Læs også:

Close
The Rain Netflix

The Rain: Hvem er du, når regnen kommer?

Underholdning  | 

I dag, fredag den 4. maj, har Netflix’ første store danske satsning, The Rain, premiere. MY DAILY SPACE var med til verdenspremieren

Skandinavien og civilisationen, som vi kender den allerbedst, er forsvundet. En brutal og voldsom virus har udslettet det meste af den skandinaviske befolkning. Et ungt søskendepar; Simone og Rasmus, har levet i en bunker under jorden i seks år. De tilslutter sig en gruppe af andre overlevende unge. Sammen begiver de sig ud i Skandinavien, på en farlig rejse, hvor de vil finde ud af, om en ny verden er opstået et andet sted.

Det civiliserede samfund er forsvundet, og de unge mennesker har derfor friheden til at være, hvem de vil. Men de kæmper med sig selv og det faktum, at der selv i en postapokalyptisk verden er kærlighed, jalousi, et mindset der skal forstå overgang fra barn til voksen forandringerne og i øvrigt også lige alle de problemer, som de troede, de havde efterladt, da civilisationen forsvandt.

Regnen kommer … Stay dry. Stay alive. (Foto: Netflix)

Netflix’ første store danske satsning

Det er første gang, at en original Netflix-serie er blevet produceret i Danmark. Og man kan godt mærke, at budgettet har været større, end det plejer ved normale danske produktioner.

Iben Hjejle, som spiller Simone og Rasmus’ mor Ellen, sagde til premieren, at hun tydeligt kunne mærke, at der var smidt nogle amerikanske dollars med indover.

The Rain er skabt af Jannik Tai Mosholt (Borgen, Rita, Bedrag), Esben Toft Jacobsen (Den kæmpestore bjørn, Beyond Beyond) og Christian Potalivo (The New Tenants, Lang historie kort).

På rollelisten ser vi blandt andet Alba August, Mikkel Boe Følsgaard, Lucas Lynggaard Tønnesen, Lars Simonsen, Iben Hjejle, Angela Bundalovic og Sonny Lindberg. Serien er skrevet af Jannik Tai Mosholt, som er showrunner sammen med producer Christian Potalivo. Miso Film har produceret serien med Jonas Allen og Peter Bose som executive producere.

The Rain Netflix
Det meste af holdet til verdenspremieren den 25. april. (Foto: Victor Jones/Netflix)

Verdenspremiere i Svejsehallen

MY DAILY SPACE var inviteret til verdenspremieren på The Rain. Premieren blev afholdt ude i Svejsehallen på Refshaleøen, og hele aftenen var virkelig gennemført og tænkt igennem til allermindste detalje. Med til premieren var selvfølgelig seriens skuespillere, og stemningen inde i Svejsehallen var helt unik. Folk var spændte, og man kunne næsten fornemme, at det sitrede i luften.

Aftenens tema var så gennemført, at vi faktisk næsten følte, at vi selv var med i The Rain. Det var simpelthen umuligt ikke at få gåsehud.

The Rain Collage
Hele set-uppet og stemningen til verdenspremieren var 100 procent gennemført. (Foto: MY DAILY SPACE)

Med til verdenspremieren var blandt andet Oh Land, hvor hun optrådte med sin fortolkning af nationalsangen, som afspejler The Rains post-apokalyptiske univers. The Rains officielle trailer med Oh Lands version kan ses her.

Oh Land
Til premieren var Oh Land iført en smuk kjole fra Stine Goya. (Foto: MY DAILY SPACE)

Vi har set plottet før

Plottet og handlingen med unge mennesker i en civilisation, som er ikke-eksisterende, er set mange gange før. Ikke at det gør serien dårligere. Men det fede er netop, at serien foregår i Danmark, så man på en anden måde kan relatere sig  til det. Vi ser utroligt mange scener i Københavns gader. Så når man den dag i dag går rundt i København K, på Rådhuspladsen og ned ad Strøget, så kan man ikke lade være med at tænke på The Rain. Og det synes vi er mega fedt.

Er du vild med serier som The 100 og Stranger Things, så skal du helt klart se The Rain.

Alle episoder af første sæson af The Rain får premiere den 4. maj 2018 – kun på Netflix.

… Hvem er du, når regnen kommer?

Læs også: Anmeldelse af Tully: At være mor på godt og ondt

Læs også: The Handmaid’s Tale: Imens vi venter på sæson to

· Mere fra samme kategori ·