Læs også:

Close
bøde, sang, gonna make u sweat (everybody dance now), politi, canada, retssag, betaling, bilist, kørsel,

NEWS: Mand fik bøde for at synge i sin bil – kone ville fordoble den

Nyheder  | 

Mand fik bøde for at synge i bilen · To kvinder og deres hunde reddet efter fem måneder til havs · Allerslevs afløser vil betale regning for fest på rådhuset · USA’s nationalarkiv offentliggør 2800 dokumenter om JFK-drab · Gymnasier må konfiskere elevers private ejendele · Dagens billede

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

bøde, sang, gonna make u sweat (everybody dance now), politi, canada, retssag, betaling, bilist, kørsel,
NEWS: Mand fik bøde for at synge i sin bil – kone ville fordoble den. (Foto: Pexels.)

Mand fik bøde for at synge i bilen

En canadisk mand har fået en bøde på 149 canadiske dollars – omkring 750 kroner – for at synge i sin bil. Det skriver Berlingske.

Manden var ude og køre, da sangen Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now) fra 1990 af C+C Music Factory spillede i radioen. Nummeret er unægteligt en af de helt store klassikere fra 90’erne, der toppede hitlisterne i både USA og Europa i sin tid, med en insisterende koklokke, vilde guitarriffs og funky rap.

– Jeg stoppede, og der kom to politifolk op på hver side af mig og kontrollerede det indvendige af bilen. Så spurgte de mig, om jeg skreg, og jeg sagde nej, og at jeg blot sang, fortæller bilisten den 38-årige  Taoufik Moalla. Betjentene var dog ikke begejstrede for Moallas musikalske indslag, så de gav ham en bøde for at forstyrre den offentlige orden.

– Jeg var meget chokeret. Jeg forstår, at de blot udfører deres arbejde, og de har ret til at kontrollere, om alt er OK, om jeg har kidnappet nogen, eller der er fare på færde, men jeg ville aldrig have forventet, at de gav mig en bøde.

Moalla har anfægtet bøden og skal nu i retten med sagen. Han mener ikke, at hans sang var anderledes end hvis folk havde kørt og råbt ud af bilerne, hvis Canada vandt en ishockeykamp. Moallas kone er dog ikke helt enig med sin mand, og ifølge Moalla ville konen have givet ham en dobbelt så stor bøde for hans skønsang.

To kvinder og deres hunde reddet efter fem måneder til havs

I foråret sejlede Jennifer Appel, Tasha Fuiaba og deres to hunde ud fra Hawaii med Tahiti som destination. Den 30. maj blev motoren ødelagt under et uvejr, men kvinderne håbede på, at de kunne nå land ved sejl efter nogle uger, fortæller CBS News.

Efter to måneder på Stillehavet begyndte kvinderne at sende nødsignaler, men ingen skibe var tilstrækkeligt tæt på dem til at opfange signalerne, fordi kvinderne var drevet væk fra de store sejlruter.

I fem måneder drev kvinderne ud af kurs og sejlede hundredevis af sømil forkert i forhold til deres mål, Tahiti. Tirsdag blev de opdaget af et fiskeskib fra Taiwan, omkring 1500 kilometer sydøst for Japan. Fartøjet kontaktede kystvagten på den lille ø Guam, der satte en nødhjælpsaktion i gang. Kvinderne og hundende overlevede, fordi de havde godt med frysetørret mad og udrustning til vandrensning med sig.

kvinder, båd, tahiti, hawaii, japan, guam, drev, til søs, 5 måneder, forsvundet, sømil, ud af kurs
Den ene af de to kvinders to hunde bliver reddet i land efter fem måneder på vandet. (Foto: /ritzau/)

Allerslevs afløser vil betale regning for fest på rådhuset

Tommy Petersen, den ny politiske leder for de Radikale i København har afløst Anna Mee Allerslev. I foråret holdt han sin 40-års fødselsdag på Københavns Rådhus, og han fortæller nu, at han har bedt om en regning for brugen af lokalet. Det skriver Ekstra Bladet.

Onsdag trak Tommy Petersens forgænger Anna Mee Allerslev sig fra posten som integrations- og beskæftigelsesborgmester og politisk leder, efter flere sager, hvor hun har lånt lokaler gratis – blandt andre Rådhusets lokaler.

Se også: Anna Mee Allerslev er ude af politik og efterlader radikal valgkamp usikker

tommy petersen, anna mee allerslev, borgerrepræsentationen, radikale, kommunal politik, kommunalvalg, politik, københavns rådhus, leje, økonomi, penge, lokaler
Tommy Petersen, der er afløser efter Anna Mee Allerslev vil også betale sin regning for leje af Rådhuset nu. (Foto: /ritzau/)

USA’s nationalarkiv offentliggør 2800 dokumenter om JFK-drab

Torsdag blev tusindvis af hemmelige dokumenter om drabet på den tidligere amerikanske præsident John F. Kennedy offentliggjort på hjemmesiden for det amerikanske nationalarkiv. Forud for offentliggørelsen oplyste embedsmænd fra Det Hvide Hus, at præsident Donald Trump ikke vil frigive alle dokumenter i sagen, af sikkerhedshensyn.

De sidste dokumenter skal vurderes yderligere, før de eventuelt kan frigives. Det skriver Ritzau.

Dokumenterne har været hold hemmelige for offentligheden i tæt på 54 år. I 1992 underskrev præsident George H.W. Bush (senior) en lov, om at papirerne skulle offentliggøres senest 25 år efter. Den tidsfrist udløb i går. Det anslås, at der er omkring 3600 hemmeligstemplede dokumenter om skuddrabet, der blev begået af Lee Harvey Oswald 22. november 1963.

jfk, john f. kennedy, jackie o, jackie onassis, jackie kennedy, dallas, skuddrab, skud, præsident, mord, drab, lee harvey oswald, donald trump, dokumenter, hemmeligholdt, george bush
Den 22. november 1963 kørte præsident JFK gennem Dallas med sin kone Jacqueline Kennedy, da han pludselig blev skudt. (Foto: /Ritzau/)

Gymnasier må konfiskere elevers private ejendele

Den seneste ordensbekendtgørelse for de gymnasielle uddannelser siger, at rektor må konfiskere mobiltelefoner og andre private ejendele i op til et døgn, hvis elever overtræder studie- og ordensreglerne. Derudover har skolens ledelse ret til at sanktionere elevernes påklædning, samt hvordan de opfører sig i fritiden. Det skriver DR.

– Lige nu er der en bevægelse mod, at skolen får mere at skulle have sagt over vores hverdag som elever både på og udenfor skolen, og det er en problematisk tendens, siger formand i Danske Gymnasieelevers Sammenslutning Jens Philip Yazdani, der mener, at det er problematisk, at skolelever underlægges særrregler, der er mere vidtgående end for det øvrige samfund.

Læs også: Minister vil lade gymnasier tjekke elevers computere

gymnasie, gymnasieleever, merethe riisager, regler, bekendtgørelse, rettigheder, danske gymnasieelevers sammenslutning
Gymnasieleever er underlagt strenge regler i nyt bekendtgørelsesskriv. (Foto: /ritzau/)

Dagens billede

kenya, valg, dagens billede, dæk,
Oppositionens støtter laver barrikader og brænder dæk af, imens de kæmper mod politiet. Årsagen er det voldsomt omdiskuterede præsidentvalg i Kenya. (Foto: /ritzau/)

 

· Mere fra samme kategori ·