Læs også:

Close
5 på stribe boginspiration bog bøger (Foto: MY DAILY SPACE)

Fem på stribe: Boginspiration til dig

Kultur  | 

Der er noget ved bøger – noget magisk … Bøger er godt for krop og sjæl og ikke mindst hjerne. Her får du lidt boginspiration til oktober måneds læsning

Jeg elsker bøger – bøger i alle afskygninger. Jeg kan bare ikke få nok. Efteråret er over os og er et perfekt tidspunkt at kaste sig over bøgerne – store som små – gamle som nye. Så er du klar til HYGGE – for hygge er for mig at læse en god bog. Jeg har fundet fem bøger, som måske kan give dig inspiration til at købe eller downloade en e-bog. Få en hyggelig og afslappende oktober måned i godt selskab med en god (eller flere) bog. Få boginspiration her til dine næste bogkøb.

5 på stribe boginspiration bog bøger (Foto: MY DAILY SPACE)
Få boginspiration her. (Foto: MY DAILY SPACE)

Den om de mange mord og drab

Du skal være til mord, drab og IRL hændelser. For dette er en retsmediciners erindringer med historier, som ikke ligefrem fremmer lysten til aftensmad – men spændende er den. Gennem 30 år har Hans Petter Hougen beskæftiget sig med levende og døde inden for retsmedicinen. I bogen fortæller han om et liv, der har ført ham fra fødelandet Norge via Spanien til Danmark. Han tager os også med til USA, hvor han uddannede sig til retsmediciner og fik set sin del af skudofre og narkorelaterede dødsfald. Gennem sin karriere har han udført eller superviseret tusindvis af obduktioner i Danmark og i mange andre dele af verden, blandt andet et krigshærget Balkan i 1999, et tsunami-ramt Thailand i 2004 og et smadret Gaza i 2014, som er noget af det værste, retsmedicineren har oplevet. Tilsammen noget af en bedrift og et utal af ubehagelige oplevelser, som jobbet har givet ham. Men som han også har viet sit liv til.

I bogen reflekterer Hans Petter Hougen over livets skyggesider, som har udgjort så stor en del af hans arbejdsliv. Han fortæller om mange af de sager, der har gjort indtryk på ham undervejs. Fra den menneskelige ondskab, som folder sig ud i krige og kriminalsager, til naturkatastrofer og trafikulykker, som brat kan smadre familiers liv. Hvordan vænner man sig til det, og bliver det aldrig for meget? Det kan jeg ikke lade være med at tænke på – og netop derfor er den også vedkommende og interessant at læse – for det er absurde historier og uden for ens egen fantasi.

bog udenfor skinner solen hans petter hougen( Foto: MY DAILY SPACE)

‘Udenfor skinner solen’, 279,95 kr., www.saxo.com

Den overraskende

Forsiden synes hyggelig og feminin. Men tag ikke fejl af det – for det er også en thriller. Så er du advaret.

Da Mel og Abi gik på college, var de hinandens bedste venner, der delte glæder og sorger, lige indtil Mel blev gravid og blev tvunget til at springe fra studiet.

Sytten år senere kunne de to kvinders liv ikke være mere forskellige. Mel er lykkeligt gift og bor sammen med sin mand og tre yndige børn i England. Abi rejste til LA, hvor hendes liv har været en lang fest i overhalingsbanen som tv-vært og ven med de kendte. Festen sluttede dog brat, da hun opdagede kæresten i seng med en anden, og det eneste, som Abi har brug for lige nu, er en god ven, som vil dele vin og sorger med hende. Findes der et bedre sted end hos Mel og hendes forstående mand?

Da Mel bliver kontaktet af sin gamle veninde, tøver hun ikke et sekund med at tilbyde kost og logi og varmen fra et hyggeligt hjem. Der går dog ikke længe, før Mel begynder at stille spørgsmål ved Abis historie. Hvad er det, hun skjuler? Og hvad var den egentlige årsag til, at hun vendte hjem?

‘Hun var velkommen’ er en nervepirrende og tankevækkende historie om gammelt venskab, misundelse og hævn fra Sunday Times-bestsellerforfatteren Adele Parks. En rigtig feelgood thriller (hvis man kan kalde det det) – der er svær at lægge fra sig igen.

adele parks hun var velkommen bog (Foto: MY DAILY SPACE)

‘Hun var velkommen’, 219,95 kr., www.saxo.com

Den smukke og lærerige (og fyldt med opskrifter)

Kunne jeg finde på at købe en bog, fordi den var pæn? Nej, kunne jeg nok ikke. Men det gør BESTEMT ikke noget, at en bog også er smuk, og det er ‘Ayurveda’ virkelig. Den må gerne ligge fremme hos mig som en coffeetable book.

