Læs også:

Close
Oplev de første glimt af Netflix og WWF’s nye naturserie "Our Planet"

NEWS: Oplev de første glimt af Netflix og WWF’s nye naturserie “Our Planet”

Nyheder  | 

Oplev de første glimt af Netflix og WWF’s nye naturserie “Our Planet” · Mand død i brændende bygning · Cybersikkerhed på skemaet hos studerende · Mange passagerer ved ikke, at de kan få erstatning ved togforsinkelser · Dagens billede: Los Angeles brandvæsen efter Woolsey-skovbranden

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Oplev de første glimt af Netflix og WWF’s nye naturserie “Our Planet”

Streamingtjenesten Netflix og verdens største naturorganisation, WWF, kunne i sidste uge løfte sløret for en helt ny naturdokumentar, Our Planet, der skal vise naturens skrøbelige og vilde skønhed. Med sine mere end 125 millioner brugere på verdensplan er der lagt op til en kæmpe modtagelse, når Netflix lancerer sin første naturdokumentar sammen med WWF. Our Planet får premiere den 5. april 2019 og ser på mange af de udfordringer, som vi kender fra verdens naturkrise.

Alt indhold fra Our Planet har indtil videre været klassificeret som tophemmeligt, men nu frigiver Netflix og WWF et lille indblik i nogle af de helt exceptionelle optagelser og billeder, der har taget flere år at få i kassen.

Serien har været fire år undervejs med mere end 3.500 filmdage, fordelt ud på 50 lande, på tværs af alle verdens kontinenter. Filmholdet, der har beskæftiget intet mindre end 600 mennesker, har gjort alt for at vise klodens enorme mangfoldighed. Lige fra den fjerne arktiske vildmark og mystiske dybe hav til de enorme landskaber i Afrika og jungle i Sydamerika.

Den banebrydende serie er delt op i otte afsnit, der fremviser forskellige dele af vores planets mest dyrebare arter, skrøbelige levesteder og smukke seværdigheder igennem den nyeste 4K kamerateknologi. Det skriver WWF Verdensnaturfonden i en pressemeddelelse.

Oplev de første glimt af Our Planet her.

Oplev de første glimt af Netflix og WWF’s nye naturserie “Our Planet”. (Foto: Our Planet / Jo Harvey / Silverback Films / Netflix)

Læs også: Netflix er favorit blandt de unge

Mand død i brændende bygning

Tidligt mandag morgen blev en mand fundet livløs i en brændende bygning i byen Hørve, som ligger i den nordvestlige del af Sjælland. Manden er senere blevet erklæret død af en læge.

Branden er opstået i en etageejendom i Nørregade, hvor brandvæsnet lige nu forsøger at slukke flammerne. Derfor opfordrer politiet alle til at holde sig fra området.

– Der har været tre personer, som ikke kunne komme ud af bygningen på grund af røg. Det er angiveligt på første sal, der er røg, fortæller Henrik Møller Nielsen, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi. Det skriver TV 2.

Læs også: Ejer så sit hus brænde direkte på Facebook

Cybersikkerhed på skemaet hos studerende

Forskning viser, at vi allerede i 2021 kommer til at mangle tusindvis af eksperter, der skal dæmme op for den stigende cyberkriminalitet. Derfor står Aalborg Universitet nu i spidsen for en national indsats, der skal inspirere de unge til at uddanne sig inden for cybersikkerhed.

Projektet kommer til at have særligt fokus på Danmarks styrkepositioner og samfundskritiske sektorer: finans, energiteknologi, tele og søtransport. Der er tale om globalt orienterede industrier, der navigerer på internationale markeder, og hvor IT-sikkerhed spiller en stor rolle.

Internet, internettet, cyber, cybersikkerhed, hacker, hack, hacking, computer, sikkerhed
Cybersikkerhed på skemaet hos studerende. (Foto: Colourbox)

Læs også: Hacket på bibliotek: Fik stjålet 165.000 kroner

Mange passagerer ved ikke, at de kan få erstatning ved togforsinkelser

Mere end hver tredje passager ved ikke, at de kan få erstatning, hvis deres tog er forsinket. Det viser en ny undersøgelse fra Passagerpulsen i Forbrugerrådet Tænk.

59 procent af deltagerne fortæller, at de kender den såkaldte rejsetidsgaranti, der sikrer, at passagererne får en erstatning, hvis de oplever større togforsinkelser.

Rapporten viser, at der er sket en stigning i kendskabet til rejsetidsgarantien på 5 procentpoint siden 2015, hvor Passagerpulsen i Forbrugerrådet Tænk lavede en tilsvarende undersøgelse. Men selv om der er sket en fremgang, er det ikke tilstrækkeligt, mener Laura Kirch Kirkegaard, afdelingschef for Passagerpulsen i Forbrugerrådet Tænk.

– Det har store konsekvenser for passagererne, når toget er forsinket. Derfor har selskaberne et ansvar for, at passagererne kender deres rettigheder, så de kan få den erstatning, de har ret til, siger Laura Kirch Kirkegaard.

Undersøgelsen viser samtidig, at det kun er halvdelen af de passagerer, der har været berettiget til kompensation, som har søgt om det.

Tog s-tog dsb lokalbanen strejke
Mange passagerer ved ikke, at de kan få erstatning ved togforsinkelser. (Foto: Pexels)

Læs også: Tog taxa fra København til Oslo og løb fra regning

Dagens billede: Los Angeles brandvæsen efter Woolsey-skovbranden

Woolsey-skovbranden har hærget i Californien siden midten af sidste uge, men i weekenden stoppede den heldigvis. Omkring 75.000 hjem er blevet evakueret.

Læs også: Folk evakueret grundet skovbrande

· Mere fra samme kategori ·