Læs også:

Close
iphone 8 plus, batteri, opsvulmet, apple, produktfejl, fejl, produkt

NEWS: Batteriet i helt nye iPhones svulmer op

Nyheder  | 

Batteriet i helt nye iPhones svulmer op · Unge er parat til et flaksende arbejdsliv · Regeringen vil have flere værnepligtige · Cataloniens præsident underskriver uafhængighedserklæring · Dansk damedouble holdt kærligheden hemmelig i otte år · Flere kvinder står frem med sexchikane-anklager mod Hollywoodboss · Hver femte lærer udsættes for vold · Model i Dove-reklame, der anklages for racisme, står nu frem

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

 

Batteriet i helt nye iPhones svulmer op

Selvom iPhone 8 Plus kun er få uger gammel, er problemerne allerede nu begyndt at melde sig. Telefonens batterierne er i flere tilfælde svulmet op og har knækket telefonen ved at presse skærmen ud.

Det drejer sig om storebroren iPhone 8 Plus, i den udgave, der har mindst lagerplads og koster 6.200 kroner. Der har både været meldinger om opsvulmede batterier fra kunder i Taiwan, Japan, Kina, Canada, Grækenland og Hongkong. Det skriver BBC.

iphone 8 plus, batteri, opsvulmet, apple, produktfejl, fejl, produkt
Apple er kommet i problemer efter batterierne er begyndt at svulme op i deres nye telefonmodel iPhone 8 Plus. (Foto: /ritzau/)

Unge er parat til et flaksende arbejdsliv

De yngste på arbejdsmarkedet erkender, at deres arbejdsliv vil være en strøm af konstant skiftende arbejdsopgaver. Mange siger også, at de er parat til hyppige jobskift og videreuddannelse. Det viser ny undersøgelse, ifølge Ugebrevet A4.

– De har så mange værktøjer og muligheder, men de tænker ikke nødvendigvis over, hvad de mange muligheder vidner om. De ser ikke konsekvensen af, at de jo kommer til at indgå i prekariatet (løst-, korttids- og projektansatte red.). De får enormt meget frihed til at gøre mange ting, men ikke ret meget tryghed og sikkerhed, siger Claus Skytte, foredragsholder og forfatter om, hvordan ny teknologi forandrer vores samfund og arbejdsmarked.

Læs også: Deleøkonomien deler danskerne

Se også: 6 gratis online kurser, der styrker din jobsøgning

karriere, uddannelse, inspiration, job, fremtid, online kursus, online kurser, online
Unge forbereder sig på et konstant skiftende arbejdsliv og uddannelse gennem hele livet. (Foto: All Over)

Regeringen vil have flere værnepligtige

Regeringen vil hvert år uddanne 500 ekstra værnepligtige. Det fortæller både DR Nyheder og TV2. Forslaget er en del af regeringens udspil til nyt forsvarsforlig, som offentliggøres i dag onsdag. Værnepligten skal stadig vare fire måneder, men den skal målrettes, så de værnepligtige er klar til at påtage sig nye opgaver i fremtidens forsvar.

Derudover fortæller TV2, at regeringen også lægger op til at tilføre livgarden 160 mand yderligere. Livgarden skal kunne tage sig af bevogtningsopgaver og aflaste politiet, eksempelvis ved terror og lignende ting.

Læs også: Flere kvinder vælger værnepligten

Hver femte værnepligtig er kvinde. (Foto: Værnsfælles Forsvarskommandos og Forsvarsgalleriet.dk)

Cataloniens præsident underskriver uafhængighedserklæring

Cataloniens lokale præsident, Puigdemont, har underskrevet erklæring om Cataloniens løsrivelse fra Spanien. Det skriver Reuters.

Underskriften blev sat nogle timer efter, at Puigdemont holdt en tale i den spanske regions parlament i Barcelona, om situationen efter folkeafstemningen 1. oktober, hvor et flertal af de afgivne stemmer i Catalonien stemte for selvstændighed. Spaniens regering og højesteret havde på forhånd erklæret afstemningen forfatningsstridig.

Forstå sagen: Hvad sker der med Spanien og Catalonien?

puigdemont, rajoy, regioner, historie, castillien, eu, demonstrationer, protest, valg, folkeafstemning, løsrivelse, franco, økonomi, bnp, penge, finanskrise, politivold, ulovligt, lovgivning, forfatning, spanien, catalonien, løsrivelse, selvstændighed, catalanere, spaniere, barcelona, madrid, centralregering, lokalregering, selvstyre, politik, indland, udland,
Den lokale præsident i Catalonien, Puigdemont, er en stærk fortaler for en løsrivelse fra Spanien. (Foto: /ritzau/)

Dansk damedouble holdt kærligheden hemmelig i otte år

Verdens bedste damedouble er både makkerpar på banen og uden for. De har nemlig været kærester i det skjulte siden 2009. Det skriver Berlingske.