Søger du opskriften på et sundt og stærkt liv i balance, uden konstant at skulle skifte fra den ene kur til den anden? Leder du efter fornyet energi, mere ro, forbedret søvn og en vej til naturlig ynde i alle aldre? Hvem gør ikke det …

Ayurveda er en indisk holistisk praksis, som har været brugt i over 5.000 år. Ligesom yoga skaber balance i kroppen igennem bevægelse og åndedræt, skaber ayurveda balance i kroppen igennem mad, drikke, urtetilskud og meditation.

Bogen ‘Ayurveda’ er fuld af lækre opskrifter og er en slags guide til dette univers, som hjælper en med at finde ens præcise kropstype og dermed nære kroppen bedst muligt fysisk, psykisk og åndeligt, så man kan opnå et liv med balance. Forfatterne Zennie og Martin gør ayurveda letforståeligt og hverdagsmuligt i det nordiske hjem. Man behøver rent faktisk ikke et leksikon eller være ekspert i sanskrit for at få glæde af de mange lettilgængelige ”hemmeligheder” i ayurvedisk ernæring og livsstil. Det er denne bog også et vidne om.

Bogen er spækket med super sunde veganske opskrifter til morgen, middag, aften, og den giver tips og tricks til at snige ayurvedaen ind i ens hverdag uden at skulle vende ens liv helt på hovedet.

ayurveda zennie & martin bonde mogensen (Foto: MY DAILY SPACE)

‘Ayvurveda’, 259,95 kr., www.saxo.com

Den man får lyst til at drikke af

Kan man godt få så meget lyst til en drink eller et glas rosé bare ved at kigge på en bog. Svarer er JA, for Gud hvor er fin og sikke nogle lækre opskrifter rent faktisk 50 lækre og inspirerende cocktails baseret på rosévin, får man!

‘Thank You for Rosé’ er den perfekte gave til dig selv eller en roséelskende, du har kær – men husk dig selv først.

I bogen kan man gå på opdagelse i 50 fantastiske rosé cocktailopskrifter udviklet i samarbejde med den anerkendte cocktailspecialist, Jesper Schmidt, blandt andet kendt fra TV2, og Marshoud Dababneh, stifter af Copenhagen Rosé Festival.

Men kan også dykke ned i roséens historie og blive klogere på de forskellige typer af rosévin, der findes på markedet. Bogen er ikke et roséleksikon, men en bog fyldt med nemme og lækre cocktails, som kan laves uden at have været på det store bartenderkursus. Det kan jeg godt lide.

Hver opskrift indeholder en trin-for-trin beskrivelse af fremgangsmåde og anbefaling af hvilken type vin og glas, der skal til, for at få selv de vildeste roséfantasier til at gå i opfyldelse. Fælles for alle opskrifter er, at de er lette at lave, og vil udfordre din vante måde at drikke rosévin på. Nemmere kan det ikke blive.

 

Du får lige en opskrift fra bogen også: Pop rosé

rosé rosébog cocktail thank you for rosé (Foto: MY DAILY SPACE)

‘Thank you for Rosé’, 309,95 kr., www.saxo.com

Den vedkommende selvbiografi

‘Jeg er kommet for at synge’ af Danni Travn er en beretning om Lis Sørensens vej fra sømandsdatter i Brabrand til den plads, hun har i danskernes hjerte i dag. Hun har haft stor succes i sin solokarriere, men vejen dertil har været lang og noget af en kamp.

Lis Sørensens selvbiografi er historien om en kunstner og en kvinde, der har sunget hele livet og om livet. Bogen handler om jagten på sangene og om havet, himlen, stemmen og kærligheden.

‘Jeg er kommet for at synge’ af Danni Travn giver et indblik i en familie, hvor moren døde for tidligt, hvor faren var et energisk forbillede, og senere hvor hendes egen søn tager hende mod nye horisonter Hvem kender ikke “Mine øjne skal du se”, “Stille før storm” eller “Tæt på ækvator” og alle disse sange er omdrejningspunktet i bogen. En fin bog som virkelig rammer en og giver en forståelse for, hvem Lis Sørensen er.

lis sørensen bog jeg er kommet for at synge (Foto: MY DAILY SPACE)

‘Jeg er kommet for at synge’, 209,95 kr., www.saxo.com

Læs også:

Interview med forfatter om psykisk vold

 

par psykisk vold hånd kærlighed (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·