Læs også:

Close
stoffer, clan de golfo, narko, kokain, columbia, banablade, farc,

NEWS: Tonsvis af kokain fundet skjult under bananblade i Colombia

Nyheder  | 

Tonsvis af kokain fundet skjult under bananblade i Colombia · En person ramt i nyt bandeskyderi på Nørrebro · Mindst fire britiske ministre ramt af skandaler · Elever på filmselskab straffes med smæk eller gårdarbejde · Efter afvigende svar rykker politiker nu for regning på sin rådhus-fest · Dagens billeder: New Delhi tåget af forurening

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Tonsvis af kokain fundet skjult under bananblade i Colombia

12 ton kokain med en anslået værdi på 360 millioner dollar (cirka 2.3 milliarder kroner) er blevet fundet gemt på fire landbrug i Colombia. Ifølge de columbianske myndigheder er det den største narkofangst i landet nogensinde.

400 narkobetjente har i koordinerede aktioner på fire landbrug beslaglagt kokainen, der var gravet ned og dækket af bananblade. Ifølge myndighederne tilhører kokainen en væbnet gruppe kendt som Clan de Golfo, der angiveligt forsøger at sætte sig på narkohandlen i de områder af det sydamerikanske land, som tidligere var kontrolleret af den marxistiske guerillagruppe Farc.

Oprørsgruppen indgik i 2016 en aftale med regeringen om at indstille en væbnet kamp mod staten, som havde stået på i flere årtier. Et af elementerne i fredsaftalen var, at Farc skulle reducere produktionen af koka. Kokain udvindes fra plantens blade. Det skriver Ritzau.

Læs også: Pablo Escobars bror truer Netflix

 

stoffer, clan de golfo, narko, kokain, columbia, banablade, farc,
Tonsvis af kokain fundet skjult under bananblade i Colombia. (Foto: All Over)

En person ramt i nyt bandeskyderi på Nørrebro

Endnu en person er blevet ramt af skud i et banderelateret sammenstød på Nørrebro i København. Skyderiet foregik ved Griffenfeldsgade i den del af Nørrebro, hvor bandemedlemmer ofte opholder sig – herunder medlemmer af banden Loyal To Familia.

Offeret er uden for livsfare, men det er endnu uvist, hvem der er blevet ramt af skud og hvorfor. Det skriver Ritzau.

Der har været flere skyderier i bandekonflikten. Læs om det seneste her: 20-årig i kritisk tilstand efter nyt skyderi i København

griffenfeldsgade, indre nørrebro, politi, offer, loyal to familia, brothas, skyderi, nørrebro, bande, bandeskyderi, bandemedlemmer, såret, politi, københavn, bandekonflikt
Endnu engang har der været skyderi i forbindelse med bandekonflikten på Nørrebro. Denne gang på Griffenfeldsgade. (Foto: /ritzau/)

Mindst fire britiske ministre ramt af skandaler

Theresa May har meget på tallerkenen. Hun er premierminister i Storbritannien, står i spidsen for brexit, og nu er også er flere af hendes ministre ramt af skandaler.

  • Mays vicepremierminister Damian Green er under efterforskning for sexchikane og for porno på sin computer.
  • Forsvarsminister Michael Fallon er blevet fyret for sexchikane.
  • Udenrigsminister Boris Johnson kræves fyret, fordi nogle af hans udtalelser kan koste en britisk statsborger fem år i fængsel i Iran.
  • Endelig er der udviklingsminister Priti Patel, der er blevet fyret, fordi hun har holdt hemmelige møder med Netanyahu-regeringen i Israel og mistænkes for at arbejde for israelske interesser og ikke britiske.

Derudover har den nye forsvarsminister, parlamentsformanden og partiformanden, alle tre anklager og skandaler hængende over sig. Endelig er der et utal af konservative parlamentsmedlemmer, der efterforskes i “sexpest-gate”, som de britiske medier har døbt en sag, der begyndte, efter et Excell-ark med udførlige beskrivelser om sexchikane, voldtægt og gramseri i det britiske parlament er dukket op.

Læs mere: Liste anklager britiske politikere og ministre for seksuelle overgreb

boris johnson, damien green, sexpest-gate, excell-ark, sexchikane, skandaler, politik, parlamentet, england, storbritannien, politik, fyret, fratrådt, chikane, embedsmænd, voldtægt, anklager, undersøgelse, krise, priti patel, michael fallon, theresa may,
Den britiske minister Priti Patel er blevet fyret efter hemmelige møder med Israel. (Foto: /ritzaU)

Elever på filmselskab straffes med smæk eller gårdarbejde

I starten kan det føles grænseoverskridende, men de fleste vænner sig til det med tiden. Når man har arbejdet på Zentropa i noget tid, så bliver det faktisk helt normalt. Det fortæller to tidligere medarbejdere på filmselskabet Zentropa, der har den kontroversielle filmmand Peter Aalbæk i spidsen til Information.