– Vi ville gerne anerkendes for vores sportslige resultater, før vi fik overskrifter som “kæresteparret, der nu rejser rundt og spiller turneringer sammen”. Det har været rigtig vigtigt for os at få lov til at bevise, at vi har løftet dansk damedouble, og vi har sat os fast i verdenseliten. Det synes jeg, vi har bevist de seneste år. Derfor har vi været modne til nu at fortælle, at vi er kærester, udover vi er damedouble-makkere, fortæller Christinna Pedersen.

Udenlandske turneringer, hvor homoseksualitet kunne risikere, at kvinderne ikke fik lov til at dyste, var også årsag til, at forholdet blev holdt hemmeligt så længe.

damedouble, kærlighed, par, sport, kvinder i sport, kærlighed, parforhold, karriere, resultater, vm
Dansk damedouble står frem og fortæller, at de har været kærester siden 2009. (Foto: /ritzau/)

Flere kvinder står frem med sexchikane-anklager mod Hollywoodboss

Flere kvinder er stået frem og anklager filmproducenten Harvey Weinstein for sexchikane. Senest er Gwyneth Paltrow og Angelina Jolie gået ind i sagen og har fortalt om episoder, hvor Weinstein har gjort upassende tilnærmelser mod dem. Den 64-årige Weinstein har gennem årene indgået forlig i lignende sexchikanesager med otte kvinder. Det skriver TV2.

– Jeg er klar over, at den måde, jeg har opført mig over for kolleger på før i tiden, har medført megen smerte, og jeg undskylder dybt for det, lyder reaktionen på de seneste anklager fra Harvey Weinstein.

Han afviser det konkrete indhold i anklagerne, som han kalder “ekstremt løgnagtige”, og vil heller ikke kommentere på de forlig, der er indgået. Anklagerne har ført til, at Weinstein er blevet fyret med øjeblikkelig virkning fra sit eget produktionsselskab, The Weinstein Company.

sexchikane, chikane, sex, kvinder, skuespillerinder, hollywood, harry weinstein, anklager, forlig, magtmisbrug, sexsag, fyret,
Flere kvinder anklager Hollywoodbossen Harry Weinstein for sexchikane. (Foto: /ritzau/)

Hver femte lærer udsættes for vold

Hver femte skolelærer bliver udsat for vold på arbejdspladsen i løbet af et år, og antallet er stigende. Det viser tal fra Det nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, ifølge Berlingske.

Der er en signifikant stigning i andelen af lærere, der udsættes for vold i helt almindelige folkeskoler. I 2016 sagde 19,3 procent af de adspurgte lærere, at de havde været udsat for vold på arbejdspladsen inden for det seneste år, mens den tilsvarende andel i 2012 var 13 procent.

Udviklingen får nu undervisningsminister Merete Riisager (LA) til at nedsætte en arbejdsgruppe, der skal udarbejde en dybdegående undersøgelse blandt lærerne. Undersøgelsen skal analysere, hvordan og hvorfor volden og truslerne opstår.

skole, skolelærer, lærer, underviser, vold, chikane, arbejdsmiljø, børn, voksne, uddannelse, undervisning
Hver femte skolelærer udsættes for vold og chikane inden for et år. (Foto: /ritzau/)

Model i Dove-reklame, der anklages for racisme, står nu frem

Cremefirmaet Dove er kommet i modvind, efter en reklame, hvor en sort kvinde tager sin t-shirt af og skifter til en hvid kvinde. Reklamen er for en sæbe, og har for nogle virket til, at den sorte kvinde så at sige vasker sig hvid med Dove-sæben. Dove har fjernet artiklen, og har undskyldt.

Firmaet har også forklaret, at der var flere kvinder med forskellige hudfarver med i reklamen, men det er altså overgangen fra sort til hvid, der har fået flere op i det røde felt. Den sorte model Lola Ogunyemi er nu gået frem og har fortalt, hvordan hendes oplevelse har været.

– Hvis jeg havde haft den mindste anelse om, at jeg ville blive vist som mindreværdig. Eller som “før” i et “før og efter”-foto, så ville jeg være den første til at sige et eftertrykkeligt nej, skriver modellen Lola Ogunyemi i dag i et debatindlæg i The Guardian.

Hun fortæller også, at den oprindelige reklamekampagne var helt anderledes positiv, og at ideen var, at en række kvinder med forskellige hudfarver “byttede hud” ved at tage deres t-shirts af og pludseligt være en anden.

– Jeg havde en pragtfuld oplevelse på settet. Alle kvinderne på settet forstod konceptet og den overordnede idé, nemlig at bruge vores forskelle til at sætte fokus på, at alle typer hud fortjener nænsom pleje, skriver Lola Ogunyemi.

· Mere fra samme kategori ·