Læs også:

Close
computer kaffe binge hygge streaming weekend efterår (Foto: Unsplash)

Det ‘binger’ vi for tiden. Se vores favoritserier lige nu

Underholdning  | 

Efterår er det perfekte tidspunkt at binge watche serier på. Og der er SÅ mange gode at vælge imellem. Her får du et par af vores favoritter lige nu

Ali, Stranger Things

En aften midt i september valgte min mand og jeg at se et afsnit af Stranger Things. Vi havde hørt så meget om den, og alle sagde, at vi skulle se den. Jeg var lidt skeptisk i starten og vidste ikke lige, om det var noget for mig. Men så gik afsnittet i gang, og to uger senere så havde vi set alle 3 sæsoner. På de to uger kom alle følelser frem i mig. Jeg grinde, smilede, var skræmt og så var jeg hele tiden spændt på, hvad der ville ske i næste afsnit.

Det hele starter med, at Will forsvinder, hvor det hele bliver til et mysterium, der involverer hemmelige eksperimenter, skræmmende overnaturlige kræfter og en lille pige ved navn Eleven. Dustin, Lucas og Mike tager ud i skoven for at finde Will, men i stedet finder de Eleven, som de vælger at gemme i Mikes kælder. Eleven har superkræfter og prøver at hjælpe drengene med at finde deres bedste ven. Det her er starten på 3 sæsoner med masser af gys, kærlighed og venskaber.

Man får mystiske hændelser og opklaringer, hvor man sidder spændt fra afsnit til afsnit for at se, hvad der vil ske og hvad udfaldet bliver. Hver sæson ender lykkeligt med en lille twist, der gør, at du ikke kan vente til næste sæson.

Allerede nu har Netflix meddelt, at sæson 4 er på vej, og The Duffer Brothers, der har skrevet og instrueret serien, har meddelt, at de i alt vil lave 5 sæsoner. Medvirkende har vi store skuespiller som Winona Ryder, David Harbour og Millie Bobby Brown.

Jeg kan kun varmt anbefale, at du ser serien, som passer perfekt ind i oktober måned med Halloween på vej.

En serie du må se på Netflix. (Foto: Netflix PR)

Ellen, Friends (igen og igen)

Det er sjovt med en serie som Friends, jeg bliver aldrig træt af den. Jeg har set den fra ende til anden 100 gange. Jeg falder i søvn til den, jeg ser den når jeg vågner. Den er så god en klassiker i mine øjne, og jeg bliver aldrig træt af, at kunne høre om deres drama i deres liv, og projektere mit eget liv ind i serien.

Friends følger seks venner og deres forhold til hinanden og med andre. Emner og dilemmaer om karriere, økonomi, forhold, venskaber og livet generelt bliver omtalt og diskuteret i serien om og om igen, og derfor er showet også så nemt at relatere til. Der er massere af humor med, og det er næsten umuligt for mig, ikke at grine højlydt over de samme jokes. Der er en god historie, som er gennemtænkt og gennemført, og der er verdensklasse 90’er outfits med i hatten.

Jeg kan se Friends om og om igen, uden at det bliver kedeligt. For det er 20-22 minutters terapi med humor i en serie for mig. De bliver aldrig kedelige, og der kommer ikke en mærkelig slutning på det hele, som jeg ellers synes der ofte gør på serier som disse, når showet begynder at “dø lidt ud” og der skal ske noget nyt. Friends 4-ever …

friends serie (Foto: PR)
Jeg elsker at have gode venner og se FRIENDS – igen og igen. (Foto: PR)

Ida, Broen

I snart mange år har jeg hørt på “Ida, du burde virkelig se Broen!”. Og hold da op! Det burde DU virkelig også. På et øjeblik fangede serien mig, og de første fire sæsoner forsvandt lige så hurtigt, som de popcorn jeg havde ved siden af mig. 

Jeg har aldrig været til krimier og er nok det, man kalder for en ‘sart sjæl’ når det kommer til vold og blod, der vises på en skærm. Dog formåede Broen at bryde dette for mig. 

Broen starter ud med, at der bliver fundet et lig på Øresundsbroen. Liget er placeret nøjagtigt på grænsen mellem Danmark og Sverige, hvilket gøre at både det danske og svenske politi bliver tilkaldt. Sådan møder man Broens to hovedpersoner – den danske kriminalbetjent Martin Rohde og den svenske kriminalbetjent Saga Noren. Sammen har de to betjent et kæmpe forskningsarbejde foran sig – og som seere følger man i spænding, de spor som dukker op ét for ét.

Udover de klassiske krimi-elementer er der også en helt unik brug af underspillet humor i Broen. I takt med efterforskningen udvikler Martin Rohde og Saga Norens forhold sig til et særpræget venskab, hvor meget af humoren ligger i de forskelle, der er ved det danske og svenske sprogbrug.

Broen kan ses på Netflix, hvor alle fire sæsoner er tilgængelige – men hold øje med DR’s streamingtjeneste, hvor Broen også i perioder er at finde.

broen serie dr (Foto: PR)
Serien som pludselig fangede mig.  (Foto: PR)

Tina, ‘I Love you. Now die’

Jeg så dokumentarserien “I love you, Now die. The Commonwealth vs Michelle Carter” en søndag, og kunne slet ikke stoppe igen. Det var godt nok også kun to afsnit – men sikke to. Serien ligger på HBO. Og pøøøøj man bliver virkelig draget af den sag, som er så vild og ubehagelig. Dokumentaren er skabt af Erin Lee Carr.

Den handler om Michelle Carter, der bliver anklaget for via sms’er at presse sin kæreste til at begå selvmord. En aktuel dokumentarserie – måske med et lidt ekstremt udfald – men som i disse digitale tider, hvor meget af vores liv foregår digitalt, er relevant og interessant at se, HVAD digitale medier “kan” og også føre til.

De to kærester – eller det kalder de sig – selvom de kun har set hinanden få gange – men til gengæld på sms har levet det tætteste kæresteliv, har begge psykiske problemer, og stille og roligt udvikler det sig til, at Conrad Henri Roy III ender med – dog med opmuntring fra sin langdistancekæreste – at tage sit eget liv.

Sagen var genstand for en bemærkelsesværdig efterforskning og en ufrivillig retssag i drab i Massachusetts, kaldet “sms-selvmords-sag”. Den verserer reelt stadig – men Conrad er død, og Michelle sidder i fængsel. På alle måder en trist men også interessant diskussion og historie …

i love you now die hbo dokumentar (Foto: HBO PR)
Serien der holdt mig fanget en søndag. (Foto: HBO PR)

 

Læs også: Kulturguide

 

romer, kulturguide, romerriget, glyptoteket

· Mere fra samme kategori ·