Læs også:

Close
kultur, kulturguide, event, arrangement, københavn, aarhus, odense

Kulturguide: Oplevelser i september 2019

Kultur  | 

Kulturguiden for september 2019 indeholder oplevelser i København, Aarhus og Odense

Hvis du leder efter nogle bud på prisvenlige oplevelser i september 2019, så er du kommet til det helt rette sted.

Det kan ofte være dyrt at være kulturel eller social med sine nærmeste. Men det behøver det ikke at være. Her har vi samlet de bedste og mest prisvenlige oplevelser i september 2019 til dig, der bor tæt på København, Aarhus og Odense.

Oplevelser i september 2019 i København

Natkirkens 20-års fødselsdag

kultur, kulturguide, event, arrangement, københavn, aarhus, odense

6. september. Gratis entré. Vor Frue Kirke København. 

Natkirken i Vor Frue Kirke fylder 20 år. Det fejres med en reception i forhallen, hvor der bydes på en Virgin Mary og senere fortryllende magi i kirkerummet, som kan nydes i de dejlige sækkestole eller på en af kirkebænkene. Aftenen fyldes med bløde og kærlige toner af Mashti & Jean von Baden, der sammen med en række gæster, musikere og sangere, gennem aftenen skaber rammen for drøm og fordybelse. Du kan læse mere om de forskellige gæster, musikere og sangere i deres begivenhed.

Læs mere her.

Copenhagen Tweed Ride

kultur, kulturguide, event, arrangement, københavn, aarhus, odense

14. september. 100 kroner. København.

For 8. år i træk kan du opleve Københavns mest stilede cykelløb, når der igen afholdes Copenhagen Tweed Ride. Igen samarbejdes der med hovedsponseren Hendrick’s Gin, der vil sørge for at forsøde dagens arrangement.

Arrangementet starter med Morgente eller kaffe hos A Touch af Vintage i Badstuestræde i København, hvor fra der køres ud på ruten og mod første destination, hvor der vil være picnic. Derefter køres der videre til en afslutningsfest på en hemmelig adresse, hvor der vil være præmieuddeling og mad anretning.

Læs mere her.

Golden Days 2019

kultur, kulturguide, event, arrangement, københavn, aarhus, odense

6. – 22. september. Fra fri entré til 300 kroner. København. 

I år er det 30 år siden Murens Fald i Berlin, hvilket Golden Days Festival markerer med 17 dages kulturhistorisk festival, der byder på 150 events og 100 venues. Året 1989 var blev et vendepunkt i verdenshistorien med et helt tydeligt ‘før’ og ‘efter’. Et skælsættende år som ændrede Europakortet, skabte en ny verdensorden og gav politiske og kulturelle efterskælv. Men samtidig er 1989 også internettet, Taylor Swift, mobiltelefonen og De Grønne Budes fødselsår.

Golden Days Festival vil med deres mange arrangementer belyse 1989 som et afgørende brydningspunkt, der kan gøre os klogere på vores samtid.

Læs mere her.

Bilfri søndag

kultur, kulturguide, event, arrangement, københavn, aarhus, odense

15. september. Gratis entré. Nørrebrogade. 

Endnu engang kan du opleve årets hyggeligste dag på Nørrebro, når Nørrebrogade bliver bilfri for en dag. Du kan starte dagen med at heppe på deltagerene til Copenhagen Half Marathon når de løber gennem Nørrebrogade. Når den sidste løber er igennem åbnes gaden og fyldes med kridtmaling, sæbekassebiler og en masse andre sjove aktiviteter for både store og små.

Læs mere her.

Sønderjylland indtager Rådhuspladsen

kultur, kulturguide, event, arrangement, københavn, aarhus, odense

7. september. Gratis entré. Københavns Rådhusplads.

Nu har du muligheden for at opleve en ægte sønderjysk atmosfære, når gastronomi, bosætning/tilflytning og turisme slår sig sammen og giver en bid af Sønderjylland. Du kan også slukke tørsten med sønderjyske drikkevarer og købe sønderjyske specialiter med hjem. Og så er der rig mulighed for at få inspiration og information omkring at opleve Sønderjylland eller undersøge muligheder for jog flytning i Sønderjylland.

Læs mere her.

Åbningsdag for Cityringen

kultur, kulturguide, event, arrangement, københavn, aarhus, odense

29. september. Gratis entré. København. 

