en app?

Byd på Prins Henriks kunstsamling

Så sker det igen – til december starter anden omgang af auktionen på prins Henriks asiatiske og afrikanske kunsthåndværkssamling.

Sidst blev der udsolgt i første runde, hvor cirka 3000 genstande blev solgt til kunstinteresseret. Denne omgang bliver aktionen afholdt en smule mere anderledes. Prins Henriks kunstsamling får sin egen auktion samt katalog, men samlingen kommer samtidige til at stå blandt danske designermøbler og malerier.

Auktionen foregår den 2. december i Bredgade i København. Hvis man blot er nysgerrig på hvilke genstande samlingen rummer, har man mulighed for at komme til eftersyn den 21 til 25  november. Her kan man beundre kunstsamlingen før den sælges på auktionen.

Amalienborg, Danmark, København (Foto: Unsplash)
Alexa Bruun Rasmussen, der er direktør i Bruun Rasmussen Kunstauktioner oplyser, at der vil være endnu en auktion med Prins Henriks samling i begyndelsen af det nye år. (Foto: Unsplash)

Læs også: Hans Kongelige Højhed Prins Henrik er død

Kinesiske børn må ikke spille efter klokken 22

Ifølge en bekendtgørelse indfører Kina nu en spærretid for onlinespil for mindreårige. Mellem klokken 22 og 8 næste morgen har børn under 18 år forbud mod at game på internetplatforme som Tencent. Derudover siger de nye regler, at mindreårige kun må spille 90 minutter på hverdage, mens der lukkes ned efter tre timer i weekender og ferier. Slutteligt vil der også komme et loft over, hvor mange penge børn kan overføre til deres konti hos spiludbydere. Det skriver CNN.

computer spil laptop (Foto: Unsplash)
Det er ‘godnat og sov godt’ klokken 22 for kinesiske børn nu. (Foto: Unsplash)

Læs også: Kina forbyder Selena Gomez

Netflix topper hos de unge

Netflix topper de unges ‘top-10’, det viser YouGov ranking blandt de 18-34 årige. Listen med de unges ‘top-10’ inden for varemærker er kommet fra YouGov, hvor Netflix ligger på en førsteplads efterfulgt af MobilePay og Rema 1000 på en tredjeplads. Her efter kommer Facebook og HBO Nordic.

Rankingen er udarbejdet ved hjælpe af YouGov BrandIndex Word Of Mouth-score for varemærker med positiv BUZZ blandt de unge.

Netflix, streaming, konto, deling, Foto: Unsplash
Netflix topper listen. (Foto: Unsplash)

Læs også: Det binger vi for tiden

Julesang med Joey Moe og Anders Matthesen

Der er dømt ‘Glædelig Fugl fra Mågen og Anden’ i deres nye julesang ‘Ikke som de andre’, der handler om Joey’s oplevelse med de hyggelige men også stressende julemåneder, som ligger lige for døren.

– Ingen er ens – men ens for alle er, at alle ønsker skille sig ud. Men heller ikke for meget. Der ligger noget paradoksalt i at, vi alle ønsker at være vores egen, men at vi samtidigt med det tilslutter os mængden og følger trop, fortæller Joey.

Dagens billede: Italienske skoleelever skal lære om klimaet

 

· Mere fra samme kategori ·