Læs også:

Close

NEWS: Disneyfilm tjener over en milliard stykket

Nyheder  | 

Disneyfilm tjener over en milliard stykket · Lyserøde vipper lod børn og voksne lege sammen i to lande · 22 procent af de unge har ikke styr på forsikringerne · Trump kommer på besøg til Danmark · Dagens billede: Store regnskyl giver vand i gaderne

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Disneyfilm indtjener over en milliard stykket

Disney har sat sig så eftertrykkeligt på filmmarkedet, at fire af selskabets film allerede i år har indtjent mere end en milliard dollars.

Det hyperrealistiske remake af en af alle tiders største Disney-successer, ’Løvernes konge’, har klaret sig bragende godt i biograferne. På 3 uger har filmen på verdensplan indtjent over en milliard dollars. Det svarer til godt og vel 6,6 milliarder kroner.

Dermed bliver det den fjerde Disney-film fra 2019, der indtjener mere end en milliard dollars.  Det samme gjorde nemlig ’Avengers: Endgame’, ’Captain Marvel’ og genindspilningen af en anden tegnefilmsklassiker, ’Aladdin’.

Det vil sige, at Disney kort sagt har gang i deres bedste filmår nogensinde. Der er stor sandsynlighed for, at endnu en Disneyfilm kommer med i det fine selskab, inden året er omme. Til november har ’Frozen 2’ premiere. Den første ’Frozen’-film er nemlig den bedst indtjenende Disneyfilm nogensinde – den indbragte 1,2 milliarder dollars, svarende til 7,9 milliarder kroner.

Og selv hvis ’Frozen 2’ skulle blive et uventet flop, kan Disney trøste sig med, at også den længe ventede ’Star Wars: The Rise of Skywalker’ har premiere, inden året er omme, skriver politiken.

Løvernes konge har på blot tre uger indtjent over en milliard dollars. Det er derved fjerde gang i år at en af Disneys film, indtjener dette beløb. (Foto: Unsplash)

Læs også: Anmeldelse af Disneys eventyrklassiker Dumbo

Lyserøde vipper lod børn og voksne lege sammen i to lande

Tre lyserøde vipper på grænsen mellem Mexico og USA har løbet med en del opmærksomhed. Vipperne var bogstaveligt talt placeret på grænsen – med et sæde i hvert land. På den måde kunne børn og voksne fra begge lande vippe sammen, selvom de var adskilt af et flere meter højt stålhegn.

– Børnene syntes, at det var virkelig sjovt, og de blev ved med at råbe: “Igen, igen”. Det gjorde mig så glad at kunne forene børnene og deres mødre på tværs af grænsen på en måde, der var glad og positiv, siger Virginia San Fratello, der er lektor i design på San Jose State University, og som er én af bagmændene bag projektet.

I starten var Virgina San Fratello nervøs for, at grænsepatruljerne ville fjerne vipperne, men de lod børn og voksne lege. Og det glæder hende:

– Grænsehegnet er bygget for at holde folk fra hinanden, men virkeligheden er, at de fleste mennesker der bor langs grænsen, har venner, familie og liv, der overskrider grænsen. Vi burde arbejde på at opbygge bedre forhold til vores naboer, så vi ikke isolerer os fra dem, sagde Virgina San Fratello.

Vipperne blev sat op i Sunland Park, der ligger i New Mexico i USA, og stukket igennem hegnet til Ciudad Juárez i Mexico, skriver TV2.

Læs også: NEWS: Mexico vil afkriminalisere narkotika

22 procent af de unge har ikke styr på forsikringerne

En ny rundspørge viser, at knap en femtedel af de unge i alderen 16-30 år ikke føler, de har styr på deres forsikringer, eller hvordan de er dækket. 12 % af de unge, som ikke bor hos forældre eller værge, har slet ikke egne forsikringer. Mange unge risikerer derfor at stå med uoverskuelige udgifter, hvis uheldet er ude, lyder det fra Codan.

– Vi kan i vores undersøgelse se, at de unge ligger i bund, når det handler om viden om deres forsikringer. Det er problematisk, hvis det betyder, at en masse mennesker står uden en forsikring, der dækker dem i tilfælde af for eksempel tyveri, uheld eller ulykker, eller de ikke ved, hvordan de er dækket, hvis uheldet er ude. Et tyveri, uheld eller ulykke kan koste mange tusinde kroner i udgifter til nyt udstyr eller genoptræning, som de unge typisk ikke lige har liggende,  siger Camilla Amstrup, privatkundedirektør i Codan.

I slutningen af juli får mange – hovedsageligt unge – besked om, hvorvidt de er optaget på et studie. Det medfører også en stor mængde adresseskift, når mange af de unge rykker ud af værelset og til egen bolig. Her er det ekstra vigtigt at få styr på forsikringerne – og som minimum det mest basale, forklarer Camilla Amstrup.

Hun anbefaler konkret, at de unge får prioriteret at undersøge, hvordan de er dækket, uanset hvor adressen er. For der kan også være forskel på forsikringsbetingelserne som både hjemmeboende og med egen adresse, skriver Codan.

forsikring, livsforsikring, lige insurance, papirer
Unge har ikke styr på eller slet ingen forsikringer og risikerer derfor uoverskuelige udgifter, hvis uheldet skulle være ude. (Foto: Pexels)

Læs mere: Skal du flytte hjemmefra?

Trump kommer på besøg til Danmark

USAs præsident, Donald Trump, og førstedame, Melania Trump, besøger Danmark den 2. og 3. september.

Han er blevet inviteret af dronning Margrethe og under sit besøg skal Donald Trump mødes med statsminister Mette Frederiksen (S). I Danmark vil Trump ifølge Det Hvide Hus desuden deltage i en række bilaterale møder og mødes med fremtrædende personer fra erhvervslivet.

Ud over modtagelsen hos Dronningen og de politiske samtaler med Mette Frederiksen sidder man i dag på hver sin side af Atlanten og finpudser på indholdet af de politiske samtaler. Der har været forlydender fremme om, at Arktis og Grønland kunne være et at topemnerne, men det er ikke bekræftet fra officiel hold endnu.

Donald Trump bliver den fjerde amerikanske præsident i historien til at besøge Danmark. Den tidligere amerikanske præsident Barack Obama har været i København to gange, hvor han blev modtaget som en rock-stjerne. Modtagelsen af Trump vil blive væsentlig anderledes, fordi den amerikanske præsident også i Danmark er særdeles omstridt. Derfor er det heller ikke utænkeligt, at der kan komme demonstrationer i forbindelse med besøget, skriver Berlingske.

Det er nu officielt at Donald Trump kommer på dansk besøg i september. (Foto: Unsplash)

Læs også: Status på Trumps første år som præsident: Der vendt op og ned på USA og verden

Dagens billede: Store regnskyl giver vand i gaderne

https://www.instagram.com/p/B0kzInmHDwz/

· Mere fra samme kategori ·