Læs også:

Close
Yesterday, filmanmeldelse, jack malik, richard curtis, danny boyle, komedie, romantisk komedie, beatles, the beatles

Filmanmeldelse: Yesterday

Underholdning  | 
Det synes redaktionen: 5

I går kendte alle The Beatles, men i dag er det kun Jack Malik, der kan huske deres sange. Alt dette skete efter et total blackout verden over, som giver Jack en enestående mulighed for at udleve sin musiker drøm

Der er mange grunde til at se den nye romantiske komedie Yesterday. Uanset om du er en Beatles fan eller ej, er det en fortælling, enhver kan holde af. Filmen handler om venskab, kærlighed, familie, succes og musik. Men det kan være svært at få alt dette til at hænge sammen, når man som Jack samtidig har en brændende stjernedrøm.

Yesterday, filmanmeldelse, jack malik, richard curtis, danny boyle, komedie, romantisk komedie, beatles, the beatles
Jack kæmper for at blive anerkendt som musiker. (Foto: © Universal Pictures)

Kort om filmen

Jack Malik har opgivet sit job for, at forfølge hans store drøm om at blive den næste store musiker. Til trods for at han har svært ved at gøre sig bemærket og trænge igennem småsnakken på de små pubs, han spiller på, tror hans trofaste veninde og manager Ellie altid på ham. Alligevel bliver det manglende gennemslag for meget for ham. Efter endnu en fiaskofølelse til en optræden, beslutter han sig for at gemme guitaren væk for altid.

Kort tid efter rammes verden af et total blackout, hvor Jack er ude for et trafikuheld. Han bliver efter nogle uger udskrevet fra hospitalet. Som plaster på såret forærer Ellie ham en ny guitar. Og en ny guitar skal indvies med en smuk sang – “Yesterday”. En komplet ukendt sang for Ellie og vennerne. Efter flere søgninger på nettet finder Jack ud af at The Beatles aldrig har eksisteret. Jack griber chancen og begynder at spille de legendariske hits som var det hans egne.

Vejen mod succes og berømmelse er lige forude, da han bliver kontaktet af Ed Sheeran, der vil have ham med til hans kommende koncert. Men med en verden at erobre, er det for Jack svært at holde fokus på det vigtige i livet og frygten for at blive opdaget er for Jack ikke til at slippe.

Bag om filmen

Den Oscar vindende instruktør Danny Boyle har sammen med manuskriptforfatteren Richard Curtis skabt en ny fantastisk, humoristisk og romantisk komedie – Yesterday.

Richard Curtis har tidligere stået bag de romantiske komedier: “Fire bryllupper og en begravelse”, “Notting Hill”, “Bridget Jones’ Diary” og “Love Actually”. Instruktøren Danny Boyle kan tage æren for filmene “Trainspotting” og “Slumdog Millionaire”.

Sammen med andre kompetente filmmakers er dette et filmhold, der kun kan føre til en gennemført romantisk komedie. Og Yesterday er kigget værd. De famøse herrer leger sig igennem de forskellige shoots i filmen. Filmen består af en masse smukke billeder ud af og som også er med til at understrege det humoristiske i filmens plot.

Yesterday, filmanmeldelse, jack malik, richard curtis, danny boyle, komedie, romantisk komedie, beatles, the beatles
Jack tager chancen og gør The Beatles sangene til sine egne. (Foto: © Universal Pictures)

Skuespilleren Himesh Patel (Jack Malik) er en superstjerne – ikke kun i filmens fortælling. En forudsætning for rollen som Jack Malik, var nemlig at man kunne synge, spille guitar, spille klaver og selvfølgelig kunne spille skuespil og være sjov samtidig. Alt dette levede Himesh Patel op til. Efter at have set filmen er det svært at forestille sig, hvem der kunne gøre det bedre i rollen end ham.

Filmen er desuden spækket med en lang række biroller, der alle har en skæv, finurlig og nogle gange en lidt for ærlig karakter, der byder til grin undervejs.

Beatles fan eller ej

Er du Beatles fan som mig, eller kender du blot nogle af deres største hits, kan du ikke undgå at bevæge fødderne i takt med de mange gode sange. Sange som de oprindelige fire britiske gutter fra Liverpool har lavet for efterhånden mange år siden. Og netop det at sangene er af så ældre en dato, bevidner også om hvor stor en indflydelse de har haft på den verden, vi kender i dag.

Derfor kan man ikke lade være med at tænke på, hvordan verden egentlig ville være uden vores helt store kunstneriske venner. Filmens historie vil helt sikkert sætte et aftryk i dig og du vil måske som mig gå fra biografen med en følelse af, at der er noget helt galt, selvom verden heldigvis, er som den var da du gik ind i biografen. 

Yesterday, filmanmeldelse, jack malik, richard curtis, danny boyle, komedie, romantisk komedie, beatles, the beatles, ed sheeran
Himesh Patel spiller overfor superstjernen Ed Sheeran i filmen Yesterday. (© Universal Pictures)

Hvis du er mere til Ed Sheerans dejlige musik, så er det i sig selv grunden til at se Yesterday. Han spiller i filmen sig selv, der opdager den “upcoming” kunstner Jack Malik. Ed Sheeran er nede på jorden og meget troværdig i sit skuespil. Samtidig lever han op til forestillingen om ham som værende den sødeste fyr, der er helt nede på jorden.

Rating

Filmen er uden tvivl fantastisk, underholdenede og rammer en lige i hjertet. Filmen får fem ud af seks M’er, da der undervejs opstår en undren omkring hvad der mon er blevet af de fire The Beatles medlemmer efter blackoutet. Spørgsmålet bliver delvist besvaret, men der mangler en mere klar sammenhæng mellem dette og filmens egentlig fortælling.

 

Læs også: Filmanmeldelse: Den Sidste Gentleman

· Mere fra samme kategori ·