Læs også:

Close
eu flag (Foto: Pixabay)

NEWS: EU kommissær Margrethe Vestager bekræfter: Deltager i kampen om de tunge poster i EU

Nyheder  | 

EU kommissær Margrethe Vestager bekræfter: Deltager i kampen om de tunge poster i EU · Forældre i frygt for mæslinger: Travlhed og vacciner hos landets læger · New Zealand forbyder salg af flere våbentyper efter terrorangreb · Disney klar til at udfordre Netflix efter kæmpehandel · Før var Alexander CS-spiller, nu flyveleder: Forsvaret søger og rekrutterer flere gamere · Dagens billede: Miley Cyrus skal spille på Tinderbox

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

EU kommissær Margrethe Vestager bekræfter: Deltager i kampen om de tunge poster i EU

Den danske konkurrencekommissær bekræfter i et interview til Politiken, at hun er kandidat til de EU-topposter, der bliver ledige efter parlamentsvalget i maj, herunder jobbet som formand for kommissionen. På torsdag stiller hun sig, på et møde i Bruxelles, i spidsen for sin europæiske partiorganisation Alde og bliver dermed en del af dens ansigt frem mod europaparlamentsvalget 23-26. maj. Samtidig med, at hun officielt bliver kandidat til en af EU-topposterne, blandt andet posten som formand for EU-Kommissionen.

– Jeg er en del af holdet, siger hun.

Margrethe Vestager er den mest prominente politiker på det liberale holde, og derfor vil fokus være rettet mod hende – som fokus har været rettet mod hende i de snart 5 år, hun har været EU’s konkurrencekommisær.

Hun ser to store udfordringer for den næste kommission, som skal vælges til sommer og tiltræde 1. november. Det er klimaet, og det er teknologien, digitaliseringen. To emner, der kunne omformes til to superkommissærposter lige under kommissionsformanden.

– Her er ikke noget valg: Vi kan ikke vælge klimaet fra, vi kan ikke vælge den digitaliseringen fra. Det er vilkår, som vi skal sætte retning for. Og hvis ikke vi gør det, hvis ikke vi tager de to udfordringer dybt alvorligt, er det dem, der kommer til at definere vores samfund. I stedet for at vi selv kommer til at forme vores samfund, siger hun.

Margrethe Vestager vil ikke kommentere sine muligheder for at få et af topjobbene i EU. Hun er kåret til den mest populære kommissær og nævnes i international presse som et bud, om end usikkert, til posten som kommissionsformand i EU efter Jean-Claude Juncker. Det skriver Politiken.

eu flag (Foto: Pixabay)
Margrethe Vestager er kandidat til EU topposter. (Foto: Pixabay)

Læs også: EU overvejer at afskaffe sommertid

Forældre i frygt for mæslinger: Travlhed og vacciner hos landets læger

Den seneste tids historier om mæslingeudbrud har fået forældre rundt om i landet til at reagere og har dermed skabt travlhed blandt landets praktiserende læger. Sådan lyder meldingen fra både fra Praktiserende Lægers Organisation (PLO) i Hovedstaden og Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM).

Foreløbigt er der registreret otte mæslingetilfælde i år, og det fik for nylig Statens Serum Institut til at betegne situationen som et egentligt mæslingeudbrud i Danmark. Så sent som i sidste uge blev et kun 4-årigt barn fra Københavnsområdet smittet.

– Vi har haft en del bekymringshenvendelser fra borgere, som har været usikre på, om de nu også var vaccineret mod mæslinger. Og det har vi jo mærket ude hos os, fordi vi har brugt tid på at hjælpe de borgere, siger Karin Zimmer, formand for PLO i Hovedstaden.

Vaccinen mod mæslinger, MFR-vaccinen, er en del af børnevaccinationsprogrammet og beskytter også mod fåresyge og røde hunde. De anbefalede vaccinationstidspunkter er henholdsvis 15 måneder og fire år. Men den seneste tid har lægerne givet flere vaccinationer før tid, siger Karin Zimmer.

– Det har vi jo givet, fordi der har været henvendelser fra forældre til børn, som først skulle have vaccinen ved 15 måneder, men de har måske skulle rejse på ferie og har ønsket at få den første MFR-vaccine før tid. Så der har jo været en del ekstra vaccinationer af den grund, siger hun. Det skriver DR.

mæslinge vacciner (Foto: Unsplash)
Den seneste tid har læger givet flere mæslingevaccinationer før tid. (Foto: Unsplash)

Læs også: Udbrud af mæslinger

New Zealand forbyder salg af flere våbentyper efter terrorangreb

New Zealands regering forbyder al salg af semiautomatisk rifler. Det oplyser landets premierminister, Jacinda Ardern, natten til torsdag dansk tid.

