Læs også:

Close
spiselige blomster hummer (Foto: Flemming Gernyx)

Opskrift med spiselige blomster: Hummer med ærter og grønne jordbær

Mad  | 

De er smukke i naturen – de er pæne i buketter og vaser men de er også fantastiske i mad. Her får du en opskrift på hummer med ærter og grønne jordbær

Bogen ‘Spiselige Blomster’ af Sylvester Andersen er en af de bøger, man bare må eje. For det første er den smuk men den er også god og informativ, for hvor tit har man ikke på insta set mad med blomster og gerne selv ville gøre dem kunsten efter – meeen måske af frygt for at vælge en giftig blomst bare ikke gjort det. I denne bog kan du få et indblik i de forskellige blomster, og så er der også lækre opskrifter. Vi har været så heldige at få lov til at give jer en rigtig forårs- og sommeropskrift med asparges – og ja spiselige blomster. Nu kan du også få taget det helt rigtige Instafoto og smage den lækre mad med blomster.

Du kan stadig nå at finde hybenroseblade, som denne ret er pyntet med – men du skal lidt op opdagelse. Ellers må du ty til en almindelig roses blade som alternativ.

Opskriften er til cirka 4-5 personer som en forret

spiselige blomster hummer (Foto: Flemming Gernyx)

Dansk sort hummer med ærter og grønne jordbær

De valgte blomster bidrager med dejlig ærtesmag, som går godt til hummeren og hybenrosen, og så får man et superflot farvespil i retten.

Det skal du bruge

Ingredienser
4 sorte hummerhaler
salt
1 kilo friske ærter
300 gram smør + ekstra til stegning og dampning
citron
10 grønne jordbær

Blomster

16 ærteblomster
12 hybenroseblade
4 pengeurt med blomst

Sådan gør du

Kom et spyd eller en ske ind under skallen på undersiden af hummerhalerne.

Kog dem nu i saltet vand i 1 minut og kom dem direkte over i isvand.

Når halerne er kolde, skal de pilles – husk også at tage tarmen ud og kom et nyt spyd op i halen, dér hvor tarmen har siddet.

Steg hummerhalerne i godt med smør og krydr med salt.

Ærterne pilles og sættes til side. Ærteskallerne bruges til at lave sauce med.

Juice dem og kom juicen over i en lille gryde. Varm den op, men ikke for meget, så bliver den brun. Kom de 300 g smør i lidt ad gangen, mens du blender med en stavblender. Smag til med lidt salt og citronsaft.

Ærterne dampes i lidt smør og meget lidt vand, til de lige er varme. Smag til med lidt salt.

Vask de grønne jordbær godt i koldt vand og skær dem helt tyndt på en mandolin.

Anretning

Læg den stegte hummerhale på en tallerken sammen med lune ærter. Dæk ærterne med blomster, stik jordbærskiver ned imellem og tilføj saucen ved servering.

 

 

Sådan ser bogen ud:

Spiselige blomster bog kogebog (Foto: Flemming Gernyx)

Du kan købe bogen her: www.muusmann-forlag.dk

Læs også:

Hjælp til at indrette din altan

Bergs_Københavner_blue_green_yellow_samling_bord_planter (Foto: PR)

· Mere fra samme kategori ·