Læs også:

Close
tully, anmeldelse af Tully

Anmeldelse af Tully: At være mor på godt og ondt

Underholdning  | 
Det synes redaktionen: 4

“Tully” er en meget smuk og dyb film, som handler om at være en mor på både godt og ondt

Når jeg ser film, ser jeg sjældent andet end krimi, action og eventyr, da jeg bare bedst kan lide film med gang i. Men her får du min anmeldelse af “Tully”. Det er en meget stille film men med en utrolig smuk handling. Den henvender sig primært til alle mødre, som jo nok allesammen forstår, hvor hårdt det kan være at være mor. Selvom det ikke er en film-type, jeg normalt vil se, så er det svært at lade være med at trille en lille tåre igennem handlingen.

tully
Anmeldelse: Marlo er en udkørt mor til tre, som har brug for en barnepige. (Foto: SCANBOX)

At være mor kan være både hårdt og krævende

I starten af filmen har hovedpersonen Marlo netop født sit tredje barn. Hun får ikke meget hjælp på hjemmefronten af sin mand, der er optaget af et projekt på arbejdet, som er meget vigtigt. Det er derfor også hende, som står op hver nat, når deres nyfødte barn vågner. Vi får allerede i starten indtrykket af, at hun er meget træt og udkørt.

Midterbarnet er særlig sensitiv, og han skal helst have tingene på en speciel måde. Hvis ikke, har han svært ved at håndtere det. Det er noget, man hurtigt kan se også er med til at tappe Marlo fra energi.

Da Marlo tidligere fik en fødselsdepression, tilbyder hendes bror, at betale en barnepige, der kommer om natten, så hun kan få sovet. Først er Marlo meget skeptisk overfor ideen og afslår, men ikke længe efter indser hun, at hun har brug for hjælp. Da hun er ved at brænde fuldstændig sammen på grund af manglende søvn.

tully
Barnepigen Tully hjælper til om natten, så Marlo kan få sovet ud og få sit overskud tilbage. (Foto: SCANBOX)

Barnepigen Tully redder natten

Barnepigen hedder Tully og er fuld af nærvær og overraskelser. Hun tager babyen om natten og hjælper med rengøring og andre huslige ting. Tully viser sig at være at være lige præcis det, der skulle til for at give overskuddet tilbage til den udkørte mor, som pludselig får overskud til at huske sig selv og nyde sit liv.

Filmen tager en meget overraskende og uventet drejning i slutningen, men det vil jeg af gode grunde ikke komme nærmere ind på her. Men måske i selv kan regne den ud, i løbet af filmen.

Anmeldelse: “Tully” er en fantastisk historie

Det er en meget smuk film med en god handling, som bare spiller. Den har en rørende historie, men jeg tror, at man vil relatere til filmen på en dybere måde, hvis man selv har børn (eller måske drømmer om at få det snart). Så kan man bedre sætte sig ind i situation om, hvor hårdt det til tider kan være. Livets realiteter går dybt og sidder i dig, når du går ud af biografen. Jeg står i hvert fald tilbage med en følelse af, at jeg liiiiiige venter nogle år med projekt baby.

Der er ikke meget action i filmen, men det synes jeg heller ikke er noget, jeg savner, og den bliver bestemt ikke kedelig, som jeg synes andre film godt kan blive.

Jeg har givet filmen fire M’er, fordi det er en god film med en smuk handling, men det er dog ikke min yndlingsgenre, og ikke en film jeg normalt ville gide at se. Men hvis du er til smukke fortællinger uden særlig meget action, vil jeg klart anbefale dig at se filmen, også selvom du måske ikke har børn endnu.

“Tully” har dansk premiere den 9. maj 2018.

Det giver jeg filmen

rating 4

Læs også: Kulturguide i april 2018: De bedste og billigste oplevelser

· Mere fra samme kategori ·