Læs også:

Close
Eksplosion, ild, ildebrand, brand

NEWS: Eksplosion tilintetgør restaurant i Helsingør

Nyheder  | 

Eksplosion tilintetgør restaurant i Helsingør · Orkan har ramt Bahamas og melder om total ødelæggelse · McDonald’s på Frederiksberg blokeret af klimaaktivister · Hver fjerde dansker føler sig utryg på stationer · Dagens billede: I dag kan du se kæmpe Trump-ballon

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Eksplosion tilintetgør restaurant i Helsingør

En gaseksplosion har sent søndag aften jævnet den indiske restaurant Indian Crown i Helsingør i Nordsjælland med jorden, oplyser Nordsjællands Politi. Eksplosionen skete omkring klokken 23.45, hvorefter anmeldelser begyndte at strømme ind fra beboere i området, der havde hørt det høje brag og set den tilintetgjorte bygning. Brandvæsnet har besigtiget skaderne, og intet tyder på, at nogen er kommet til skade i forbindelse med den voldsomme eksplosion. Politiet har været i kontakt med ejeren af restauranten, som fortæller, at ingen var på arbejde, da eksplosionen fandt sted.

Gasudslippet, der har forårsaget eksplosionen, er kommet fra en gasflaske på i alt 11 liter. Men den præcise årsag til eksplosionen undersøges fortsat, fortæller vagtchefen. Omkring 100 beboere i området blev efterfølgende evakueret på grund af fare for, at de omkringliggende bygninger havde taget skade, skriver Ritzau.

Eksplosion, ild, ildebrand, brand
En indisk restaurant er jævnet med jorden efter en gaseksplosion. (Foto: Pexels)

Læs også: NEWS: Eksplosionen på Nørrebro er den niende i hovedstadsområdet i år

Orkan har ramt Bahamas og melder om total ødelæggelse

Ifølge NBC News har orkanen Dorian ført katastrofale ødelæggelser med sig på Abaco-øerne, der er en del af Bahamas. Kategori-5 orkanen er ifølge flere medier nu den kraftigste, der nogensinde har ramt østaten sydøst for Florida, hvor der er målt en vindstyrke på op mod 285 kilometer i timen. Ifølge NHC skal det nordlige Bahamas forberede sig på, at vandstanden i nogle områder kan stige op til 4,5 meter over det normale tidevandsniveau.

– Ødelæggelse. Jeg er heldig at have et halvt hus tilbage. Naboernes er fuldstændig pulveriseret. Bilalarmer og sirener. Folk der jamrer. Total ødelæggelse, lyder det ifølge amerikanske NBC News fra en person, der er bosat på Abaco-øerne. Det skriver DR.

Læs også: MY DAILY NEWS: Orkan koster mindst syv livet og andre nyheder

McDonald’s på Frederiksberg blokeret af klimaaktivister

Mange måtte gå forgæves til McDonald’s restaurant på Falkoner Allé igår, hvor aktivister protesterede mod regnskovsrydning og et uhæmmet kødforbrug, som skader klimaet. Protesten startede klokken 10, hvor en gruppe unge troppede op og etablerede en fysisk blokade ved forretningens hovedindgang. Imens stillede andre sig op langs butikken, hvor de med bannere gjorde opmærksom på deres aktion.

Regnskovene i Amazonas er hårdt ramt i øjeblikket. De er udsat for intensiv rydning og afbrænding, og i store områder er ilden ude af kontrol. Aktivisterne foran McDonald’s mener, at den verdensomspændende burgerkæde har et medansvar.

– De er medvirkende til afbrænding. Fordi de vil skabe arealer til fødevareproduktion. Og de fødevarer bliver brugt til dyr, som indgår i McDonald’s produktion. Regnskoven står for at opsuge en stor del af den CO2, der udledes – derfor er McDonald’s medansvarlig, siger en af aktivisterne, Christine. Det skriver TV2 Lorry.

mcdonald, mcdonalds, fritter, pommes frites
Klimaaktivister blokerede indgangen til McDonald’s på Falkoner Allé. (Foto: Pexels)

Læs også: Stort interview med Danny Kool: Fra sangstjerne til burgerkonge

Hver fjerde dansker føler sig utryg på stationer

Hver fjerde passagerer har følt sig utryg på en togstation i løbet af de sidste seks måneder, viser ny undersøgelse fra Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk. Det skyldes blandt andet medpassagerernes opførsel, manglende belysning, vedligehold og bemanding på stationerne. En anden undersøgelse Passagerpulsen har lavet i samarbejde med DTU viser, at 46 procent har følt sig utrygge på S-togsstationerne efter mørkets frembrud.

Det er et problem, der skal tages alvorligt. Om stationen er ren, pæn og bemandet eller beskidt, slidt og tom, kan nemlig i sidste ende være det, der afgør, om forbrugerne vælger den kollektive transport til eller fra, påpeger Anja Philip, der er formand for Forbrugerrådet Tænk.

– Vi har i vores arbejde set stationer, der fremstår nedslidte, mørke og decideret ulækre. Det skal der gøres noget ved, for vi ved, at stationerne er centrale i passagerernes oplevelse af den kollektive transport. En velfungerende kollektiv transport får mange danskeres hverdag til at hænge sammen og bidrager positivt i kampen mod klimaforandringer og miljøpåvirkninger, men hvis forbrugerne føler sig utrygge på stationen, risikerer vi, at de fravælger den kollektive transport,” siger Anja Philip.

Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk sætter derfor i den kommende tid fokus på forholdene på danske stationer for – sammen med passagererne – at bidrage til, at stationer bliver mere trygge og den kollektive transport derfor mere attraktiv at benytte. Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk beder passagerer om at sende billeder ind af, hvad de oplever af konkrete problemer på deres stationer, skriver Forbrugerrådet Tænk.

train, tog, fart, perron, station
En ny undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk viser, at hver fjerde dansker gennem de sidste seks måneder har følt sig utryg på stationer. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Mindst to dræbt i tysk togulykke

Dagens billede: I dag kan du se kæmpe Trump-ballon

https://www.instagram.com/p/B1qx4hLhXFn/

· Mere fra samme kategori ·