Læs også:

Close
skøjte, skøjter

NEWS: Københavns ikoniske skøjtebane genetableres ikke

Nyheder  | 

Københavns ikoniske skøjtebane genetableres ikke · En gravid mave vidste sig at bære på alt andet end en baby · DR må sige farvel til en lang række programmer i det nye år · Danmarks bedste gløgg er fundet: har taget 8 år at udarbejde · Dagens billede: Danmarks herrelandshold skal til EM i fodbold

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Københavns ikoniske skøjtebane genetableres ikke

Den cirkelformede skøjtebane omkring Rytterstatuen på Kongens Nytorv har siden 1999 tiltrukket mange juleturister, kærestepar og skøjteglade københavnere. Siden vinteren 2008-2009 har området dog været lukket land på grund af metrobyggeriet. Derfor har mange set frem til en genåbning af skøjtebanen i Indre By. Men Kultur- og Fritidsudvalget har besluttet, at der ikke bliver bevilget økonomi til genoprettelse af banen i år, så København får ikke en af sine store attraktioner tilbage.

Det socialdemokratiske medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, Jonas Bjørn, bekræfter, at der ikke kommer en skøjtebane på den centrale plads, selvom der nu er ryddeligt og pænt igen efter de mange års metrobyggeri.

– Vi har en meget stram kommunal økonomi i København, hvor vi hele tiden er nødt til at holde anlægsudgifterne nede, fordi vi har et anlægsloft, og der er vi hele tiden nødt til at lave prioriteringer, siger Jonas Bjørn til TV 2 Lorry.

Det bliver dog ikke helt umuligt at skøjte rundt i Indre By, for Jonas Bjørn løfter sløret for, at en privat aktør har lagt billet ind på at lave en ny bane for enden af Nyhavn, hvor der i dag er gadekøkken. Det skriver Tv2.

skøjte, skøjter
Skøjterne kommer heller ikke i år til at blive brugt på den ikoniske plads på Kongens Nytorv. (Foto: Pexels)

Læs også: Anmeldelse: I, Tonya – skøjteprinsessen, der (måske) fik konkurrentens knæ smadret

En gravid mave vidste sig at bære på alt andet end en baby

En højgravid mave fik lidt ekstra opmærksomhed på en 24 timers busrejse mellem de to argentinske byer Mendoza og Caleta Olivia. Da politiet undersøgte den påståede gravide kvindes mave nærmere, var der nemlig ikke nogen baby.

Det var under en kontrol mellem de to byer, at narkopolitiet først spottede en mand i bussen, der havde hash i sin sorte håndtaske. På et andet sæde sad en kvinde med en lidt besynderlig tyk mave. De to passagerer blev bedt om at stå af bussen for nærmere undersøgelser.

Ganske rigtigt viste det sig, at maven ikke indeholdt en lille ufødt baby. Den kugleformede bestod af hash, som var tapet sammen og sat fast på kvindens krop. I alt blev parret taget med godt 4,5 kilo hash, fremgår det af poltiets pressemeddelelse. Sagen var så opsigtsvækkkende, at Argentinas sikkerhedsminister tidligere på ugen delte billederne på Twitter med teksten:

‘Narco-graviditet! Hun lavede en mave med lim, skjulte 15 pakker hash og lod, som om hun var gravid’. Men som ministeren også konstaterer, gik kvindens plan altså ikke. ‘Narkopolitiet anholdt kvinden med den falske graviditet og hendes medskyldige i en kontrol.’ Det skriver B.T.

Læs også: MY MORNING NEWS: Unge hjemløse presses til at sælge hash af bander

DR må sige farvel til en lang række programmer i det nye år

Grundet besparelser sender DR 22.500 timers mindre flow-tv fra 2. januar 2020.

I den seneste medieaftale blev det besluttet, at DR skulle gennemføre en række besparelser for omkring 770 millioner svarende til 20 procent af DRs samlede budget. Nu har DR har offentliggjort yderligere detaljer i spareplanen. Besparelserne betyder blandt andet halvt så mange udgaver af ’Hammerslag’, samt at programmer som ’Sporløs’ og ’Danmarks bedste portrætmaler’ ikke sendes i 2020.

DR1 vil heller ikke længere vise Tour de France samt Champions League i håndbold. Også programmer som ‘Antikquizen’ og ‘Skattejægerne’ er snart historie. DR sammenlægger desuden DR2 og DR K til en ny samfunds- og kulturkanal under DR2-navnet. Kanalerne for DR3 og DR Ultra lukkes på flow-tv, og de to indholdstilbud vil fremadrettet være at finde på DRTV.

Samlet set resulterer ændringerne i 22.500 færre timers flow-tv fra DR K, DR2, DR Ultra og DR3. Kanaler, som i 2019 har haft en samlet daglig dækning på 1.050.000 seere. Desuden lukker P7 Mix på radio. Tidligere var det varslet, at også radiokanalerne P6 Beat og P8 Jazz stod til at lukke med udgangen af 2019, men de to kanaler fortsætter med at sende i 2020. Det skriver DR.

Læs også: Podcast – det lytter redaktionen til lige nu

Danmarks bedste gløgg er fundet: har taget 8 år at udarbejde

Hvis du tror, at gløgg bare er en omgang opvarmet, billig rødvin, tilsat lidt runkne rosiner, må du tro om igen. For gløgg er intet mindre end en videnskab. Det mener gløggentusiast Wolfgang Sürth, som har brugt otte år på at forfine en ganske særlig gløggopskrift – en opskrift, der i weekenden førte til, at han vandt prisen for Danmarks bedste gløgg til en smagskonkurrence i Torvehallerne i København.

Selvom det har taget ham otte år at komme frem til den komplicerede opskrift, deler Wolfgang Sürth gerne ud af sine hemmeligheder, når det gælder gløggfremstilling:

– Først og fremmest skal man vide, at det bestemt ikke er al rødvin, der egner sig godt til opvarmning. Ofte vil smagsnuancerne forsvinde under opvarmning, så det er afgørende, at man vælger en kraftig rødvin. Personligt går jeg efter en fransk eller italiensk vin på merlot-druen, siger Wolfgang.

Et andet råd fra gløggentusiasten er, at man skal gå efter kvalitet. Ligesom når man laver cocktails, bliver det bare aldrig godt, hvis ingredienserne er dårlige. Til sidst er det én meget vigtig detalje, man skal huske, når man laver gløgg: Den må for alt i verden ikke koge. Hvis gløggen bliver mere end 70 grader varm, fordamper alkoholen, og så er alt dit arbejde spildt, råder Wolfgang Sürth. Det skriver DR.

Læs også: Ting du kan hygge med i december

Dagens billede: Danmarks herrelandshold skal til EM i fodbold

· Mere fra samme kategori ·