Læs også:

Close
piselige blomster asparges opskrift forårsmad (Foto: Flemming Gernyx)

Opskrift med spiselige blomster: Grillede og syltede hvide asparges

Mad  | 

De er smukke i naturen – de er pæne i buketter og vaser men de er også fantastiske i mad. Her får du en opskrift på grillede og syltede asparges

Bogen ‘Spiselige Blomster’ af Sylvester Andersen er en af de bøger, man bare må eje. For det første er den smuk men den er også god og informativ, for hvor tit har man ikke på insta set mad med blomster og gerne selv ville gøre dem kunsten efter – meeen måske af frygt for at vælge en giftig blomst bare ikke gjort det. I denne bog kan du få et indblik i de forskellige blomster, og så er der også lækre opskrifter. Vi har været så heldige at få lov til at give jer en rigtig forårs- og sommeropskrift med asparges – og ja spiselige blomster. Nu kan du også få taget det helt rigtige Instafoto og smage den lækre mad med blomster.

Grillede og syltede hvide asparges med lyse løg og aspargessauce

De valgte blomster og blade bidrager med en frisk og sprød smag, som går godt til de syltede hvide asparges og de friske grønne jordbær.

Opskriften er til cirka 4-5 personer som en forret

piselige blomster asparges opskrift forårsmad (Foto: Flemming Gernyx)
En lækker og smuk ret med hvide asparges. (Foto: Flemming Gernyx)

Det skal du bruge

Ingredienser

15 store flotte hvide asparges
200 gram æbleeddike
50 gram honning
100 gram vand
salt
200 gram perleløg
300 gram smør
citron
10 grønne jordbær

Blomster og blade

12 purløgsblomster

20 sankthansurt

20 boghvedeblomster

To dage før

Lav en syltelage til dine asparges.

Kom eddike og honning i en gryde sammen med vand og lidt salt og lad det koge op.

Skræl 8 af dine asparges og skær bunden af.

Hæld den varme syltelage over dem og lad dem stå på køl i minimum 2 dage.

Skær dem herefter i små mundrette bidder.

På dagen

Pil perleløgene, del dem på midten og pil dem ud i små løgskaller.

Varm dem i 100 g smør med lidt vand og salt i, men pas på, de må ikke få for meget.

Tag 5 af de asparges, du har tilbage, og juice dem på en juicer.

Kom aspargesjuicen op i en lille gryde, varm den op og monter med 200 g smør, det vil sige den piskes i lidt efter lidt under kogepunktet.

Smag saucen til med salt og citronsaft.

De sidste 2 asparges snittes helt tyndt, så det ligner små 2-kroner.

Også jordbærrene skæres helt tyndt.

Anretning

Varm løg og syltede asparges i lidt smør og vand og smag til med lidt salt.

Kom dem op i en tallerken og pynt med de tynde aspargesskiver, jordbær, blomster og blade.

Saucen tilføjes ved bordet.

Velbekomme …

 

Sådan ser bogen ud:

Spiselige blomster bog kogebog (Foto: Flemming Gernyx)

 

Læs også:

Hjælp til at indrette din altan

Bergs_Københavner_blue_green_yellow_samling_bord_planter (Foto: PR)

· Mere fra samme kategori ·