Læs også:

Close
michelin, michelin-kok, michelin-restaurant, sebastian bras, le suquet, mad, gastronomu, gourmet, kok, restaurant, fjernes, stjerner, pres, mad, frankrig, fransk

NEWS: Udmattet Michelin-kok vil af med sine stjerner

Nyheder  | 

Udmattet Michelin-kok vil af med sine stjerner · Stort politiopbud på Nørrebro – meldinger om nyt skyderi · Rigmand i nabokrig med hele Gentofte Kommune · Demonstrationer bryder ud efter anholdelsen af flere catalanske embedsmænd og politikere

Vi har samlet dagens væsentligste, sjove og skæve nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Udmattet Michelin-kok vil af med sine stjerner

Den franske stjernekok Sebastien Bras har bedt Michelins smagsdommere om at køre uden om hans restaurant, Le Suquet, i den franske by Laguiole. Presset for at kunne levere trestjernet kvalitet på hver eneste tallerkener for stort, og derfor siger den udmattede kok nu stop. Det skriver Ritzau.

– Du bliver inspiceret to eller tre gange om året, men ved aldrig hvornår. Hver eneste ret, der ender på bordet, kan blive bedømt. Det betyder, at hver dag kan én af de 500 retter, der kommer fra køkkenet, blive vurderet, siger Sebastien Bras.

Kokken vil hellere bruge sin energi på at lave gourmetmad til restaurantens gæster frem for en mulig Michelindommer.

– Måske bliver jeg mindre berømt af det, men det accepterer jeg, siger han.

Restauranten Le Suquet blev tildelt tre stjerner, der er det ypperste i Michelinguiden, i 1999. Bras er ikke den første kok, der vender guiden ryggen, men han er den første franske kok, der har bedt om at blive fjernet fra den gastronomiske guide, uden at årsagen bunder i en stor ændring i forretningen.

michelin, michelin-kok, michelin-restaurant, sebastian bras, le suquet, mad, gastronomu, gourmet, kok, restaurant, fjernes, stjerner, pres, mad, frankrig, fransk
Den franske kok Sebastian Bras er træt af presset fra sine tre Michelin-stjerner. (Foto: /ritzau)

Stort politiopbud på Nørrebro – meldinger om nyt skyderi

I de tidlige morgentimer er Nørrebrogade afspærret på grund af politiets arbejde. Nærmere betegnet arbejder politiet i området fra Nørrebro Station til Den Røde Plads på det ydre Nørrebro, og morgenfriske trafikanter skal nok finde en anden vej, for gaden er afspærret. Det skriver BT.

På nuværende tidspunkt ønsker politiet ikke at fortælle, hvorfor der var spærret af, flere vidner har dog fortalt, at der i nat er blevet affyret skud nær Den Røde Plads.

– Jeg er lige kommet hjem, da der bliver affyret en række af skud tæt ved min lejlighed. Jeg tæller mellem 10-12 skud. Jeg har vinduet åbent, så jeg kan høre det helt tydeligt. Der er nogle, der råber “læg dig ned, læg dig ned”. Også kommer der masser af politi, siger vidnet Thomas Olesen til Ekstra Bladet.

nørrebro, nørrebrogade, den røde plads, nørrebro station, politi, skyderi, vidner, skud, skyderi, afspærring, spærring,
Nørrebrogade er spærret fra Nørrebro Station til Den Røde Plads. Vidner siger, at der har været skyderier, men politiet holder kortene tæt til kroppen. (Foto: /ritzau/)

Rigmand i nabokrig med hele Gentofte Kommune

Den rige advokat Jan Leth har købt et hus i Hellerup, der ligger helt ud til Øresund, for 27 millioner danske kroner. Jan Leth er endda så rig, at han vil rive Hellerup-villaen ned og i stedet få arkitektfirmaet BIG til at tegne et nyt hus, der skal hedde Villa Leth. BIG er kendt for deres innovative designideer, der er så kreative, at de stikker ud selv på Manhattans kystlinje i New York.

Ideen om et BIG-tegnet hus, er Gentofte Kommune og Jan Lets naboer ikke nede med, og derfor har de bremset byggeriet. Andres utilfredshed har imidlertidig ikke knækket Jan Leth.

Der har nemlig været spektakel over det faktum, at Gentofte Kommune ikke mener, at de har plads til at huse 128 flygtninge, når andre kommuner skal huse mange flere. Derfor truer Leth nu med at købe 30 lejligheder og give dem til de flygtninge, som Gentofte Kommune påstår, at de ikke har plads til. Får han sin tilladelse, køber han ikke lejlighederne. Det skriver Berlingske.

jan leth, jan leth christensen, villa leth, big, arkitek, arkitektegnet, hus, hellerup, nabokrig, gentofte kommune, flygtninge, lejligheder, rig, rigmand
Advokat Jan Leth (tv.) vil ikke finde sig i, at naboerne ikke vil lade ham bygge et nyt hus i Hellerup. (Foto: /ritzau/)

Demonstrationer bryder ud efter anholdelsen af flere catalanske embedsmænd og politikere

De spanske myndigheder anholdte onsdag er 25 mennesker. Blandt dem er 13 embedsmænd og politikere og ransagede flere kontorer hos den catalanske regering. Det fik spontane demonstrationer til at bryde ud over alt i Barcelona og andre byer i Catalonien.

De konti, som den catalanske selvstyre-regering arbejder med, er lukket, og reelt er regeringen i Catalonien sat ud af kraft, angiveligt for at forhindre den i at bruge penge på afstemningen. Det kan betyde, at 170.000 offentligt ansatte ikke får deres næste løn, da centralregeringen i Madrid ikke råder over kontooplysningerne.

Regeringen i Catalonien har planlagt en folkeafstemning om uafhængighed fra Spanien den 1. oktober, selvom afstemningen er blevet erklæret ulovlig af de spanske myndigheder.

catalonien, selvstændighed, barcelona, afstemning, folkeafstemning, løsrivelse, politik, udland, spanien, madrid,
Parlamentet i Catalonien vil stemme om selvstændighed til regionen, der huser Barcelona. (Foto: /ritzau/)

 

– Det minder mest af alt om et statskup, det der foregår. Det er selvsagt fuldstændig uacceptabelt. Det eneste, vi glæder os over er, at resten af verden nu kan se, hvor grimt det egentlig går for sig her. Det er uden for enhver diskussion et overgreb, når man straffer politiske handlinger ved at fængsle folk, siger en demonstrant foran det catalanske økonomiministerium, somPolitiken har talt i telefon med.

– Det er måske mærkeligt. Men situationen er højspændt, og den spanske regering har truet med at sende hæren ind overfor os. Vores eget politikorps, Mossos, kan ikke forsvare os. Så bliver de også bare anholdt. Det er svært at se, at det er demokratiske spilleregler, centralregeringen i Madrid anvender, slutter demonstranten.

catalonien, selvstændighed, barcelona, afstemning, folkeafstemning, løsrivelse, politik, udland, spanien, madrid, anholdt, anholdelse, selvstyre, statskup, kup, embedsmænd, politikere, demonstrationer, demokrati
Den spanske centralregering har anholdt flere embedsmænd og politikere fra Cataloniens selvstyreregering, og den er de facto sat ud af kontrol. (Foto: /ritzau/)

Dagens billede

tyskland, solopgang, dagens billede, sol,
Det ligner en solopgang i troperne, men er i virkeligheden en solopgang i vores naboland, Tyskland. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·