Læs også:

Close
æblemarmelade med kanel og boller (Foto: MY DAILY SPACE)

Æblemarmelade med kanel

Mad  | 

Efteråret trænger sig på, og vi skal til at indendørshygge. Det kan for eksempel gøres med nybagte boller med æblemarmelade med kanel

Jeg smagte for et halvt års tid siden en udenlandsk æblemarmelade med kanel, som bare smagte skønt. Glasset kostede 60 kroner, hvilket jeg synes er lidt dyrt, også selvom smagen var udsøgt. Siden har jeg tænkt, at det kan man da selv lave. Som sagt så gjort. At jeg så også ved, at det gør lykke hos min  søn, som bare elsker alt med kanel, gør jo ikke lykken mindre.

Marmeladen tager ingen tid at lave. Første gang jeg lavede det, var en søndag aften, hvor vi var løbet tør for syltetøj og marmelade. Så 22.13 for at være helt nøjagtig tænkte jeg, hvor svært kan det være, og så gik jeg i gang. Og det VAR ikke svært.

Det skal du bruge

Et glas syltetøj

Ingredienser

2 store æbler
2 teske kanel
1 spiseske vand
Saft af ½ lime
1 teske vaniljesukker
1 teske farin
100 gram rørsukker

æblemarmelade med kanel og boller (Foto: MY DAILY SPACE)
Der bliver til et glas æblemarmelade med kanel. (Foto: MY DAILY SPACE)

Sådan gør du

Vask først æblerne og skær eventuelle mærker eller andet væk. Skær det i små tern. Du skal ikke skrælle det. Skrællen kan godt være på.

Kom vand og æbletern i en gryde. Varm op og tilsæt de andre ting.

Kog op og skru derefter ned på middelvarme. Lad stå og simre, til æblerne er helt kogt ud. Hvis det er ved at brænde på, så tilsæt anelse mere vand.

æblemarmelade med kanel og boller (Foto: MY DAILY SPACE)
Sådan ser æblemarmelade med kanel ud. (Foto: MY DAILY SPACE)

Smag til. Og er den som du kan lide det. Så sluk.

Kom på et skoldet glas, når det er koldt. Det kan cirka holde en uge i køleskab.

æblemarmelade med kanel og boller (Foto: MY DAILY SPACE)
Hvem kunne ikke spise et par madder med æblemarmelade med kanel? (Foto: MY DAILY SPACE)

 

Læs også: Sandt og falsk om danskvand

· Mere fra samme kategori ·