Læs også:

Close
pasta pastasalat kylling (Foto: MY DAILY SPACE)

Lav en klassiker med kold pastasalat med kylling

Mad  | 

Den er set før. Men indimellem glemmer man de der nemme opskrifter, som faktisk smager rigtig godt. Vi giver dig her en opskrift på pastasalat med kylling

Den ser måske ikke ud af så meget. Men det er en genial ret. Der ikke alene er mega nem at lave, men den er også billig. Men smagen er faktisk rigtig god. Jeg har smagt utallige pastasalater, som efter et par mundfulde bare bliver som en omgang klister. Det gør den her ikke.

I min er der både hvidløg og kylling og rigelig med dressing, der kan søbe sig omkring alle ingredienserne. Faktisk smager den bedst, hvis den laves i god tid, så en bøtte til næste dags frokost er også genial at have klar.

kylling tern de danske familiegårde (PR)
Sådan ser pakken ud. (Foto: PR)

Jeg brugte en pakke kylling i gerne fra De danske Familiegårde. Sådan en koster 26,95 kroner.

Retten er til to personer (og til din frokost dagen efter)

Det skal du bruge

En pakke kylling i tern
½ pose pasta (brug den slags du har eller kan lide)
olie til stegning
2 fed hvidløg
en smule honning
en lille håndfuld frisk basilikum
en lime
en lille håndfuld mandler
3 middelstore tomater
½ gul peberfrugt
½ æble
2 deciliter creme fraise
2 teske karry
salt og peber

Sådan gør du

Start med at koge pastaen – husk rigeligt med vand og tilsæt lidt salt og olie. Jeg brugte penne. Men du kan bruge lige hvad du har lyst til.

Varm dernæst kyllingestykkerne på en varm pande i lidt olie.

Imens skærer du æble, tomater og peberfrugt i små stykker eller tern.

Tilsæt lidt karry og salt og peber til kyllingen og tilsæt mandler. Lad det stå ved middel varme cirka 5 minutter.

pande kylling mandler pastaret (Foto: MY DAILY SPACE)
Så lidt skal der til. (Foto: MY DAILY SPACE)

Imens laver du dressing – jeg lavede den bare i plastikbøtten fra butikken. Tilsæt salt, peber og 2 fed hakket hvidløg og en teske karry og lidt saft fra en halv lime.

Når pastaen er færdig tager du vandet fra og lader stå og køle af.

Kylling og mandler tilsættes til limesaft og flydende honning – varmes op og der slukkes og det køles også ned.

Grøntsager og basilikum kommes i en skål, og når pasta og kylling og mandler er koldt tilsættes dette. Til sidst blandes dressing rundt. Og giv lige det hele en anelse ekstra salt, og sæt så skålen på køl. Retten må meget gerne stå nogle timer og trække.

Servér lidt godt brød til, hvis du er en brødspiser.

Så er retten klar – velbekomme.

pasta pastasalat kylling (Foto: MY DAILY SPACE)
Så er der nem og billig aftensmad og frokost til næste dag. (Foto: MY DAILY SPACE)

 

Læs også:

Historien om Bjørn Wiinblad 

Det blå hus bjørn wiinblad

· Mere fra samme kategori ·