Læs også:

Close
café kaffe veninder samtale (Foto: Pixabay)

Klumme: Hvad spørger du dine medmennesker om?

Mit liv  | 

Hvad spørger du dine medmennesker om? Det har jeg ofte tænkt over, og jeg føler det mere og mere relevant at overveje, jo ældre jeg bliver

Vi stiller alle de klassiske spørgsmål, som kommer først i mødet med andre mennesker hvad laver du? Og hvad er dine interesser? Spørgsmål som jeg da bestemt synes er relevante for at få en bedre forståelse af det menneske, du sidder over for. Dog har selv samme gentagne spørgsmål fået mig til at undre mig over, hvordan vi møder hinanden og med hvilke interesser.

venner medmennesker klumme (Foto: Unsplash)
Vi er afhængige af vores relationer – især de nære og kærlige. (Foto: Unsplash)

Egocentreret

Vi lever i en verden, hvor flertallet kan synes at have nok i sig selv – en tanke jeg nok ikke står alene med. Men netop derfor kan det forekomme fjernt for mange, når man viser en oprigtig interesse for det menneske man sidder overfor. Interesse kan selvfølgelig vises på mange måder, men når den ikke kommer gennem flirt og et akavet blink med øjenlåget, men derimod gennem åbenhjertet dybe spørgsmål og øjenkontakt, så kan det nogle gange skabe forvirring – og her taler jeg ud fra egne erfaringer.

Derfor har jeg stået i nogle sjove situationer, når folk mærker, hvor nysgerrig jeg egentlig er på, hvem jeg står overfor. Smider du oveni, at jeg ikke er bange for at stille dybe spørgsmål, så kan du godt i flere tilfælde placere mig i mange akavede situationer. Det har fået mig til at undre mig over vores tilgang til vores medmennesker og de relationer, som vi skaber os gennem livet (venskabelige, kærlige og familiære). Hvor tæt på føler du egentlig det må komme, før du rækker hånden ud og siger stop? Og hvorfor lige der?

Jeg har oplevet, at mange kan føle det ubehageligt at bevæge sig ind under huden. Men det er netop her jeg tænker, at vi har muligheden for at stå ved os selv – snakke ud fra et sted, hvor der ikke findes noget rigtigt eller forkert svar. Det er her jeg tænker og mærker, at vi har muligheden for at skabe de kærligste relationer.

veninder kram samtale (Foto: unsplash)
De dybe personlige samtaler kan være de sværeste, men også de mest givende. (Foto: Unsplash)

Læs også: En undskyldning til mig selv for min manglende selvkærlighed

Det, som gør dig til, den du er

Det spørgsmål som jeg selv har tænkt mest over og nok aldrig stopper med at genoverveje, er også det spørgsmål, som har affødt flest skæve blikke og en umiddelbar tavshed, nemlig spørgsmålet hvad driver dig?. Det er et spørgsmål, som kan virke provokerende for mange … hvilket har gjort mig nysgerrig på, hvad et spørgsmål som dét egentlig kræver af den jeg sidder overfor (måske selvindsigt?).

Et spørgsmål som hvad driver dig er ikke et simpelt spørgsmål. Det kan sætte mange tanker i gang, hvis man tillader sig selv at reflektere over det. Det kan potentielt udløse en mindre depressiv tilstand (var svaret til mig en dag). Det blev begrundet med, at der kan være noget som egentlig driver dig eller du drømmer om skulle fylde en hverdag, men det er nogle helt andre pligter og ansvar, som faktisk fylder hverdagen op.

Derfor har mine erfaringer gjort mig bevidst om, at det kan være svært at svare på, men trods de forskellige reaktioner jeg har mødt oplever jeg, hvordan folk ofte ender med at respondere med en selv samme nysgerrighed overfor mig, som stiller disse spørgsmål. Det har i flere tilfælde ledt til interessante samtaler og i sidste ende nye relationer.

hjerte venner hænder (Foto: pexels)
Vis din omverden interesse og nærvær og mærk forskellen. (Foto: Pexels)

Læs også: Sociale medier fordobler din risiko for at blive ensom

Ægte nysgerrighed

Jeg føler dette emne nært, fordi jeg selv ofte i andres øjne har følt mig defineret af, hvad jeg vil bidrage til samfundet med i form af min karriere og uddannelse. Og dertil må jeg bare sige, at jeg aldrig personligt har følt mig defineret af min profession, da jeg føler, at der er utallige andre ting som for eksempel min livsværdier, min moral og etik, min tilgang til verden, og hvordan jeg håndterer forskellige situationer, som definerer, hvem jeg er.

I vores digitale verden er det alt for nemt at indlede ligegyldige og overfladiske samtaler med gud og hver mand – men er det ikke de nære relationer vi alle værner om, når vi har dem og søger forgæves efter, når de ikke er der? Min erfaring fortæller mig, at ethvert interessant møde eller ny relation, begynder ved en ægte interesse for vedkommende overfor dig.

Hav i mente, at jeg ikke skal sidestilles med en ‘peace, love and harmony’-hippie. Men er du med på ideen, så vil mit råd være: vær ikke bange for at vise dine medmennesker interesse og lad dem ikke føle sig overset i dit nærvær. Læg mobilen væk og mød andre med nysgerrighed – hvem vil ikke gerne mødes af en ægte interesse for, hvem man er?

 

 

Læs også:

5 overraskende fordele ved at være introvert

introvert, ekstrovert, personlighed, type

· Mere fra samme kategori ·