Læs også:

Close
Dankort, kreditkort, mastercard, kort, shopping, svindel, køb, penge

News: Slut med de høje gebyrer på Betalingsservice

Nyheder  | 

Slut med de høje gebyrer på Betalingsservice · Britiske fitnessinstruktør går ind i fatshaming-debatten · Prisstigninger skal få unge til kvitte smøgerne · Tivoli i weekenden · Dagens billede: Greta Thunberg modtager Amnesty International pris

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Slut med de høje gebyrer på Betalingsservice

Der har i længere tid været kritik af de høje gebyrer på blandt andet Betalingsservice. Nu er Erhvervsministeriet gået ind i sagen for at sikre danskerne i mod de urimelige gebyrer. Med hjælp fra Erhvervsministeriet er det lykkes at indgå en bred aftale på området med partierne: Socialdemokratiet, Enhedslisten, SF, Alternativet, Radikale Venstre, Konservative, Venstre og Dansk Folkeparti.

Erhvervsministeriet skriver i en pressemeddelelse, at Konkurrence -og Forbrugerstyrelsen nu kan få styrket indgrebsmulighederne over for direkte debiteringsløsninger, herunder Betalingsservice. Dette giver styrelsen mulighed for at dokumentere, at der er tale om for høje gebyrer og en justering kan ske efterfølgende.

Løsning vil gavne almindelige forbruger, foreninger samt store dele af erhvervslivet. Forliget er med til at skabe mere gennemsigtighed. Forbrugerne vil kunne se hele værdikæden i forhold til de enkle produkter, andelen til Betalingsservice og hvor stor en del der går til bankerne. Det skriver Erhvervsministeriet.

Læs også: Læs om gebyrer på reklamationer

Dankort, kreditkort, mastercard, kort, shopping, svindel, køb, penge
Slut med høje gebyrer på Betalingsservice. (Foto: Pexels)

Britisk fitnessinstruktør går ind i fatshaming-debatten

Fatshaming er et fænomen, som gentagende dukker op som debatemne i medierne. Nu er det sket igen, efter en voldsom udtalelse fra en britisk fitnessinstruktør, skriver DR.

I det britiske tv-program ‘Good Morning Britain’ udtalte den kendte fitnessinstruktør, Danielle Levy sig omkring sin holdning til emnet fatshaming. Danielle Levy mener, at fatshaming kan være med til at gøre overvægtige tyndere og siger:”the more we fat-shame, the more people would keep their mouths shut and stop overeating.”

Udtalelsen har siden mandag skabt voldsomme debat og forarget mange Twitter og Instagram-brugere. Dog kommer Danielle Levy med et modsvar, hvor hun kritisere debatten for ikke at tager højde for det sundhedsmæssige aspekt ved at være overvægtig.

 

Læs også: Fedmeopration gav stine livet tilbage.

Prisstigninger skal få unge til kvitte smøgerne

Torsdag morgen løftede regeringen sløret for et forslag til en handleplan, som skal få børn unge til at stoppe med at ryge, oplyser Avisen Danmark.

Som led i handleplanen vil de indføre røgfri skoletid, holde kontrol med de butikker, der sælger cigaretter, ændre cigaretpakkernes udseende, så de bliver mere neutrale, og så skal pakkerne gemmes væk bag disken, så de ikke er synlig for kunderne. Sidste og måske mest omdiskuterede punkt omhandler prisstigning.

Over to år vil regeringen hæve prisen på en pakke cigaretter med 10 kr. Det vil altså sige, at gennemsnitsprisen på cigaretter vil stige til cirka 50 kr.

Tanken er, at de 50 kr. er en tilpas dyr sum penge for unge mennesker at spilde på cigaretter, hvor budgettet ikke er på sit højeste, og at de derfor måske ikke begynder at ryge eller vil genoverveje, om de skal fortsætte med at ryge. Omvendt må det ikke være dyrere, fordi det kan gå ud over samfundets svage og socialt udsatte grupper, der har store problemer i livet, som kan gøre det svært for dem at stoppe. Derfor kan yderligere prisstigninger have en social bagside. Det fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til Avisen Danmark.

Men regeringen møder ikke den store opbakning fra de øvrige partier i Folketinget, hvor samtlige partier på nær Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti mener, at en pakke cigaretter for fremtiden skal koste mindst 60 kr. Forslaget er bl.a. blevet kaldt for “skvattet” og “uambitiøst” af repræsentanter fra rød blok. Derfor er det stadig uvist, om regeringen kan få stemt forslaget igennem.

cigaretter smøg rygning skod cigaretskod (Foto: Unsplash)
Unge skal kvitte smøgerne. (Foto: Unsplash)

Læs også: Butikker skjuler cigaretterne og sælger færre

Tivoli i weekenden

Årets sidste Fredagsrock byder på hits og special guest samt en dobbeltkoncert med rap-kometerne De Danske Hyrder og popduoen Citybois. Der er lagt op til en festlig aften med ørehængende popmelodier og melodisk rap med kant. De Danske Hyrder starter koncerten kl. 22.00, hvor den skarpe lyrik er i fokus, når de fem hyrder giver den gas på Plænen med sange som Billige Bajere, Fakta, Med Mine Drenge.

Senere på aftenen fortsætter festen med popduoen Citybois, der har taget sangeren Burhan G. med som special guest på scenen. Der vil være rig mulighed for at synge med på hits som Pool, Purple Light, Synger For Mig, og helt nye tracks som duoen for første gang præsenterer live for publikum.

Søndag lukker de tre musikalske dronninger sommersæsonen i Tivoli. Her kan du opleve musiklegenderne Anne Sanne og Lis, når de spiller sommersæsonens sidste koncert på Plænen i Tivoli. De tre sangerinder er efter 38 år igen forenet på den danske musikscene og har gennem sommeren været på en omfattende Danmarksturné. Der er fest på plænen søndag, når de tre sangerinder indtager Plænen i Tivoli søndag aften klokken 21.00.

Fredagsrock september tivoli lis sanne anne citybois de danske hyrder (Foto: Tivoli PR)
Til Fredagsrock slutter af med De Danske Hyrder og  Citybois. Og søndag lukker Anne, Sanne og Lis ned for sommersæsonen. (Foto: Tivoli PR)

Dagens billede: Greta Thunberg modtager Amnesty International pris

· Mere fra samme kategori ·