Læs også:

Close
pige høretelefoner lytter musik podcast (Foto: Unsplash)

Podcast – det lytter redaktionen til lige nu

Underholdning  | 

Er du lige så stor postcast lover som os på redaktionen, så er det måske også svært for dig at forstå, at vi før kunne leve uden. Podcast universet vokser (heldigvis) dag for dag, men det kan være også svært at pejle sig ind på favoritterne. Men bare rolig, det hjælper vi dig med

Findes der noget bedre end en god podcast i ørene? Nej vel? Vi på redaktionen er i hvert fald vilde med podcast. Og vi bruger enhver lejlighed til at fordybe os i de mange gode samtaler og historier der er at finde i podcast universet. Men nogle gange mangler man, som med alt andet, ny inspiration, og så er det jo godt vi har hinanden. Vi kan nemlig godt lide at snakke om alle de podcast vi lytter til og få en masse anbefalinger, ja nogle gange bruger vi det faktisk også som en icebreaker når vi møder nye mennesker – og det virker faktisk rigtig godt.

Vi har samlet de podcast, som vi lytter til for tiden, og som vi også klart kan anbefale dig at sætte i ørene.

Mai Britt, ‘Klovn’

klovn, podcast

Jeg har altid været vild med serien ‘Klovn’, og jeg var derfor også i den syvende himmel, da jeg fandt ud af at ‘Klovn podcast’ fandtes. Det er fantastiske Jacob Hinchely og Rikke Collin, der står bag podcasten – to stemmer du sikkert allerede kender fra radioen. Og de gør det ubeskriveligt godt! Der er garanteret højt humør og grin i lange baner. Også selvom du måske ikke er den største ‘Klovn’ fan. Du må derfor ikke snyde dig for deres sjove indslag og finurlige kommentarer, der pryder øregangene.

Podcasten er lige ud af landevejen – de gennemgår i hvert afsnit et afsnit af ‘Klovn’ serien. Her kommer de med deres nørdede viden til ‘Klovn’, citater, snakker om handlings plot, kommentarspor og fraklip. I nogle afsnit er der en gæstevært med i studiet. Sammen med Jacob og Rikke bidrager de også med deres egne sjove anekdoter om tilsvarende situationer, som seriens figurer oplever. Sammen uddeler de efter hver gennemgang af et afsnit karakterer mellem et og ti for bedste bifigur, pinlighed og hvor godt de synes afsnittet er.

Du kan lytte til de første tre sæsoner af ‘Klovn podcast’ på blandt andet Spotify eller Itunes. Men de efterfølgende sæsoner kan kun høres på den nye app ‘Podimo’, der er en betalingstjeneste. App’en koster kun 39 kroner om måneden, og for det beskedne beløb, sikres du kvalitetspodcast og betaling til de dygtige folk, der lægger tid i at lave spændende og sjovt indhold til os lyttere. Og der er mange andre gode podcast at gå i krig med, når du har lyttet dig igennem ‘Klovn podcast’.

Henriette, ‘Shitstorm’

Jeg er stor tilhænger af podcasts. Jeg nyder at lytte til dem med det samme, jeg har en ledig stund. Jeg sætter især stor pris på, hvordan podcastformatet formår at gøre tunge nyheder til en let opdatering. Derfor vil jeg anbefale to podcasts, som sætter fokus på det, der rør sig på en letspiselig facon.

Hver uge lytter jeg til det nyeste podcast fra ‘Shitstorm’. Her bliver man opdateret på de shit- og lovestorms, der har præget mediebilledet i det ganske land den forgangne uge. Værten Mads Aagard og medværten Sanne Cigale Benmouyal inviterer de involverede parter ind i studiet for at få en snak om, hvad der sker, når internetdebatten løber af sporet. Både politikere, influencere, journalister, bloggere og almindelige mennesker stilles til ansvar for deres online handlen. Og det er især deres adfærd på sociale medier, som sættes under luppen.

Podcastet skal roses for at have et opdragende og oplysende element. De opfordrer lytterne til at tænke en ekstra gang over, hvad de skriver i kommentarsporet. De minder os om, at der sidder en modtager i den anden ende, som kan blive dybt påvirket af, hvordan vi andre begår os på internettet. En vigtig påmindelse i en digital æra anno 2019.

Programmet sendes hver lørdag kl.12.15 live på P1, hvorefter det udkommer som podcast. Det har en varighed på cirka 45 minutter.

Henriette, ‘Den daglige dosis’

Desuden vil jeg anbefale at lytte til ‘Den daglige dosis’. Hver dag tager de fat på, hvad der sker i nyhederne. Mere specifikt dykker de ned i én af de mange nyheder, hvor de går netop denne nyhed i sømmene. Nyhederne udvælges, så de er særligt relevante for unge. Her bliver man oplyst på de væsentligeste elementer af den pågældende nyhed, så man er klædt på til at indgå i en oplyst debat om netop dette emne.

Værterne Caroline Clante og Theodora Renard formidler nyhederne på en overskuelig og underholdende måde, så de tunge sager bliver nemme at forstå. Desuden afviger de fra den traditionelle nyhedsværtsrolle. De inddrager nemlig aktivt sig selv med personlige anekdoter, holdninger og erfaringer. Og så bruger de et bredt spænd af relevante kilder i deres forsøg på, at gøre lytterne klogere på sagen. Afslutningsvis tager de et hurtigt overblik over, hvad der ellers foregår i verden på nyhedsfronten. Hvis du indimellem også mener, at det er umuligt at holde trit med de mange nyheder, kan dette podcast være med til at oplyse og underholde dig. Også uden du føler, at du drukner i nyhedsuniverset.

Podcastet produceres af DR P3 og udkommer mandag til fredag på DRs hjemmeside og der, hvor du normalt finder dine podcasts.

Ida, ‘En snak om’

Jeg har længe elsket at lytte til podcast og har speciel en svaghed overfor samtale-podcast. Den podcast som jeg vil anbefale er derfor også sådan en type. ‘En snak om’ er en podcast, hvor der bliver taget tabubelagte emner op. Kristine er podcastens vært og er en ung pige i tyverne. Hun var en af de første og største Youtubere og influencer i Danmark –  og har lige nu 369.000 følgere på Instagram.

‘En snak om’ er en relativ ny podcast, og der findes to afsnit indtil videre. Dog er de to afsnit helt klart et lyt værd, da de begge berøre nogle tabubelagte emner, som sætter gang i tankerne. 

I podcastens første afsnit ‘En snak om at være overvægtig’ gæster Kristines overvægtige ven Mathias. I en spændende og rørende samtale åbner de begge op. Kristine fortæller om, hvordan hun har været bekymret for Mathias helbred. Hun kommer ind på de usikkerheder, hun har haft, i forhold til at italesætte et vægttab over for Mathias. Derudover fortæller Mathias om episoder omhandlede sin overvægt og ikke mindst, hvordan det har begrænset ham. Sammen kommer de omkring mange svære emner. Som lytter får man et unikt indblik i at være påvirket af overvægt – både som overvægtig person og som pårørende.

Kristine har også et afsnit, som handler om det at være ung og have kræft – helt klart også et lyt værd. ‘En snak om’ kan anbefales, hvis man er interesseret i tunge emner, der bliver italesat på en let og inspirerende måde. Man kan lytte til podcasten gratis i podcast-appen på telefonen eller på Spotify.

 

Læs også: 5 på stribe

5 på stribe boginspiration bog bøger (Foto: MY DAILY SPACE)

· Mere fra samme kategori ·