Den længe ventede M3 Cityring åbner efter flere års byggeri og København og Frederiksberg får en helt ny metrolinje. Der bliver i alt 17 nye stationer, der binder byen tæt sammen og det skal fejres. Metroen glæder sig til at byde nye passagerer velkomne og sige tak for tålmodigheden til dem bor tæt på stationerne. I samarbejde med Københavns og Frederiksberg Kommune fejres dagen med åbningsceremoni og livemusik på Københavns Rådhusplads og på Solbjerg Plads på Frederiksberg, vil der være underholdning for hele familien. Flere detaljer om arrangementet kommer senere, så hold øje med eventet.

Læs mere her.

Christianias 48 års fødselsdag

kultur, kulturguide, event, arrangement, københavn, aarhus, odense

26. september. Gratis entré. Nemoland Christiania.

Snyd ikke dig selv for en skøn dag med fejring af vores alles Christiania, der ser frem til at fejre dagen med dig. Dagen starter med gratis morgenbord på Nemoland, mens Stig Møller synger dagen i gang med hans ikoniske hits. Flere vil spille dejlig musik i løbet af dagen og fra klokken 17, vil dagen blive markeret med et fuldt show med koncerter, DJ’s og danseopvisning. Det endelige program offentliggøres senere, så hold øje med begivenheden og forbered dig til højt humør og god stemning.

Læs mere her.

Fredagsrock

kultur, kulturguide, event, arrangement, københavn, aarhus, odense

6., 14. og 20. september. Entré 160 kroner. Tivoli. 

Dette års Fredagsrock koncerter spiller snart på sidste vers. Men Tivoli har sørget for at afslutte sæsonen med manér. Det bliver nemlig Christopher, Kato og Djämes Braun, Citybois og De Danske Hyrder der lukker og slukker – og med garanti med en brag af en fest. Har du endnu ikke nået at opleve Tivolis magiske og musikalske fredagaftener, så kan det stadig nåes endnu.

Læs mere her.

Sanne – The Musical

kultur, kulturguide, event, arrangement, københavn, aarhus, odense

Fra den 19. september – 13. oktober. Entré fra 195 kroner. Tivolis Koncertsal.

Nu kan du opleve historien om hele Danmarks rock-mama Sanne Salomonsen i den rå, gribende og ikke mindst musikalsk historiske musical Sanne – The Musical i Tivolis Koncertsal.

Forestillingen starter på nulpunktet, den dag Sanne Salomonsen rammes af en blodprop i hjernen, og vi følger hende når hun skal gennemleve hele sin livshistorie for at finde tilbage til sig selv, til kærligheden og til musikken. Vi kommer til at møde den oprørske Sanne, der flytter hjemmefra for at synge og spille teater, stjerneskuddet Sanne der topper 80’ernes hitlister, Sanne fra Sneakers og Anne Linnet Band og ikke mindst Sanne der som mor står alene i verden og må kæmpe for at forsørge sin søn. Musicalen er en varm historie om venskab og trofasthed – om at finde sin egen stemme – og bruge den!

Læs mere her.

ECCO Walkaton 2019

kultur, kulturguide, event, arrangement, københavn, aarhus, odense

Den 8. september. Pris voksne 60 kroner, børn 30 kroner. København. 

I år kan ECCO Walkathon fejre 20-års jubilæum og du kan være med på turen på Kastellet i København. For hvert skridt du tager, hjælper du ikke kun din egen sundhed på vej, du støtter også op omkring Hjerteforeningen og SOS Børnebyerne. ECCO donerer 7,5 kroner per kilometer hver deltager går ved ECCO Walkathon, hvor mere end 490.000 mennesker gennem årene har deltaget, og har gået godt fire millioner kilometer og indsamlet mere end 30 millioner kroner. Du kan gå med på forskellige ruter på Kastellet i København, så det er bare med at finde travesko frem, nyde København til fods og gå til fordel for et godt formål.

Læs mere her.

Oplevelser i september 2019 i Aarhus

Upcomers Designmarked

upcoming designers, kultur, kulturkalender, aarhus, event

7. -8. september. Entré 40 kroner. Godsbanen Aarhus. 

Elsker du også design og vil du gerne følge med i hvad der sker på denne spirende front, så tag til Upcomers Designmarked, når det igen indtager Aarhus. Denne gang er det Godsbanen der slår dørene op til en masse lækre designs fra upcoming designers. Du kan møde folkene bag de forskellige designs, hvor nogle vil stå klar til at fortælle historierne bag deres designs og hos andre kan du følge med i deres arbejde og se hvordan deres designs bliver til, når de sidder og arbejder på deres produkter.

Læs mere her.

ECCO Walkathon 2019

kultur, kulturguide, event, arrangement, københavn, aarhus, odense

Den 28. september. Pris voksne 60 kroner, børn 30 kroner. Aarhus. 

