Læs også:

Close
Eksplosion, ødelagt, glas, eksploderet, politi, hærværk, bombe

NEWS: Eksplosionen på Nørrebro er den niende i hovedstadsområdet i år

Nyheder  | 

Eksplosionen på Nørrebro er den niende i hovedstadsområdet i år· GOSH Copenhagen går ind i kampen for miljøet · Mindst 62 mennesker er dræbt ved eksplosion i Tanzania · Taget kollapset på hollandsk stadion · Dagens billede: Smukfest blev også en våd fest

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Eksplosionen på Nørrebro er den niende i hovedstadsområdet i år

Det var en maskeret mand i mørkt tøj og sorte sko, der formentlig satte en sort pose med sprængstoffer på fortovet foran en nærpolitistationen på Nørrebro, inden eksplosionen gik af og ødelagde både biler og bygningsfacader. At ingen personer kom til skade i lørdagens eksplosion er dog et under, siger Peter Hald, der er ph.d. i kemi ved Aarhus Universitet og er reserveofficer ved ingeniørregimentet.

Ugens to eksplosioner kan nemlig begge være foregået med et såkaldt brisant sprængstof, som har voldsom effekt, vurderer Peter Hald.

– Det er det glade vanvid at stille en sprængladning på åben gade og fyre den af, lyder det.

– Når eksplosioner af den størrelse sker i bymæssig bebyggelse på den måde, der ser ud til at være sket her, så er det mere held end forstand, at ingen er kommet til skade.

Gennem det sidste halve år, har hovedstadsområdet været ramt i alt ni eksplosioner. I februar gik det ud over tøjforretningen Alis på Christiania, der blev ramt over to gange. I april var det i Mjølnerparken. Dernæst Rentemestervej/Bygmestervej på Nørrebro, butikken Thansen i Valby,  Øresundsvej på Amager i maj måned og et autoværksted i Vallensbæk i juni måned. Senest er Skattestyrelsen på Østerbro og Nærpolitistationen blevet ramt af eksplosioner i denne måned, skriver DR.

Eksplosion, ødelagt, glas, eksploderet, politi, hærværk, bombe
Eksplosionen på Nærpolitistaionen på Nørrebro er den niende eksplosion i hovedstadsområdet i år. (Foto: Pexels)

Læs også: NEWS: Eksplosion på Christiania

GOSH Copenhagen går ind i kampen for miljøet

GOSH Copenhagen ønsker at være på forkant på det bæredygtige område, derfor er de nu klar med deres første produkt i OWP (Ocean waste plastic) emballage: Dextreme Foundation.

40% af emballagen på Dextreme er fremstillet af Ocean Waste Plastic. Den genbrugte plastik bliver opsamlet fra havene, floder og strande verden over. Der arbejdes efter principperne reduce – reuse – recycle og for GOSH Copenhagen er det et skridt i den rigtige retning for en mere miljøvenlig struktur.

Kvaliteten er lige så god som “virgin” plastik, men ved at genbruge OWP på fabrikken reduceres mængden af CO2 med 56%, der bruges 85% mindre energi i produktionen, og der udsendes 75% færre drivhusgasser, forklarer GOSH Copenhagen.

GOSH Copenhagen, Dextreme foundation, OWP
GOSH Copenhagen er klar med deres første produkt Ocean waste plastic emballage. (Foto: GOSH Copenhagen)

Læs også: Augustfund: Så er der beauty-nyheder til dig

Mindst 62 mennesker er dræbt ved eksplosion i Tanzania

Mindst 62 mennesker er blevet dræbt ved en eksplosion i en tankbil i Tanzania, rapporterer lokale medier. Ulykken er sket i Morogoro – 200 kilometer vest for Tanzanias hovedstad, Dar-es-Salaam. Politiet siger, at antallet af dræbte er på mindst 62.

– De fleste af ofrene var i færd med at opsamle benzin, der lækkede fra tankbilen, siger den regionale politichef, Willbrod Mtafungwa.

En anden ledende politimand, Steven Kabwe, siger til den lokale tv-station Azam Tv, at mange mennesker blev forbrændt ved ulykken.

– Mange forsøgte at opsamle lækket benzin, da tankbilen pludselig eksploderede, siger øjenvidner.

I områder, hvor de fleste mennesker hutler sig gennem tilværelsen for nogle få dollar om dagen, er muligheden for at samle lækket brændstof op med potter og pander en stor fristelse, selv om risikoen for brandfare er overhængende.

Eksplosioner med lækket olie og benzin fra tankbiler, der kører galt på dårlige, hullede veje i fattige områder, har tidligere kostet mange menneskeliv i flere afrikanske lande. Den 2. juli 2010 blev mindst 230 mennesker dræbt og 196 såret ved en eksplosion i en væltet tankbil i landsbyen Sange i Sydkiwu i DRCongo, hvor de fleste så VM-fodbold. En del af ofrene var i færd med at opsamle brændstof, da eksplosionen skete. Den 16. september 2015 blev mindst 203 dræbt og 150 andre såret, da folk forsøgte at samle olie op ved en væltet tankvogn i Maridi Sydsudan, skriver Jyllandsposten.

fire, ild, street, road, vej, eksplosion, by
En tankbil er eksploderet i Tanzanias hovedstad Dar-es-Salaam. Mindst 62 personer er omkommet. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Ny rapport fra FN: Verdensbefolkningen vil nå 9,7 milliarder inden 2050

Taget kollapset på hollandsk stadion

Dele af taget på AFAS Stadion, der bruges som hjemmebane for den hollandske klub AZ Alkmaar, er kollapset.

Kraftigt blæsevejr er formentlig skyld i, at dele af det hollandske AFAS Stadion er kollapset. Skaderne ses på et billede, som klubben selv har delt på Twitter. Stadionet, der blev indviet i 2006, var ikke i brug, da taget kollapsede. Meldingen er også, at der ikke er personskader, men blot store materielle skader.

– Det har overrasket os allesammen. Vi er meget chokerede, men mest af alt glade for, at ingen personer kom til skade. I de kommende dag vil vi gennemgå skaderne med eksperter på området. Først når de undersøgelser er afsluttet, kan vi konkludere på hændelsen, siger AZ Alkmaars administrerende direktør, Robert Eenhoorn, på et pressemøde.

Klubbens pressechef har i øvrigt oplyst til de hollandske medier, at brandvæsenet tidligt lørdag aften er til stede og i gang med at undersøge de umiddelbare skader, skriver TV2.

Læs også: NEWS: Fanget i uvejret: To personer omkommet

Dagens billede: Smukfest blev også en våd fest

· Mere fra samme kategori ·