Læs også:

Close
narcos, netflix, pablo escobar, roberto de jesus escobar gaviria, escobar, narko, narkosmugling, narkobaron, narkohandel, narkoproduktion, sydamerika, columbia, lokation carlos portal, lokationer, retssag, rettigheder, ophavsret, trusler, trussel, narko, kokain,

NEWS: Pablo Escobars bror truer Netflix

Nyheder  | 

Pablo Escobars bror truer Netflix · Tilfældig kvinde ramt i gårsdagens skyderi · 10.000 danskere kan blive ramt af aflysninger i Ryanair · Kim Jong-Un og Trump truer hinanden · Danmarkshistorie: Modelbureau hyrer model med tørklæde · Dagens billede

Vi har samlet dagens væsentligste, sjove og skæve nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Pablo Escobars bror truer Netflix

Mandag kunne vi fortælle, at en af Netflix’ medarbejdere, Carlos Muñoz Portal, var blevet myrdet på en researchtur i Mexico, hvor hans skulle finde nye lokationer til at optage fjerde sæson af hitserien Narcos.

Serien handler om narkokrigene i Sydamerika, og de første to sæsoner handlede om historiens vel nok mest notoriske narkobaron, Pablo Escobar. I kølvandet på drabet på Netflix-medarbejderen har Pablo Escobars egen bror nu valgt at træde frem og true streaming-giganten. Det skriver The Hollywood Reporter.

narcos, netflic, pablo escobar, roberto de jesus escobar gaviria, escobar, narko, narkosmugling, narkobaron, narkohandel, narkoproduktion, sydamerika, columbia, lokation carlos portal, lokationer, retssag, rettigheder, ophavsret, trusler, trussel, narko, kokain,
Wagner Maniçoba de Moura spiller rollen som Pablo Escobar i serien Narcos. (Foto: /ritzau/)

Roberto De Jesus Escobar Gaviria, bror til Pablo Escobar, har længe haft en sag kørende mod Netflix, som han mener har brudt ophavsretten på historien om Escobar-familien. Rettigheder, som Roberto De Jesus Escbar Gaviria mener er ejet af hans firma Escobar Inc. Kravet mod Netflix lyder på en milliard dollars.

Hvis ikke Netflix betaler, vil han “lukke deres lille show”. Roberto opfordrer også Netflix til at anskaffe sig bevæbnede bodyguards til at beskytte sit personale. Indtil videre er der ikke noget, der linker mordet på Carlos Muñoz Portal til Escobar Inc., men Gaviria er meget klar i spyttet om, at Netflix ikke skal filme i Columbia igen:

– Jeg vil ikke have Netflix eller andre produktionsselskaber til at optage film i Medellin eller Colombia, der relaterer sig til mig eller min bror Pablo uden tilladelse fra Escobar Inc. Det er meget farligt. Særligt uden vores velsignelse. Det her er mit land, siger Roberto De Jesus Escobar Gaviria.

Læs mere: NEWS: Netflix-medarbejder dræbt under research til hitserie

narcos, netflic, pablo escobar, roberto de jesus escobar gaviria, escobar, narko, narkosmugling, narkobaron, narkohandel, narkoproduktion, sydamerika, columbia, lokation carlos portal, lokationer, retssag, rettigheder, ophavsret, trusler, trussel, narko, kokain,
Virkelighedens Pablo Escobar. Hans bror truer og sagsøger Netflix på grund af serien Narcos. (Foto: /ritzau/)

 

Tilfældig kvinde ramt i gårsdagens skyderi

I går blev Nørrebrogade afspærret fra Nørrebro Station og ned til Den Røde Plads. Først ville politiet ikke sige, hvad årsagen var, men nu er det kommet frem, at en tilfældig svensk kvinde blev ramt af et skyderi i den verserende bandekrig. Det skriver Politiken.

Den svensk kvinde kom cyklende over Den Røde Plads ved midnat mellem onsdag og torsdag, da hun hørte to smæld bag sig. Hun stod af cyklen for at se efter lyden. Umiddelbart efter mærkede hun selv en smerte i underlivet. Hun var blevet ramt i venstre balde af en kugle, der gik ud igen i maveregionen. Kvinden var hårdt såret, men overlevede sine kvæstelser efter behandlingen.

Ud over den svenske kvinde blev en mand strejfet i låret af projektiler, der blev skudt på må og få ud over Den Røde Plads og Nørrebrogade natten til torsdag. Manden gav den svenske kvinde førstehjælp, til en ambulance nåede frem.

En 26-årig mand, der er medlem af banden Loyal To Familia, er fængslet i 27 dage, sigtet for drabsforsøg. Han mistænkes for at have skudt mod en person og for at have ramt to tilfældige forbipasserende, der var så uheldige at stå i skudlinjen, da han skød løs. Han nægter sig skyldig.

