Læs også:

Close
nøgle flytte hjemmefra bolig (Foto: Pexels)

Skal du flytte hjemmefra?

Mit liv  | 

Det at flytte hjemmefra vil altid være svært for både den der flytter men også for forældrene. Det er ikke desto mindre noget, som man er nødt til at forholde sig til før eller siden

Planlægger du at flytte hjemmefra inden for nær fremtid, så skal du gøre dig en masse forskellige overvejelser. En af de overvejelser går på, hvor du vil bo, og hvilke krav og ønsker du har til din kommende bolig. Når du langt om længe har fundet den rette bolig – måske en studiebolig – så kan du tage hånd om nogle af de mange andre praktiske opgaver.

Denne artikel indeholder betalte links.

Denne korte guide til at flytte hjemmefra er til dig, som måske (og hvem har ikke det) har svært ved at overskue det hele og derfor har brug for et komplet overblik. Dét får du her i artiklen, hvor det handler om alt fra boligsøgning og indflytning til økonomi og indretning.

Boligsøgning og økonomi

For at kunne flyve fra reden er det alfa og omega, at du har økonomien i orden. Det er nemlig langt fra billigt at flytte hjemmefra for første gang. Du kan nemlig ikke nøjes med at betale indskud, tegne en indboforsikring og købe en håndfuld nipsting – og så være klar … Der skal selvfølgelig også være penge til den månedlige husleje, ligesom der skal være penge til mad, møbler, en tur i byen og sådan kunne man blive ved. Huslejen er tit og ofte den største udgiftspost, hvorfor det er af stor betydning, at du ikke sætter dig for dyrt. Så den post skal overvejes nøje.

elsket, tilgiv, tilgivelse, medmennesker, glæde, frihed, livsglæde, opgør, rutiner
Gå ud og indtag verden. Den er klar til dig. Men tænk dig lige om og tjek din økonomi først. (Foto: Pexels)

Når du skal på jagt efter din ideelle bolig, skal du ikke kun være opmærksom på boligernes stand, størrelse, beliggenhed og funktionalitet. Du skal også tage højde for de månedlige udgifter til både leje, varme, vand, el og hvad der ellers kan komme af ting. Tag eventuelt din bankrådgiver eller forældre med på råd, hvis du har svært ved at vurdere, om din økonomi rækker til den givne bolig. Det kan også være du har en ven eller veninde eller måske ældre søskende, der lige har været det igennem og dermed kan give dig et par gode fif, så du slipper for at lave de samme fejl, som de måske har gjort.

Møbler og diverse redskaber

Det er lettere sagt end gjort at møblere en lejlighed, hvis man kun ejer en seng og et skrivebord. Du er derfor nødt til at gå på udkig efter nogle nye møbler. Dette kan du med fordel vente med at gøre, indtil du ved, hvor mange kvadratmeter du har at gøre godt med, og hvordan kvadratmeterne fordeler sig på de forskellige rum.

For eksempel vil det ikke være holdbart at købe en stor sofa og et kæmpe sofabord, hvis stuen kun består af 6 kvadratmeter. Heldigvis findes der masser af pladsbesparende sofaer, sofaborde og andre møbler til hjemmet.

lejlighed - flytte hjemmefra - bolig boligkøb spisebord stole (Foto: PR)
Hvad skal du ud og investere i? (Foto: PR)

Af møbler vil de fleste kunne klare sig med en seng, en sofa, et sofabord, et skrivebord med dertilhørende skrivebordsstol, en reol og et klædeskab. Derudover skal man selvfølgelig investere i lamper, røgalarm, støvsuger og andre måske lidt kedelig men meget praktiske ting til boligen. Trademax vil i den anledning være et besøg værd.

Men tænk dig godt om, og start med at udvælge de ting, du virkelig har brug for og lad være med at købe det hele på en gang. Du skal nok nå det. Og der sker også ofte det, at man bliver inspireret undervejs og får nye ideer og ønsker.

lejlighed - flytte hjemmefra - bolig boligkøb sofa (Foto: Pexels)
lejlighed – flytte hjemmefra – bolig boligkøb sofa (Foto: Pexels)

Dette skal du – også – huske

Selvom det umiddelbart er mest interessant at kigge på boliger og møbler, så er der desværre også nogle andre opgaver, du skal tage dig af i forbindelse med din kommende flytning. Disse ting bør du notere på din tjekliste:

 

  1. Tegn en indboforsikring (ikke lovpligtigt, men en rigtig god idé)
  2. Få opsat alarmer (som minimum en røgalarm)
  3. Meld din flytning (det kan du gøre via borger.dk)
  4. Foretag læge- og tandlægeskift (hvis du flytter by eller område)
  5. Opdatér dit budget – også løbende (skriv dine nye udgifter ind)

Er du klar til at flytte hjemmefra? Hvis ikke, så bliver du det snart, hvis du følger ovenstående guide …

 

Flytte hjemmefra? Mød tre piger der er flyttet

 

Flytte flytte hjemmefra flytter unge

· Mere fra samme kategori ·