Læs også:

Close
selena gomez forbudt adgang i kina paa grund af kontroversielt billede

Kontroversielt billede får Kina til at forbyde Selena Gomez

Underholdning  | 

Et to år gammelt billede af Selena Gomez har nu fået Kina til at nægte stjernen adgang i landet

Det er mildest talt nederen at være Selena Gomez-fan (Selenator for de hardcore) i Kina lige nu. Sanger- og skuespillerinden er nemlig blevet forbudt at rejse ind i landet, hvilket betyder, at de to koncerter, Selena Gomez skulle have holdt i Shanghai og Guangzhou, er blevet aflyst.

Den kinesiske regering har angiveligt opdaget et billede fra 2014, hvor Selena Gomez er blevet fotograferet sammen med Dalai Lama, og det skulle efter sigende være grunden til, at stjernen nu er blevet nægtet adgang.

 

Hvad har Kina imod Dalai Lama?

Dalai Lama er det religiøse overhoved for tibetanerne og er selvfølgelig derfor fortaler for #freeTibet, som handler om at gøre Tibet til et selvstændigt land. Den kinesiske regering mener derimod ikke, at der er noget Tibet, der skal befries, da Tibet i deres øjne er reduceret til at være et område af Kina.

En stor del af Tibet blev nemlig i 1950 besat af kineserne, og ni år efter flygtede Dalai Lama og en stor gruppe tibetanere derfor fra området og til Indien.

Billedet af Selena Gomez og Dalai Lama sender altså et signal om, at sangerinden støtter #freeTibet, og den slags vil Kina naturligvis ikke finde sig i.

Andre kendte er også blevet forbudt indrejse i Kina

Kina har før nægtet stjerner adgang til landet, fordi de har hængt ud med Dalai Lama. Listen af kendte tæller blandt andre Linkin Park, Maroon 5 og Bon Jovi – og det er bare i nyere tid. Alle tre kunstnere har for kort tid siden måttet aflyse deres koncerter i landet af samme grund som Selena Gomez.

Det skriver Cosmopolitan.

Selena har ikke længere det omdiskuterede billede liggende på sin Instagram-profil, men internettet glemmer aldrig. Spørgsmålet er, om sangerindens kinesiske fans må undvære en live-optræden for altid.

· Mere fra samme kategori ·