Læs også:

Close

NEWS: Kendte danskere i stemmekampagne til EU får støtte fra Facebook

Nyheder  | 

Kendte danskere i stemmekampagne til EU får støtte fra Facebook · Huspriserne er stadig lavere end før finanskrisen i mange danske kommuner · Dansker bestiger Mount Everest uden kunstig ilt · Jamie Oliver lukker 22 restauranter · Dagens billede: Naomi Campbell fylder 49 år

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Kendte danskere i stemmekampagne til EU får støtte fra Facebook

134 kendte danskere har påbegyndt en kampagne for at få vælgerne frem at stemme. I samarbejde med Google og Facebook udsender de opfordringer til deres mange venner, og Facebook har netop bevilliget 75.000 kroner til at annoncere, så disse budskaber kan nå mange flere. Det er så vidt første gang, det sociale medie har støttet en demokratisk valgkampagne på denne måde.

Kampagnen består af personlige udtalelser fra 134 kendte danskere. For eksempel opfordrer Europas bedste kvindelige fodboldspiller, Pernille Harder, sammen med sin kollega fra landsholdet, Nadia Nadim, vælgerne til at stemme.

– Man kommer ikke til tops i fodbold ved at blive hjemme, mød hellere frem, stem og vær med til at bestemme, siger de to.

Ud af de mange kendte danskere kan blandt andet Lise Nørgaard, Ghita Nørby, Ulf Pilgaard, Sara Blædel, Jussi Adler-Olsen, Mascha Vang, Frank Hvam og mange andre nævnes.

Bloggere og influencere som ”Lakserytteren” og Mascha Vang repræsenterer tilsammen over to millioner venner og følgere. Komikeren Frank Hvam er også med og har derudover lavet en selvstændig video, som allerede nu har fået 900.000 seere.

Læs mere om kampagnen på stemogbestem.eu og hashtag: #StemOgBestemEU. Her er der links til kandidaterne og deres programmer. Man kan downloade gratis film og bøger og finde vej til alskens oplysninger om valget til Europa-Parlamentet.

EU-valget foregår den 26. maj. Man kan stemme hos enhver Borgerservice til og med onsdag den 23. maj. Man skal blot medbringe foreksempel sundhedskort. Folketingsvalget afholdes på Grundlovsdag, den 5. juni. Brevafstemningen er startet og slutter den 1. juni klokken 16.00.

stem, valg, eu, kendte danskere
Kendte danskere i stemmekampagne til EU får støtte fra Facebook. (Foto: PR)

Læs også: Fakta om Folketingsvalget 2019

Huspriserne er stadig lavere end før finanskrisen i mange danske kommuner

Det går godt på boligmarkedet. Priserne stiger, der bliver solgt mange boliger, og køberne har mange boliger at vælge imellem. Alligevel viser en ny opgørelse fra Boligsiden, at der mange steder i Danmark er et stykke vej til de fede tider før finanskrisen.

I 71 af landets kommuner har huspriserne endnu ikke nået niveauet fra før de sløje tider i slutningen af 00’erne og starten af 10’erne.

– Vi har talt om et boligmarked i massiv vækst siden 2015, hvor vi fik den meget lave rente. Alligevel har vi de fleste steder ikke nået de højder, som vi nåede før finanskrisen. Det viser, hvor afgrundsdyb den var. Finanskrisen har ikke blot påvirket det årti, vi snart afslutter. Den kommer også til at få betydning i næste årti. Finanskrisen har forandret boligmarkedet, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør og boligøkonom hos Boligsiden, og fortsætter:

– Det er hårdt for de boligejere, der er bundet til deres hus, fordi de har købt på et dårligt tidspunkt og ikke kan sælge til den pris, de har betalt for det. Men det betyder samtidig, at vi nu forstår mekanismerne bedre, og med finanskrisen frisk i erindring har politikerne samtidig fokus på at tøjle prisudviklingen, mens banker og huskøbere er optagede af at lån og budget skal hænge sammen, fortæller hun.

Ser man på listen over de kommuner, der er længst fra niveauet før finanskrisen, afslører den, at 13 sjællandske yderkommuner – langt fra København – halter længst efter. Her er kvadratmeterpriserne mellem cirka 3.000 og 5.000 kroner lavere nu end før finanskrisen.

Mens det er en række sjællandske yderkommuner, der er længst fra at nå niveauet fra før finanskrisen, er det overvejende kommuner i og omkring København og de andre store byer, der er blandt de kommuner, hvor priserne nu er højere end før finanskrisen. Det skriver Boligsiden.

I hver femte kommune bliver husene solgt på under 100 dage
Huspriserne er stadig lavere end før finanskrisen i mange danske kommuner. (Foto: Boligsiden.dk)

Læs også: Ny lejebolig i sigte? Tjek lejekontrakten

Dansker bestiger Mount Everest uden kunstig ilt

Rasmus Kragh har som den første dansker nogensinde besteget verdens højeste bjerg, Mount Everest, uden brug af kunstig ilt. Det var tredje gang, han forsøgte, og denne gang lykkedes det. Rasmus Kragh besteg bjerget fra dets sydside.

Under turen har han givet updates via de sociale medier, og efter at han nåede Mount Everests top, skrev han i et opslag på Facebook:

– Jeres støtte har været uvurderlig. Nu gælder det om at komme sikkert ned. Jeg glæder mig til at læse alle jeres hilsner.

For at Rasmus Kraghs rekordforsøg skal være fuldgyldigt, så skal han også returnere til Base Camp uden brug af kunstig ilt. Men den tur er dog meget nemmere end selve opstigningen, fortæller Rasmus Kraghs team.

Mount Everest er blevet besteget af mere end 4.500 bjergbestigere, men det er kun under 200 af dem, som har gjort det uden brug af kunstig ilt. Det skriver TV 2.

bjerg, bjerge, mount everest, alper, sne, natur, vandre, vandring
Dansker bestiger Mount Everest uden kunstig ilt. (Foto: Pexels)

Læs også: Marie krydsede polarcirklen

Jamie Oliver lukker 22 restauranter

Restaurantkæden “Jamie’s Italien” som er ejet af den verdenskendte kok, Jamie Oliver, er truet af konkurs, da kæden har begæret sig insolvent og er sat under administration af et revisionsselskab. Det samme gælder for restauranterne “The Fifteen” og “Barbecoa”, som Jamie Oliver også er ejer af.

Revisionsselskabet oplyser, at 22 af Jamie Olivers restauranter lukker, hvilket resulterer i omkring 1.000 afskedigelser.

– Jeg er meget ked af dette udfald, udtaler Jamie Oliver ifølge AP.

Samtidig takker han de ansatte og restauranternes leverandører for at have lagt deres “sjæl og hjerte” i restauranterne i mere end ti år.

Det er ikke første gang, at Jamie Olivers restauranter har været truet af konkurs, men det er indtil nu blevet afværget, da den verdenskendte kok er trådt til med økonomisk nødhjælp. Det skriver Ritzau og Ekstra Bladet.

luk, lukket, restaurant, jamie oliver, konkurs, closed
Jamie Oliver lukker 22 restauranter. (Foto: Pexels)

Læs også: Trods danskernes lyst til at spise ude, går flere og flere restauranter konkurs

Dagens billede: Naomi Campbell fylder 49 år

Læs også: Oscar 2019: De mest spektakulære kjoler på den røde løber

· Mere fra samme kategori ·