Læs mere: Stort politiopbud på Nørrebro – meldinger om nyt skyderi

nørrebro, nørrebrogade, den røde plads, nørrebro station, politi, skyderi, vidner, skud, skyderi, afspærring, spærring, kvinde, skudt, livsfare, loyal to familia, anholdt, sigtet, bandemedlem, bandekrig, skyderier
En svensk kvinde blev ramt af tilfældige kugler under endnu et bandeskyderi på Nørrebro. (Foto: /ritzau/)

10.000 danskere kan blive ramt af aflysninger i Ryanair

Ryanair, der er Europas største flyselskab med 126 millioner forventede passagerer i år, er landet i turbulens. Selskabet aflyser nemlig 2100 afgange over de næste seks uger, og overvejer samtidig at tvinge 500 af sine piloter til at aflyse planlagt ferie for at undgå flere aflysninger. Der er nemlig ikke nok ledige piloter til at sikre driften i september, oktober og november. Det skriver TV2.

500 af selskabets 4200 piloter skal holde ferie i oktober og er blevet tilbudt 12.000 britiske pund for ikke at gøre det, men det har piloterne takket nej til. Aflysningerne betyder, at op til 315.000 passagerer vil få deres fly aflyst, og iblandt dem er omkring 10.000 danskere.

– Michael O’Learys kommunikation er jo gået fuldstændig galt. Han har udsendt en undskyldning, som ingen har taget alvorligt. Hverken kunderne eller piloterne. Det er en helt enestående situation. Ryanair har jo været kongen af lavprisselskaberne, og for et par år siden målte både SAS og Norwegian sig op imod dem. De var uopnåelige, siger erhvervskommentator Leif Beck Fallesen.

– Det, det er ved at ske i øjeblikket, er, at Ryanair er ved at nå en grænse. De har kørt lavprismodellen fantastisk hårdt. Men nu betaler de måske ikke deres personale, og især piloterne, nok. Piloterne kan gå over til Norwegian, hvor de kan få bedre løn og bedre forhold, uddyber kommentatoren.

Er flyet aflyst? Læs her: Kender du dine rettigheder, hvis dit fly bliver aflyst eller forsinket?

ryanair, fly, flyselskab, lavprisselskab, michael o'leary, piloter, ferie, flyafgange, danskere, flypassagerer
Lavprisselskabet har måske presset deres piloter for meget, for de nægter at droppe deres ferie for at flyve for selskabet. (Foto: /ritzau/)

 

Kim Jong-Un og Trump truer hinanden

Nordkorea melder nu ud, at diktaturet vil overveje “det mest voldsomme modtræk i historien” mod USA. Det skriver Ritzau.

Det sker, efter præsident Donald Trumps holdt tale ved FN’s Generalforsamling i New York. Her sagde Trump, at amerikanerne ikke har andet valg end at “fuldstændig ødelægge Nordkorea”, hvis ikke landet ophører med at true USA.

– Hans (Donald Trumps, red.) bemærkninger har overbevist mig om – snarere end at skræmme eller stoppe mig – at den vej, jeg har valgt, er den rigtige, og at det er den, jeg skal følge. Jeg vil med sikkerhed tæmme den mentalt forstyrrede, amerikanske senile olding med bål og brand, siger Kim Jong-un.

Få overblik over konflikten med Nordkorea her: Hvad sker der for Nordkorea og missilerne?

koreakrigen, nordkorea, sydkorea, japan, usa, amerika, kim jung-un, kim jung-il, kim il sung, donald trump, politik, diplomati, missiler, missiltest, testaffyring, atomprogram, atomvåben, konflik, sanktioner, diplomati, propaganda, japan, fn, ballistiske missiler, krig, dødsald, døde, sårede, sovjetunionen, 2. verdenskrig, cubakrisen, berlin, 38th parallel, nordkorea, missiler, missiltest, missil, ballistisk missil, kim jong-un, krise, sydkorea, kina, japan, fn, sanktioner, advarsler,
Trump og Kim sender trusler til hinanden. (Foto: Polfoto)

Danmarkshistorie: Modelbureau hyrer model med tørklæde

For første gang i Danmark har et modelbureau hyret en model, der går med tørklæde. Det er den 21-årige Amina Adan, der skriver Danmarkshistorie som den første kvinde i Danmark, der bærer tørklæde og har fast kontrakt med et modelbureau. Det skriver DR.

Det er Unique Models, der har skrevet kontrakt med Amina Adan og ifølge tv-vært og modeekspert, Chris Pedersen, er det ikke kun en stor nyhed i Danmark, men også i internationalt.

–  Det er ret exceptionelt. På verdensplan er der meget, meget få modeller, som har arbejdet med tørklæde på. I USA er der en enkelt ung kvinde, som har gået shows for mange af de store modehuse og i mange af de store magasiner, men det er et enormt lille segment, og det er noget, der er i sin helt spæde begyndelse, siger han.

– Vi kan mærke, at der er en tendens i hele modebilledet til at have mere diversitet, og derfor tænkte vi, at nu prøver vi, siger Jesper Thomsen, direktør i Unique Models.

Læs også: Muslimske kvinder er modeverdenens næste store marked

Dagens billede

dsb, billet, billetsystem billetautomater, billetter, togbillet, tog, offentlig transsport, kollektiv trafik, rejsekort
Fredag morgen er DSB’s billetsystemer nede og det er kun Rejsekortene, der virker. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·