De taler om de afstraffelser, man som ung praktikant, også kaldet en “småtter”, kan blive udsat for, hvis man begår fejl i sit arbejde for Aalbæk og Co. Vil man ikke smækkes, så kan man også vælge at muge ud i Peter Aalbæks gård som straf.

– Jeg kan godt høre, at det lyder helt vanvittigt, at vi får smæk. Men det er bare for sjov og en del af den “ukorrekte” kultur, som jo er på Zentropa, siger tidligere småtter, 27-årige Anne Falkesgaard, der stoppede på Zentropa i foråret.

En anden småtter, Peter Ahlen, der afsluttede sin elevtid for et år siden, er homoseksuel og har lavet en ordning med Peter Aalbæk, hvor Ahlén smækker de mandlige småtter.

– Det hele bliver til en lidt komisk kliché, hvor den gamle mand smækker pigerne, homoen smækker drengene, og så får vi begge noget ud af det, siger han til Information.

Hos fagforeningen for film- og tv-arbejdere, FAF, finder man imidlertidig ikke afstraffelsen særlig skæg.

– Fuldstændig sygt, siger sekretariatschef René Christensen om kulturen.

Sagen er dukket frem, efter flere skuespillerinder har fortalt om seksuel chikane fra Hollywood-bossen Harvey Weinstein. Læs mere om det her: Flere kvinder står frem med sexchikane-anklager mod Hollywoodboss

zentropa, peter aalbæk, elever, småtter, praktikanter, film, filmselskabe, straf, afstraffelse, smæk, muge ud, chikane, sexchikane,
Peter Aalbæk straffer sine elever med smæk. (Foto: /ritzau/)

Efter afvigende svar rykker politiker nu for regning på sin rådhus-fest

Siden den radikale borgmester Anna Mee Allerslev gik af sin borgmesterpost, på grund af gratis lån af blandt andet Københavns Rådhus, er flere andre politikere trådt frem og er begyndt at betale for deres egne fester, holdt i hovedstadens kommunalpolitiske institution. En af de politkere, der har været afventende med sin betaling er Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Efter flere forgæves forsøg på at få politikeren i tale, endte en journalist fra Radio 24/7 med at melde sig ind i Venstre, for at komme til at tale med Lonning-Skovgaard. Her spurgte journalisten adskillige gange ministeren om, hvorvidt hun mente, at det var fair, at hun havde fået lov til at låne rådhuset gratis til sit bryllup, når almindelige borgere skal betale 65.000 kroner for det.

På det tidspunkt sagde politikeren gentagne gange, at:

– Som jeg har sagt til flere medier, bland andet Berlingske Tidende, så afventer vi lige nu den interne undersøgelse, og den eksterne undersøgelse. Og det er klart, at hvis de undersøgelser viser, at jeg skylder nogle penge, så vil jeg selvfølgelig straks afregne dem.

Kun to uger til kommunalvalget, viser en Voxmeter-måling, at Venstre står til en halvering i København. Om det er derfor, at Lonning-Skovgaard har ændret mening i sagen er ikke til at sige, men nu siger politikeren, at hun har rykket rådhuset for en regning flere gange, og erkender, at hun godt kunne have kommunikeret det tydeligere ud i sit interview tidligere på ugen. Det skriver Politiken.

Læs mere: Journalist melder sig ind i parti for at stille bryllupsspørgsmål til spidskandidat

Cecilia Lonning-Skovgaard, Venstres spidskandidat i Københavns Kommune, benyttede også Københavns Rådhus gratis til sit bryllup. Alternative metoder skal i brug for at kunne spørge hende, om det er fair.

Geplaatst door Radio24syv op maandag 6 november 2017

Dagens billeder: New Delhi tåget af forurening

Indbyggerne i Indiens hovedstad, New Delhi, er ved at blive kvalt i smog og luftforurening. 4.000 skoler er lukket, for at hindre børn fra at bevæge sig udenfor, mange føler sig svimle, og luften smager røget og irriterer halsen.

Forureningen er næsten 30 gange over det niveau, som Verdenssundhedsorganisationen WHO anser for sundhedsmæssigt forsvarligt. Smoggen skyldes en kombination af udstødningsgasser fra biler, industriel forurening og røg fra markafbrændinger i de landområder, der ligger rundt om Delhi. Den kolde luft får forureningen til at koncentrere sig, så den nu har lagt sig som en sky over hovedstaden.

new delhi, indien, smog, forurening, røg, afbrænding, udstødning, gas, kold luft, blive inde, sundhedsskadeligt,
Indiens hovedstad New Delhi er indhyllet i smog og forurening. (/ritzau/)

 

new delhi, indien, smog, forurening, røg, afbrænding, udstødning, gas, kold luft, blive inde, sundhedsskadeligt,
Indiens hovedstad New Delhi er indhyllet i smog og forurening. (/ritzau/)

 

new delhi, indien, smog, forurening, røg, afbrænding, udstødning, gas, kold luft, blive inde, sundhedsskadeligt,
Indiens hovedstad New Delhi er indhyllet i smog og forurening. (/ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·