I år kan ECCO Walkathon fejre 20-års jubilæum og du kan være med på turen på i Aarhus. For hvert skridt du tager, hjælper du ikke kun din egen sundhed på vej, du støtter også op omkring Hjerteforeningen og SOS Børnebyerne. ECCO donerer 7,5 kroner per kilometer hver deltager går ved ECCO Walkathon, hvor mere end 490.000 mennesker gennem årene har deltaget og har gået godt fire millioner kilometer og indsamlet mere end 30 millioner kroner. Du kan gå forskellige ruter på turen i Aarhus, så det er bare med at finde travesko frem, nyde Aarhus til fods og gå til fordel for et godt formål.

Læs mere her.

Aarhus 100 – Trail løb

trailløb, aarhus, løb, event, begivenhed, kultur, kulturguide

Den 28. september. Pris fra 199 kroner. Aarhus.

AARHUS100 er et stort trailløb-event for alle niveauer i og omkring Aarhus med fokus på kysten og skoven. Med udgangspunkt i Marselis Strand lige ved siden af Hotel Helnan Marselis, vil du kunne komme med på store oplevelser hvor der er fine spor der dækker alle niveauer.

Løbet har flere forskellige distancer på seks, tolv og femogtyve kilometer, der viser nogle smukke sider af Marselisskoven samt kysten og nye hemmelige stier. Du kan også vælge en af eventets ultra distancer på 60 kilometer eller 100 kilometer, hvor du transporteres til Ebeltoft og bevæger dig herfra gennem blandt andet naturreservater, Molsbjerge, lange kyststrækninger, små stier, skove, lysninger og enge.

Læs mere her.

Fed Fredag

anne, sanne, lis, koncert, fed fredag, fredagskoncert, musik, band, event, kultur, kulturguide

6. og 14. september. Entré 175 kroner. Tivoli Friheden. 

Sommeren er ved at gå på hæld, og det betyder også at september bliver sidste måned med fantastisk musik til Fed Fredag. Men der er stadig gemt nogle af musikalske godter til sidst. Du kan nemlig opleve en partystarter af en DJ, når Morten gæster Tivoli Friheden den 6. september. Den 14. september lukker Anne, Sanne og Lis de fede fredage for denne gang med et brag af en fest, med musikalske hits, du uden tvivl kan rocke med på.

Læs mere her

Food festival

food festival aarhus, kultur, kulturguide, event, food festival

Den 6. – 8. september. Pris fra 95 kroner. Aarhus.

I tre dage kan du gå på opdagelse i madens forunderlige verden, når Nordens største madfestival gæster Aarhus. Food Festival er et folkeligt samlingspunkt for alle madentusiaster. På den 48.000 m2 store plads ved Tangkrogen i Aarhus venter hundredvis af madoplevelser på at blive udforsket og indtaget af dig og de cirka 31.500 mennesker, der gæster festivalen hvert år.

Under hele festivalen vil der være et væld af aktiviteter, som man kan deltage i. Her vil du blive guidet af de førende eksperter indenfor mad og drikkevarer, som ser frem til at dele deres erfaring og viden med dig.

Læs mere her.

Tartelet Festival

tartelet festival, event, kultur, kulturguide, aarhus

Den 7. september. Pris 200 kroner. Aarhus.

Er du også vild med tarteletter? Hvis ja, så er det heldigvis tid igen til tartelet festival i Aarhus. Du kan også joine, hvis du bare ønsker at nyde en øl, musik og banko. Hele festen afsluttes med live musik og som prikken over iét vil der som altid være lotteri og konkurrencer med spændende præmier. Hele festen bliver afsluttet med live musik fra klokken 15.00. Prisen for arrangementer inkluderer tarteletter, øl, deltagelse i lotteri og bankoplader.

Læs mere her.

Loppemarked i Fængslet

loppemarked fængslet, aarhus, event, kultur, kulturkalender

Den 7. – 8. september. Entré 20 kroner. Aarhus. 

Kom til stort loppemarked på ‘Fængslet’ i Aarhus, hvor der sælges ud af guldet fra gemmerne og hvor du kan gøre nogle gode kup. Der sælges både ud af møbler, retro, vintage, keramik, nips, finurligheder, smykker, stort og småt. Der vil også være lækker mad og drikkevarer fra forskellige food trucks til at forsøde dagen endnu mere.

Læs mere her.

 

Oplevelser i september 2019 i Odense

Gadefest Tour Odense

gade tour odense, event, kultur, kulturkalender, odense

Den 5. september. Pris fra 190 kroner. Odense. 

