Læs også:

Close
romer, kulturguide, romerriget, glyptoteket

Kulturguide: Oplevelser i oktober 2019

Kultur  | 

Kulturguiden for oktober 2019 indeholder oplevelser i København, Aarhus og Odense

Hvis du leder efter nogle bud på prisvenlige oplevelser i oktober 2019, så er du kommet til det helt rette sted.

Det kan ofte være dyrt at være kulturel eller social med sine nærmeste. Men det behøver det ikke at være. Her har vi samlet de bedste og mest prisvenlige oplevelser i oktober 2019 til dig, der bor tæt på København, Aarhus og Odense.

 

Oplevelser i oktober 2019 i København

Nye opdagelser fra Romerriget

Fra den 10. oktober. Entré 115 kroner. Glyptoteket København. 

romer, kulturguide, romerriget, glyptoteket

Nu kan du komme helt tæt på fire antikke marmorhoveder på Glyptoteket, når udstillingen ‘Heads Up! Nye opdagelser fra Romerriget’ vises. Marmorhovederne er ca. 2000 år og er netop blevet udgravet i den antikke by Aquinum syd for Rom. En af dem kan vise sig at være noget helt særligt, da det muligvis forestiller Cæsar. Men alle marmorhovederne er specielle, da kommer direkte fra udgravningen, og dermed endnu ikke er renset helt fri fra jord eller monteret på sokler. Du har derfor en unik mulighed for at se værkerne, som de er, når arkæologerne graver dem dem op fra deres gemmesteder.

Læs mere her.

Den kongelige ballet Spar dame

Fra den 3. oktober – 23. november. Entré fra 105 kroner. Det Kongelige Teater København. 

spar dame, ballet, det kongelige teater

Den Kongelige Ballet gentager successen fra sidste år, når de endnu engang opfører balletten Spar dame. Historien bygger på den russiske forfatter Aleksandr Pusjkins novelle om den fattige officer Herman, der møder en ældre grevinde, kaldet Spar dame, der har styr på at vinde kortspil. Gennem hendes unge kammerjomfru forsøger han at lokke de hemmelige kortkunstner ud af Spar dame, men det går slet ikke efter planen.

Sidste års forestillingen var uden tvivl en succes for både anmeldere og publikum, der havde svært ved at få armene ned. Så snyd ikke dig selv for oplevelsen, hvor du tages med på en nervepirrende rejse til sindets mørkeste afkroge, med dragende musik og smukke danse med det helt store scenografiske udtræk.

Læs mere her.

Halloween i Tivoli

11. oktober – 3. november. Entré 130 kroner. Tivoli København.

tivoli, halloween

Snart åbner Tivoli op igen – denne gang til uhyggen. Halloween i Tivoli byder magiske eventyr med svævende spøgelser, flyvende heksekoste og mere en 21.000 græskar rundt omkring i den gamle have. Du kan desuden også opleve de store græskar til DM i kæmpegræskar, opleve rigtig gys til ‘Monster Night Out’, Rasmus Klump forestillinger og meget meget andet. Hvis du er til det helt store gys, åbnes der op for den helt nye forlystelse ‘Hospitalet’ under Rutchebanen, som er et gammel og glemt hospital, hvor patienterne stadig spøger.

Læs mere her.

Dragefestival på Amager Strand med Sjællands Drageklub

5. oktober. Gratis entré. Amager strand København.

drage, festival, amager strand

Amager Strand får fint besøg af de dygtige flyvere fra Sjællands Drageklub, der laver opvisninger med deres mange store og flotte drager til Dragefestival. Du kan til arrangementet lure de store dragers teknikker af og selv bygge din egen drage for 45 kroner. Men har du allerede en drage derhjemme, så tag den gerne med til en hyggelige dragedag.

Læs mere her.

Rundvisning i Botanisk Have efter lukketid

Fra den 8. oktober. Entré 110 kroner. Botanisk Have København. 

botanisk have, palmehuset, væksthuset

Botanisk Have er absolut et smukt syn, og nu kan du opleve det hele efter lukketid. Her får du nemlig en guidet tur til Danmarks største videnskabelige samling af planter fra hele verden. Også arter, som enten er truede eller helt udryddet i naturen. På turen kommer du både rundt udendørs i den romantiske have, ind i væksthusene og selvfølgelig ind i det berømte victorianske Palmehus fra 1874.

Læs mere her.

Fællessang i Natkirken på Strøget

Fra den 25. oktober. Gratis entré. Natkirken på Strøget i København.

højskolesangbog

Man bliver glad i låget af at synge! Og der er bare noget særligt ved  sangene fra Højskolesangbogen. Kom og vær med når ‘Natkirken på Strøget’ igen byder op til fællessang. Denne gang med årstidens sange fra Højskolesangbogen. Tag din kæreste, veninde, eller hvem du ønsker får gang i sangstemmen, med til en hyggelig oplevelse med de gode sange fra Højskolesangbogen.

