Læs også:

Close
Trods danskernes lyst til at spise ude, går flere og flere restauranter konkurs

NEWS: Trods danskernes lyst til at spise ude, går flere og flere restauranter konkurs

Nyheder  | 

Trods danskernes lyst til at spise ude, går flere og flere restauranter konkurs · Saudi-Arabien erkender, at journalist blev myrdet · Kræftfremkaldende stof skal vurderes igen · Kim Kardashian er ‘taknemmelig’ for røveriet i Paris · Dagens billede: Migranter forsøger at komme til USA

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Trods danskernes lyst til at spise ude, går flere og flere restauranter konkurs

Selvom vi danskere spiser ude som aldrig før, så tjener restauranterne færre penge, og antallet af restauranter der går konkurs stiger. Det viser en undersøgelse fra Deloitte.

Claus Jorch Andersen der er partner i Deloitte, vurderer at årsagen til udviklingen er, at der er stor konkurrence i branchen, hvor mange nye restauranter slår dørene op.

– Det er en branche, der vokser, og det ansporer mange til at komme ind og prøve at få en bid af kagen. Det er den klare årsag til, at vi ser faldende indtjening, og at flere går konkurs, fortæller han.

I 2017 åbnede 2460 nye restaurationsvirksomheder. Det er en seksdobling siden 2005, og samlet set havde flere end fire ud af ti restauranter underskud sidste år, og i de første otte måneder af 2018 har 270 restauranter været nød til at lukke.

Desuden er mere end hver fjerde restaurant i farezonen for at lukke, hvilket er en lidt mindre andel end de seneste år, men det skyldes udelukkende, at flere er gået konkurs. Det skriver Ritzau.

Trods danskernes lyst til at spise ude, går flere og flere restauranter konkurs
Trods danskernes lyst til at spise ude, går flere og flere restauranter konkurs. (Foto: Pexels)

Saudi-Arabien erkender, at journalist blev myrdet

Det saudiarabiske styre har meddelt, at journalisten Jamal Khashoggi der sporløst forsvandt under et møde på det saudiarabiske konsulat i Istanbul, er blevet dræbt.

Drabet skete under et slagsmål mellem Jamal Khashoggi og folk på konsulatet, oplyser en offentlig anklager.

Saudi-Arabien har tidligere afvist, at Jamal Khashoggi døde på konsulatet. I stedet lød forklaringen, at han forlod konsulatet igen kort efter sit besøg.

Jamal Khashoggis forlovede blev udenfor konsulatet og ventede i 11 timer, men Khashoggi kom aldrig ud igen. Anonyme tyrkiske embedsmænd har efterfølgende hævdet, at Khashoggi blev dræbt og parteret under sit besøg.

Udenrigsminister Adel al-Jubeir fastholder, at de saudiske myndigheder ikke ved, hvor liget af den dræbte Jamal Khashoggi befinder sig. Det skriver TV 2 og Ritzau.

https://www.instagram.com/p/BpAEgc7AkBn/?taken-by=cnn

Kræftfremkaldende stof skal vurderes igen

Stoffet Chrom 6 som blandt andet findes i pigmenter, maling og metalbelægninger er kræftfremkaldende, og derfor har såvel Danmark som EU sat en grænseværdi for stoffet.

EU har indtil 17. januar 2025 en grænseværdi, der er lempeligere end den danske, og herefter er de ens. Nye beregninger i NFA medfører imidlertid, at NFA vurderer, at den gældende grænseværdi, som er sat i Danmark og EU, muligvis er for lempelig. Arbejdstilsynet har på den baggrund bedt NFA gennemgå litteraturen og komme med et videnskabeligt, helbredsbaseret forslag til en ny grænseværdi.

Det forventes, at NFA’s vurdering af grænseværdien for Chrom 6 ligger klar i februar 2019. Herefter skal et kvalitetsudvalg af uafhængige forskere tage stilling til, om der er videnskabeligt grundlag for at følge NFA’s forslag.

male flytte hjemmefra bolig
Stoffet Chrom 6 som blandt andet findes i pigmenter, maling og metalbelægninger er kræftfremkaldende. (Foto: Pixabay)

Kim Kardashian er ‘taknemmelig’ for røveriet i Paris

Kim Kardashians liv har ændret sig drastisk over de sidste år. Den 2. oktober 2016 blev hun røvet i en lejlighed i Paris, hvor hun fik stjålet smykker til en værdi på over 10 millioner dollars.

I dag siger Kim Kardashian, at hun er ‘taknemmelig’ for røveriet i Paris og at hendes liv har ændret sig drastisk siden.

– Selvom det var en forfærdelig oplevelse, og jeg ikke ønsker det for nogle mennesker, så ændrede det mig fuldstændig til hvor og hvem jeg er i dag, fortæller Kim Kardashian. Det skriver Eonline.

https://www.instagram.com/p/Bo6FrIvHFeR/?taken-by=kimkardashian

Dagens billede: Migranter forsøger at komme til USA

Billedet viser migranter på deres rejse til at komme til USA.

https://www.instagram.com/p/BpJxdwajjl8/?taken-by=reuters

 

Læs også: Nu er cannabis lovligt i Canada

· Mere fra samme kategori ·