Forbuddet kommer som reaktion på fredagens blodige angreb på to moskéer i byen Christchurch, hvor 50 mennesker blev dræbt og lige så mange året.

Det er endnu uklart, hvordan gerningsmanden fik fat på alle de våben, der blev benyttet under angrebet. Der var imidlertid tale om fem semiautomatiske skydevåben, som nu bliver ulovlige at købe.

Allerede mandag morgen nåede regeringen til enighed om at stramme våbenloven i landet.

– Dette betyder i sidste ende, at vi inden for ti dage efter denne forfærdelige terrorhandling vil have fremlagt reformer, som jeg tror, vil gøre vores samfund mere sikkert, lyder det fra Ardern. Det skriver TV2.

new zealnd forbyder flere våbentyper (Foto: Unsplash)
Som reaktion på fredagens terrorangreb forbyder New Zealand nu flere våbentyper. (Foto: Unsplash)

Læs også: Terrorangreb i New Zealand

Disney klar til at udfordre Netflix efter kæmpehandel

Det har kostet Disney 71 milliarder dollars (466 milliarder kroner) at købe ‘The Simpsons’ og ‘Avatar’ og nu er de klar til at gå i flæsket på Netflix, mener ekspert. The Walt Disney Company opkøbte natten til onsdag dansk tid en del af koncernen 21st Century Fox og dermed fået rettighederne til en stribe af de mest populære film og serier i hele verden.

Kæmpe handlen har hævet Disney fra at være store i underholdningsindustrien til nu at være gigantiske.

– Dette er et ekstraordinært og historisk øjeblik for os, udtaler Robert Iger, administrerende direktør i koncernen i en pressemeddelelse.

For det beløb ejer Disney derudover nu Askepot, Buzz Lightyear og Kylo Ren. Derudover ejer de rettighederne til hitserier som ‘Atlanta’, ‘Family Guy’ og ‘Homeland’ og filmene ‘Alene Hjemme’, ‘Die Hard’ og ‘Avatar’. Og sidst, men ikke mindst ejer de nu også en central del af Marvel Universet, som de ikke havde i forvejen – ‘Deadpool’, ‘X-Men’ og ‘De Fantastiske Fire’.

Det er netop sådan en nyhed, som muligvis kan få Netflix til at ryste i bukserne. For Disney har længe varslet en streamingtjeneste med navnet Disney+. Og med en katalogudvidelse i denne kaliber er konkurrencen om streaming-markedet for alvor i gang, bliver det vurderet. Det skriver TV2.

disney køber andel af 21th century fox (Foto: Pxhere)
Det har kostet Disney 466 milliarder kroner at købe en del af koncernen 21th Century Fox. (Foto: Pxhere)

Læs også: 10 gaveideer til din veninde som elsker Disney

Før var Alexander CS-spiller, nu flyveleder: Forsvaret søger og rekrutterer flere gamere

Der bliver fra Forsvaret nu gået målrettet på jagt efter unge gamere, der ofte har udviklet evner, som er i høj kurs i flere af Forsvarets job og uddannelser. Det er for eksempel evner som rumlig intelligens, strategisk sans, hurtige reaktioner og samarbejdsfærdigheder. Med en fortid som ivrig computerspiller – eller såkaldt ‘gamer’ – har flyveleder Alexander Hundegger en profil, som Forsvaret rigtig gerne vil have flere af.

– Vi har erfaret, at gamerne har hurtige reaktionsevner, er gode til at skabe overblik i pressede situationer og har blandt andet forstærkede visualiseringsevner i forhold til almindelige unge. Alle evner vi virkelig godt kan bruge, siger Anders Bech, major og sektionschef hos Forsvarsministeriets Personalestyrelse. Han forklarer videre, at man nu har indledt et samarbejde med forbundet for elektronisk sport, Esport Danmark. Målet er at få en fod indenfor hos ‘gamer-segmentet’. Det skriver DR.

militær flyveleder (Foto: Pexels)
Gamere – eller e-sportsudøvere – er efterspurgte i Forsvaret, der jagter deres rumlige evner og veltrænede multi-tasking. (Foto: Pexels)

Læs også: Flere kvinder end mænd gamer

Dagens billede: Miley Cyrus skal spille på Tinderbox

Det er en sensation, at den amerikanske popsanger skal spille på Tinderbox til sommer. Talsmand håber, at hun kan lokke folk fra hele Skandinavien til den fynske festival.

· Mere fra samme kategori ·