Læs mere her.

Åbent tårn i Vor Frue Kirke

13.-14. oktober og 20. oktober. Gratis entré. Vor Frue Kirke Købehavn.

tårn, vor frue kirke

Den smukke Vor Frue Kirke i København åbner nu op for tårnet, hvor du kan se ud over byens tage. På vejen op i tårnet kommer du forbi klokkerne og videre op til vægtergangen, der befinder sig 41 meter over fortovet. Du kan efter turen også besøge museet eller gå ned i kirkens kælder, hvor man kan se ruinerne af den gotiske kirke fra 1316.

Læs mere her.

Kulturnatten

11. oktober. Entré afhænger af arrangementet. København. 

amalienborg, palæ

Endnu engang afholdes den fantastiske kulturnat i København, hvor der vil være et hav af spændende arrangementer. Denne dag er især særlig, da virksomheder, museer og andre arrangører åbner op og giver særlig adgang til det vi ikke normalt ser i den københavnske færden. Du kan blandt komme med på en tur rundt i Danmarks største virksomhed – A.P. Møller Mærsk på Esplanaden eller opleve et af Amalienborg-palæerne. Du kan se hele programmet for Kulturnatten på deres hjemmeside.

Læs mere her.

Oplevelser i oktober 2019 i Aarhus

Mal et krus for Brysterne!

5. oktober. Gratis entré. Aarhus. 

kulturguide, creative space

Creative Space donerer i anledning af Lyserød Lørdag, deres omsætning af alle solgte krus til kampen mod brystkræft. Creative Space personalet håber i år på at kunne slå rekorden på lidt over 10.000 kroner og har brug for dig til en hyggelig dag i det gode formåls tegn. Så vær med til at støtte brysterne sammen med Creative Space og book allerede nu et bord i deres hyggelige omgivelser.

Læs mere her.

Berlinmuren kommer til Aarhus

Fra den 7. oktober. Gratis entré. Bispetorv Aarhus. 

kulturguide, berlin muren

I anledningen af 30 års dagen for Murens fald, får du en unik mulighed for at opleve et stykke af den originale betonmur, der i næsten 30 år delte Berlin.  Den 2,5 tons tunge og 3,6 meter høje Berlinmur er på Danmarksturné under navnet ‘Berlinmuren kommer’, og kan i Aarhus opleves på Bispetorv. Muren du kan se, var en del af Berlinmuren på Potsdamer Platz i den centrale Berlin, og hører i dag hjemme på Koldkrigsmuseum Langefort.

Samtidigt og frem til 19. januar 2020 kan du på Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By opleve udstillingen ‘Murens fald’.

Læs mere her.

Halloween i Friheden

12.-20- oktober. Entré 135 kroner. Tivoli Friheden Aarhus. 

kulturguide, tivoli frheden, halloween

Uhyggen kommer til Tivoli Friheden, når det endnu engang er Halloween tid. Den ellers så hyggelige park bliver omdannet til et hjemsted for hekse, spøgelser, monstre og hundredvis af edderkopper. Og når mørket sænker sig over Friheden, skrues der også for alvor op for uhyggen, når monstre og andre uhyggelige figurer dukker op i mørket og med sikkerhed giver sig kuldegysninger. Så tag endelig en med under armen, når du besøger Tivoli Friheden, der denne tid på året byder på ren (u)hygge.

Læs mere her.

Vaskeægte vandretur

12. oktober. Pris 35 kroner. Aarhus. 

kulturguide, vandretur

Efteråret er over os, og selvom vejret både er koldere og mindre solrigt, er en vandretur stadig en skøn oplevelse. På ruten mellem Aarhus og Skanderborg, føres du først langs Brabrandsøen og dernæst i gennem skoven. Det er en smuk rute, der med sikkerhed vil virke afslappende og få tankerne til at slippe.

Læs mere her.

Gin crawl

12. oktober. Pris 299 kroner. The Bird Churchkey Aarhus.

gin, kulturguide, gin crawl

Gin Crawl står på programmet, når The Bird & The Churchkey tager dig med på en opdagelsesrejse i ginuniverset. Temaet er Skandinavien og vejen lægges forbi nogle af de bedste gins, som Skandinavien byder på, som du kan opleve og smage på nogle af Aarhus’ bedste barer og restauranter.

Vi lægger vejen forbi nogle af de bedste gins, som Skandinavien har at byde på og nogle af Aarhus’ bedste barer og restauranter. På hvert af rutens stop, diskes der op med husets take på en af de udvalgte gins og ikke mindst god og festlig stemning.

