Læs også:

Close
apple, iphone, telefon, mobiltelefon

NEWS: Techgiganter skriver danskernes samtaler ned

Nyheder  | 

Techgiganter skriver danskernes samtaler ned · Heinz ketchup solgt på auktion for 1.500 pund · Prinsesse Benedikte til officiel åbning af Ungdomsøen · Overnat i Bella Swans hus fra Twilight · Dagens billede: Juli var på verdensplan den varmeste måned siden 1880

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Techgiganter skriver danskernes samtaler ned

Ansatte i techgiganter virksomhederne Apple og Google har aflyttet og transskriberet lydfiler fra danskeres telefoner og højttalere. Tre nuværende og tidligere ansatte i virksomhederne fortæller, at de har lyttet til optagelser, som brugerne formentlig ikke havde tænkt skulle optages. Optagelserne er lavet med Apples Siri og Googles Assistant.

»Alt blev transskriberet. Når optagelserne kom ind, filtrerede vi ikke nogen fra. Arbejdet var det samme – at skrive ned, hvad der blev sagt.«

»Jeg har overhørt skænderier, samlejer samt almindelige samtaler, der tydeligt ikke henvender sig mod Siri,« siger en af kilderne, som er anonym.

I både Googles og Apples privatlivsreglementer står der, at optagelser, kan gemmes og bruges til at videreudvikle og forbedre teknologien. Det vil sige, at brugerne giver tilladelse til, at lydoptagelserne kan optages. Men i disse reglementer er det ikke specificeret, at der sidder mennesker, som har adgang til og lytter til optagelserne, og hvornår de lytter med.

Datatilsynsmyndigheder i flere lande har iværksat undersøgelser, og afsløringerne har fået Apple og Google til at sætte deres praksis med optagelser på pause i hele EU. Det skriver Ritzau.

apple, iphone, telefon, mobiltelefon
Apple Siri og Google Assistant aflytter dine samtaler, som efterfølgende skrives ned. (Foto: Pexels)

Læs også: NEWS: Stævnet for at downloade og dele pornofilm 110 gange

Heinz ketchup solgt på auktion for 1.500 pund

En flaske Heinz Tomato Ketchup er blevet solgt for 1.500 pund i budkrig på Christie’s auktionshus i London. Ketchuppen var dog ikke helt, som vi normalt kender den. Denne Heinz ketchup var nemlig udsmykket med Ed Sheeran’s berømte Heinz tatovering.

Som en del af Heinz’ 150-års fødselsdagsfest var 150 flasker af ’Ed Sheeran X Heinz Tomato Ketchup, Tattoo Edition’ udstillet samme aften for første gang hos Christie’s auktionshus. Auktionshuset var vært for arrangementet for at indsamle penge til to velgørenhedsorganisationer. Arrangementet indsamlede i alt 3.650 pund gennem auktionen af tre af de limited-edition ketchupflasker, der alle er signeret af Ed Sheeran og leveres i en Collector’s Edition højtalerboks.

Udover auktionen kan fans nu tilmelde sig en lodtrækning, hvor de har mulighed for at vinde en af limited-edition ’Ed Sheeran X Heinz Tomato Ketchup, Tattoo Edition’, skriver Heinz.

En helt speciel Heinz ketchup blev solgt på auktion for 1500 pund. (Foto: Matt Crossick/PA Wire)

Læs også: Filmanmeldelse: Yesterday

Prinsesse Benedikte til officiel åbning af Ungdomsøen

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte og Kulturminister Joy Mogensen deltager til åbningen af Ungdomsøen på lørdag den 24. august. Til åbningen forventes der mere 1.000 gæster når det tidligere Middelgrundsfort ud for Københavns havn officielt overdrages til ungdommen.

Det er fire år siden, at Middelgrundsfortet blev erhvervet med støtte fra Nordea-fonden og A.P. Møller Fonden og givet til Spejderbevægelsen. En efterfølgende bevilling på 128 millioner kroner fra Nordea-fonden har gjort det muligt at renovere stedet og gøre det til en ø for hele Danmarks ungdom. Ungdomsøen byder på 50.000 kvm med blandt andet 400 udendørs overnatningspladser, udekøkkener, bålpladser, store shelters med udsigt ud over Øresund og konferencefacaliteter, skriver Presscloud.

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte og Kulturminister Joy Mogensen deltager til åbningen af Ungdomsøen den 24. august. (Foto: PR-foto Ungdomsøen)

Læs også: Psykolog: Vi trænger til et godt gammeldags ungdomsoprør

Overnat i Bella Swans hus fra Twilight

Er du også vild med Twiligt? Så har du nu muligheden for at overnatte i Bella Swans hus. Twilight Sagaen blev filmatiseret for første gang for over ti år siden i huset i Saint Helens i Oregon. Filmene blev med det samme en gigantisk succes hos særligt teenagepiger, som ligesom hovedpersonen Bella Swan forelskede sig i Robert Pattinsons karakter, vampyren Edward.

”Twilight Swan House,” som huset kaldes i dag, er stadig møbleret med stort set det samme inventar som i den første film. I huset kan du derfor tage masser af unikke fotos i omgivelserne fra filmen. Twilight-feberen spredte sig over hele verden og trak millioner til biograferne, og også i Danmark var superfans, de såkaldte ”Twilighters,” opslugte af filmene. Den dag i dag bliver filmtrilogien stadig fremvist fra tid til anden i de danske biografer. Det skriver Morsing PR.

Nu er det muligt at overnatte i Bella Swans hus fra filmen Twilight. (Foto: Airbnb)

Læs også: NEWS: Disneyfilm tjener over en milliard stykket

Dagens billede: Juli var på verdensplan den varmeste måned siden 1880

· Mere fra samme kategori ·