Gadefest Tour og TooManyLeftHands & Friends rykker for femte gange i træk deres scene ind i Odense, hvor de i et stærkt samarbejde med generator Festival, byder på en, ja, gadefest du ikke må gå glip af. Artist line-ups offentliggøres løbende op til eventet, så hold øjne og øre åbne.

Læs mere her.

Odense Food Festival

spis odense, food festival, event, kultur, kulturkalender, kulturguide

Den. 9. – 15. september. Gratis. Odense.

Den gode smag, kvalitetsråvarer, gastronomi, dansk madkultur, samvær og fællesskab sættes i fokus når SPIS Odense Food Festival fejrer deres 5-års fødselsdag. Du kan opleve både velkendte klassikere og helt nye spændende aktiviteter for både børn og voksne, livsnydere, gastro-nørder, amatørkokke, naturelskere og alle der bare elsker god mad og gastronomi.

Læs mere her.

ECCO Walkathon Odense

kultur, kulturguide, event, arrangement, københavn, aarhus, odense

Den 21. september. Pris voksne 60 kroner, børn 30 kroner. Odense. 

I år kan ECCO Walkathon fejre 20-års jubilæum og du kan være med på turen på i Odense. For hvert skridt du tager, hjælper du ikke kun din egen sundhed på vej, du støtter også op omkring Hjerteforeningen og SOS Børnebyerne. ECCO donerer 7,5 kroner per kilometer hver deltager går ved ECCO Walkathon, hvor mere end 490.000 mennesker gennem årene har deltaget og har gået godt fire millioner kilometer og indsamlet mere end 30 millioner kroner. Du kan gå forskellige ruter på turen i Odense, så det er bare med at finde travesko frem, nyde Odense til fods og gå til fordel for et godt formål.​
Vi glæder os til at se jer til årets hyggeligste gåtur.

Læs mere her.

Ladies Mud Race

ladies mud race odense, event, kultur, kulturguide

Den 21. september. Pris fra 350 kroner. Odense. 

Nu kan du løbe og samtidig påvirke alle sanserne på én gang! Det fantastiske Ladies Mud Race byder op til en dag med masser af motion, frisk luft, forhindringer og højt humør. Der skal nemlig kravles, klatres, løbes og vades og der garanteres for at du får gang i hele kroppen. Selvom ruten og forhindringer kan være rimelig hårde, kan du sagtens klare turen med en rimelig form. Og vær endelig ikke bange for at blive mudret til, der er heldigvis dejlige bade tilgængelige.

Læs mere her.

Gnags

gnags, odense, event, koncert, kultur, kulturguide

Den 7. september. Fra 405 kroner. Odense. 

Du har måske før oplevet GNAGS give den gas på scenen, men i år præsenterer de et helt nyt show, selvfølgelig med alle klassikerne, dog i helt nye rammer. GNAGS hylder den menneskelige fantasi og der skal for alvor fyres energi af, rystes på hovedet og råbes i kor. Oplev også Rasmus Nøhr der er support til GNAGS denne aften.

Læs mere her.

Silent Reading Party

silent reading odense, event, bibliotek, event, kultur, kulturguide

Den. 23 – 24. september. Gratis entré. Odense Hovedbibliotek. 

Har du svært ved at komme igang med den bog, du har liggende eller tænkt på længe? Og bliver du også ukoncentreret af din mobiltelefon når du læser? Så er Silent Reading Party helt sikkert noget for dig. Odense Hovedbibliotek inviterer til en aften, hvor ro til fordybelse er i centrum og hvor det er tid til at være asociale sammen. Du kan medbringe din egen bog, eller låne en på biblioteket og så slå dig ned blandt reolerne og fordyb dig samme med andre læsere og læse sammen i stilhed.

Læs mere her.

Høstmarked i den romantiske have

høstmarked odense, event, kultur, kulturguide, den romantiske have

Den. 8 september. Entré 40 kroner. Den Romantiske Have, Odense. 

Nu kan du komme til Fyns smukkeste høstmarked, hvor du kan finde inspiration til hus og have hos over 65 udstillere. Oplev sjældne træer, smukke planter, håndlavet brugskunst, unikke smykker og meget mere midt i charmerende herregårdsomgivelser. På dagen kan du også nyde de mange dejlige madboder, hestevognskørsel, dukketeater og aktiviteter for både små og store. Prisen inkluderer også entré til Den Romantiske Have.

Læs mere her.

 

Læs også: Fem på stribe: Boginspiration til dig

fem 5 på stribe bog bøger schepp mester jakob rydahl kazinski mordet på en havfrue digte danseskole for bjørne peter poulsen overgrebet inez bayard jenny colgan sommer i det lille bageri (Foto: MY DAILY SPACE)

 

· Mere fra samme kategori ·