Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: Unge hjemløse presses til at sælge hash af bander

Nyheder  | 

Unge hjemløse bliver tvunget til at sælge hash for bander, danskerne spiser enorme mængder risengrød, Qvortrup tager imod sin dom og Trump udnævner en “gal hund” som forsvarsminister

Morgenens vigtigste overskrifter er håndplukkede og klar til dig, så du er opdateret på, hvad der sker i Danmark og verden.

 

Bander presser unge hjemløse til at blive hashpushere

Med vold og trusler bliver unge hjemløse københavnere rekrutteret af banderne til at sælge hash. Problemet er vokset siden lukningen af Pusher Street, lyder det fra Hjemløseenheden og lederen af et værested for de unge hjemløse. Det skriver Berlingske.

– De er i en håbløs situation som hjemløse, og banderne lokker dem med hurtige penge. Vi gør alt, hvad vi kan, for at give dem et alternativ. Flere af dem har været vidne til nogle ting, som har overskredet alle grænser for, hvad de kan være med til, siger Eva Riedel, stifter og bestyrelsesformand i værestedet Hellebro.

Eva Riedel fortæller, at tre af Hellebros cirka 120 faste brugere er gået under jorden, mens tre andre arbejder for banderne. Også hos Hjemløseenheden er man bekymret og oplever en stigning i antallet af sårbare unge uden hjem, eller kummerlige forhold, der lokkes ud i kriminaliteten.

– De efterretninger, vi får på gadeplan, gør, at vi gerne vil råbe vagt i gevær. Efter skudepisoden på Christiania og alt det, der skete efterfølgende, har en form for obskur markedslogik hersket. Hvor handlen tidligere var styret og sat i system på Christiania, er salget nu blevet spredt ud, og det gør, at der er brug for flere hænder. Det er især Nørrebro-banden Loyal to Familia, der i stigende grad rekrutterer blandt de her sårbare unge, og det skyldes også, at banden har fået en mere offensiv rolle ved blandt andet at udvide deres territorium, siger leder Steen Bo Pedersen.

Bander presser unge hjemløse til at blive hashpushere. (Foto: Polfoto)
Bander presser unge hjemløse til at blive hashpushere. (Foto: Polfoto)

Vi spiser tonsvis af risengrød i julemåneden

Danskerne går amok i risengrød, når kalenderen når december. Ikke mindre end 500 tons grødris bliver det til i julemåneden. Det viser tal fra landets to største dagligvarekæder, Coop og Dansk Supermarked, ifølge DR.

Lægger man tallene fra Dansk Supermarked og Coop sammen, så svarer det til, at danskerne køber 457.350 kg grødris i december. Regner man med, at der går 50 g grødris til en portion risengrød, så svarer det til, at danskerne fortærer 9.147.000 portioner risengrød i december måned.

Det er cirka to portioner til alle 5,6 millioner danskere, og den helt store risengrødsdag er lillejuleaften, hvor hver fjerde dansker spiser risengrød.

Vi spiser tonsvis af risengrød i julemåneden. (Foto: Polfoto)
Vi spiser tonsvis af risengrød i julemåneden. (Foto: Polfoto)

Henrik Qvortrup anker ikke Se og Hør-dom

Henrik Qvortrup handlede presseetisk og moralsk forkert i Se og Hør-sagen, skriver han på Facebook.

Den tidligere chefredaktør på Se og Hør blev i sidste uge idømt fængsel på et år og tre måneder, hvoraf de tre måneder skal aftjenes nu, og resten er betinget med 200 timers samfundstjeneste.

Den dom har Qvortrup nu besluttet at tage imod, og han vil ikke anke afgørelsen i  Se og Hør-sagen om overvågning af kendte og kongeliges kreditkort, skriver han videre.

Trump udnævner “Mad Dog” som sin forsvarsminister

Donald Trump er stadig ved at sammensætte sit hold a ministre til når forretningsmanden træder til som USA’s næste præsident til januar 2017. Nu har han udnævnt sin forsvarsminister. Valget er faldet på Gen James Mattis også kendt som “Mad Dog” Mattis. Det skriver BBC.

Mattis er tidligere marinesoldat og har tjent både i Irak og Afghanistan. Han var samtidig en harsk kritiker af Obamas politik i Mellemøsten, især Iran, som Mattis har betegnet som den største trussel mod freden i Mellemøsten.

Trump udnævner "Mad Dog" som sin forsvarsminister. (Foto: Polfoto)
Trump udnævner “Mad Dog” som sin forsvarsminister. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·