Læs mere her.

Oplevelser i oktober 2019 i Odense

‘We can be heroes – just for one day’

2. oktober. Entré 125 kroner. Odense. 

kulturguide, berlinmuren

I anledningen af 30 års dagen for Berlinmurens fald, afholdes der en Danmarksturné, hvor du kan opleve og se et stykke af Muren der ellers hører til på Koldkrigsmuseum Langefort. Det 2,5 tons og 3,6 meter høje stykke af den oprindelige Berlinmur vil være at finde på Amfipladsen foran Kunstmuseum Brandts.

Du vil, desuden også kunne opleve fyraftensarrangementet ‘We can be heroes – just for one day’ med kurator Marianne Ager, der sammen med historiker Thomas Wegener Friis afholder en talk om den kontrastfyldte tid omkring Berlinmurens fald. Talken der finder sted i udstillingen Anton Corbijn 1-2-3-4, byder på anekdoter om David Bowie, Nick Cave, Iggy Pop og Einstürzende Neubauten i Berlin, samt personlige fortællinger fra det første møde med et genforenet Berlin.

Læs mere her.

Vinsmagning fra biodynamisk vinproducent

11. oktober. 200 kroner. Brandts Café Odense. 

kulturguide, vinsmagning

Vinsmagning er altid en hyggelig efterårsbeskæftigelse. Og hos Brandts Café inviteres der til vinsmagning i samarbejde med H.J. Hansen Vin, hvor du kan smage for seks forskellige vine. De er alle fra den franske biodynamiske vinproducent Gerard Bertrand, der i den grad skiller sig ud fra den typiske vinbonde. Alt arbejdet i marken og kælderen er baseret på den østrigske filosof Rudolf Steiners principper, som er biodynamikkens fader. Vinbonden arbejder efter en speciel kalender, der angiver månens og stjernernes positioner. Biodynamikken kan ikke videnskabeligt bevises, men det kan smages! Der vil blive serveret 2 hvidvine, 3 rødvine og 1 dessertvin, og caféen sørger for snacks til vinene.

Læs mere her.

Høstfest i Storms Pakhus

12. oktober. Gratis Entré. Storms Pakhus Odense. 

kulturguide, høstfest, odense

Storms Pakhus i Odense byder på en hyggelig dag til Høstfest, hvor pakhuset vil være fyldt med sjove aktiviteter for både store og små. Børnene kan være kreative i efterårsworkshops med glimmer, glitter og selvfølgelig sæsonens smukke kastanjer. Samtidig kan du prøve kræfter med at bygge dit eget instrument i en workshop i samarbejde med Odense Tamburkorps. Er du mere til dekoration, kan du til høstfesten kreere din egen efterårskrans til for eksempel hoveddøren derhjemme. Der vil selvfølgelig også være en masse lækkerier, der kan smages på i løbet af dagen.

Læs mere her.

Magiske Dage: ZOOlomagisk Sejltur

17. oktober. Entré 125 kroner. Odense. 

kulturguide, zoo, magiske dage, odense

I Odense afholdes der ‘Magiske Dage’ og i den forbindelse kan du blandt andet opleve ‘Aafarten ZOOlomagisk sejltur på Odense Å’. Her kan du hoppe ombord på den magiske båd, som sejler ud til menneskenes Zoologiske Have. Undervejs kan du lytte til spændende fortællinger, alt i mens at både sejler igennem mystiske og uhyggelige omgivelser på åen. Turen byder også på et besøg i den kolde, skumle dyrekælder, hvor dyrene forhåbentlig er i deres bure. Og sammen med andre hekse og troldmænd skal i bevise jeres kunnen.

Læs mere her.

Ole Henriksen – The Ole Glow Show

26. oktober. Entré 330 kroner. Odense Congress Center.

kulturguide, ole henriksen, show

Ole Henriksen er kendt i hele verden og er en mand mange ser op til. Men hvordan er det lykkedes nordjyden at opbygge et imperium af et luksusbrand og dermed blive en af Danmarks mest succesfulde forretningsmænd? Det og meget andet kan du få svaret på til Ole Henriksens ‘The Ole Glow Show’. For som noget helt nyt tager Ole Henriksen nu ud med et show – et show der selvfølgelig omhandler ham, hans positive og anerkendende tilgang til livet samt hans forretning og sansen for hans erhverv. Oplev Ole helt tæt på til en fantastisk aften, der med sikkerhed er fyldt med positiv energi.

Læs mere her.

 

Læs også: Fem på stribe

5 på stribe boginspiration bog bøger (Foto: MY DAILY SPACE)

· Mere fra samme kategori ·