Læs også:

Close
tivoli tulipan blomst plante blomster tulipaner

NEWS: Plant et tulipanløg i Tivoli – og få en fribillet til næste år

Nyheder  | 

Plant et tulipanløg i Tivoli – og få en fribillet til næste år · Finanssektoren sætter fokus på seksuel chikane · Byggebranchen har brug for flere kvinder · Danske bilister stikker af fra parkeringsskader i stor stil

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Plant et tulipanløg i Tivoli – og få en fribillet til næste år

Næste forår står Tivoli igen i fuldt tulipanflor, og de mange blomsterløg skal i jorden allerede nu, så de kan vokse sig klar til at sprede deres farver i 2019. Derfor har Tivolis gartnere brug for hjælp fra forlystelseshavens gæster.

Gartnerne inviterer alle til at plante deres helt eget tulipanløg i Havens muldjord søndag den 16. september 2018 og sætte præg på Tivoli. Hver gæst kan desuden sætte et Tivoli-præg på egen have, for når man lægger et løg, får man samtidig et med hjem. Derudover får man et gratis diplom, der giver adgang til at besøg tulipanen i foråret 2019.

Løgene plantes i bedet omkring det store springvand foran Koncertsalen, og det foregår fra klokken 12 til 13.

tivoli tulipan blomst plante blomster tulipaner
Plant et tulipanløg i Tivoli – og få en fribillet til næste år. (Foto: Tivoli PR)

Læs også: Nye tiltag skal gøre Tivoli attraktiv for turister

Finanssektoren sætter fokus på seksuel chikane

Seksuel chikane opleves individuelt, men skal forebygges i fællesskab. Sådan lyder det indledningsvist i en ny guide til forebyggelse af sexchikane. Bag guiden står Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), Forsikringsforbundet og Finansforbundet.

Konkret har de tre organisationer i fællesskab udarbejdet en guide med otte gode råd til forebyggelse og håndtering af seksuel chikane. Guiden vil blive​ distribueret til ledelser, tillidsvalgte og medarbejdere i finanssektoren. Det skriver Finansforbundet i en pressemeddelelse.

Et af de gode råd handler om at formulere klare retningslinjer omkring seksuel chikane. En ny undersøgelse fra Forsikringsforbundet viser nemlig, at hver fjerde medarbejder ikke ved, om der eksisterer retningslinjer på deres arbejdsplads eller ej.

morgan freeman, skuespiller, metoo, anklager, seksuel chikane, harvey weinstein
Finanssektoren sætter nu fokus på seksuel chikane. (Foto: Pixabay)

Læs også: Regeringen vil hæve godtgørelsen for seksuel chikane

Byggebranchen har brug for flere kvinder

Kvindelige håndværkere skal være rollemodeller i landets folkeskoler og få flere piger til at vælge en erhvervsuddannelse. Men erhvervsuddannelserne skal også ændre attitude, så flere piger kan se sig selv som kommende elev. Det skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

Projektet Boss Ladies vil i de næste tre år på både folkeskoler og erhvervsskoler landet over prøve at få flere piger i folkeskolens afgangsklasser til at se muligheder i en fremtid som håndværker. Her vil piger i 8. og 9. klasse blandt andet blive tilbudt at komme i praktik i en virksomhed.

Tal fra Dansk Byggeri viser, at 91 procent af de ansatte i byggebranchen er mænd. Dansk Byggeri har nedsat et Kvinderåd, der i november kommer med en række anbefalinger til, hvordan man får flere piger til at vælge en fremtid i byggebranchen.

Flere kvinder i toppen af byggebranchen
Byggebranchen har brug for flere kvinder. (Foto: Pixabay)

Læs også: I dag bliver 1.700 piger inspireret til at skabe en bedre verden med teknologi

Danske bilister stikker af fra parkeringsskader i stor stil

Omkring halvdelen af alle danske bilister har oplevet at komme ud til sin bil, der havde fået en skade, mens den var parkeret. Men hvad værre er, så svarer hele 86 procent af de adspurgte, at vedkommende, der har lavet skaden, ikke har givet sig til kende ved eksempelvis at lægge en seddel med sine kontaktoplysninger, hvilket betyder, at de selv måtte betale for reparationen. Det skriver Samlino i en pressemeddelelse.

Fænomenet er også kendt som såkaldte ‘Bilka-buler’, og på landsplan er det især bilister på Sjælland og i Nordjylland, der ‘glemmer’ at give sig til kende – her svarer henholdsvis 91 og 92 procent, at de har oplevet, at den anden bilist er kørt fra stedet uden at lægge sin kontaktoplysninger.

Bilisterne i Hovedstaden de flinkeste i landet til at lægge oplysninger, når de har forårsaget en skade. Her er det ‘kun’ 81 procent, der har oplevet, der ikke var lagt en seddel eller andet ved en skade. Det viser en rundspørge, som analyseinstituttet YouGov har foretaget.

Bil kørsel parkering
Danske bilister stikker af fra parkeringsskader i stor stil. (Foto: Pexels)

Læs også: Mand fik bøde for at synge i sin bil – kone ville fordoble den

· Mere fra samme kategori ·