Læs også:

Close
væltet bil, politi, gerningssted

NEWS: 20-årig i kritisk tilstand efter nyt skyderi i København

Nyheder  | 

20-årig i kritisk tilstand efter nyt skyderi i København · Politi frigiver overvågningsbilleder af mulig gerningsmand i Herlev-sagen · 73-årig dræber sin kone – ringer selv til politiet · Regeringen vil opløse Loyal to Familia  · Nye sexanklager mod Kevin Spacey · Dagens billede

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

20-årig i kritisk tilstand efter nyt skyderi i København

Københavns politi oplyser, at en 20-årig mand  er i kritisk tilstand, efter at han blev ramt af skud i Tingbjerg i nat.

– Da vi kommer ud til gerningsstedet, kan vi se, at en bil er forulykket og ligger på taget. En enkelt person er ramt af skud og er i kritisk tilstand, siger vicepolitiinspektør Dannie Rise ved Københavns Politi.

Den 20-årige var føreren af bilen, men politiet oplyser ikke, om han blev ramt af skud i bilen. Politiet har desuden slået fast, at han har relationer til bandemiljøet. Det skriver DR.

væltet bil, politi, gerningssted
En 20-årig mand er i kritisk tilstand, efter at han blev skudt af en eller flere ukendte gerningsmænd natten til fredag i Tingbjerg i København. (Foto: /ritzau/)

Læs også: 30-årig mand skudt i ballen under skyderi i København

Politi frigiver overvågningsbilleder af mulig gerningsmand i Herlev-sagen

Louise Borglit, der var gravid i syvende måned, var ude at gå en tur med familiens golden retriever i Elverparken, da hun blev dræbt med flere knivstik tilbage i november, 2016. Sagen er endnu ikke opklaret, og nu frigiver politiet for første gang overvågningsbilleder af den mand, som har været efterlyst i forbindelse med drabet på Louise Borglit i snart et år. Det skriver TV2.

Politiet kalder ham for “Kasketmanden”. Navnet skyldes, at han på overvågningsbillederne fra den nat bærer en sort kasket. Selv om overvågningen er filmet med infrarødt kamera på lang afstand, er det muligt at se den mand, politiet har ledt efter i næsten et år, og som de formoder er den mulige gerningsmand.

– Vi vælger at gå ud med klippet nu, fordi vi håber, at nyt fokus på sagen kan få folk til at standse op og måske komme frem med oplysninger, de har ligget inde med. Vi ved godt, billederne ikke er specielt gode, men vi håber alligevel, det kan hjælpe os nærmere en opklaring, siger vicepolitiinspektør Peter Malmose.

Se klippet her.

news
Sådan så det ud, da politiet gennemsøgte området omkring Elverparken i forbindelse med drabet på Louise Borglit tilbage i 2016. (Foto: /ritzau/)

Et kvindeligt vidne mødte også den formodede gerningsmand, da hun kom gående med sin rollator på Tornerosevej ved siden af Elverparken. Kvinden hørte skrig fra parken, og så kort efter en mand løbe ud derfra.

– Jeg er lige kommet over vejen, som går langs parken, da en mand kommer løbende ud mellem to sten. Han stopper op, og så står vi og stirrer på hinanden. Han slår armene ud med håndfladerne opad, som om han vil vise, han ikke har gjort noget, eller som om han tænker, hvad sker der. Men så tænker jeg lige pludselig, at der er noget galt, han har gjort et eller andet. Jeg begynder at løbe, og så vender jeg mig om igen og så er han væk, fortæller kvinden med rollatoren til Station 2 Efterlyst.

Dette stemmer overens med overvågningsbillederne, og politiet håber, at offentliggørelsen af kan bidrage til nye oplysninger i sagen.

mord, drab, nyhed, news
Politiet ved stadig ikke, hvad motivet bag drabet på den unge gravide kvinde var. Intet tyder på, at hun var udsat for hverken tyveri eller overgreb. (Foto: /ritzau/)

73-årig dræber sin kone – ringer selv til politiet

Nordjyllands Politi modtog natten til fredag en anmeldelse klokken 01:12 fra en 73-årig mand. Han oplyste, at han kort tid før havde dræbt sin kone med knivstik. Drabet skete i deres fælles hjem på Lyngholmsvej i Aalborg. Det oplyser Nordjyllands Politi ifølge Ritzau.

Kvinden blev fundet livløs, da politiet ankom til stedet, og blev erklæret død af en læge. Manden blev efterfølgende anholdt og sigtet for drab.
De pårørende til den knivdræbte kvinde er underrettet, og politiet betragter sagen som en familietragedie.

politi, blå blink
Nordjyllands Politi kan på nuværende tidspunkt ikke give flere oplysninger i sagen. (Foto: /ritzau/)

 

Regeringen vil opløse Loyal to Familia

Med justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i førertrøjen lægger regeringen nu op til et historisk opgør med banden Loyal to Familia (LTF), det sker efter flere måneders skyderier i København.

Politikerne har tidligere forsøgt at forbyde rockergrupper i Danmark, men uden held. Justitsministeren mener dog, at situationen med Loyal to Familia er anderledes. Det skriver TV2.

ltf, loral to familie, bande, bandemedlemmer, rekruttering, børn, unge, københavns politi, ssp, familier, storebrødre, bandemiljø, nørrebro
Rigsadvokaten giver grønt lys til, at der kan føres sag ved de danske domstole, så banden Loyal To Familia kan blive forbudt. (Foto: /ritzau/)

– Det skridt, vi tager i dag, er ikke på noget tidspunkt taget. Det er her, at sagerne mod rockerne i sin tid stoppede. Nu går vi videre. Vi viser, at samfundet skal vinde, siger Søren Pape Poulsen til TV 2.

Det er dog ikke lige til at forbyde en bandegruppe som Loyal to Familia, da et forbud ikke kan afgøres ved afstemningen i Folketinget, men derimod skal afgøres af domstolene. Justitsministeren meddeler i en pressemeddelse, at en sag om forbuddet mod gruppen først vil blive i 2018.

 

Nye sexanklager mod Kevin Spacey

Kevin Spacey blev tidligere på ugen anklaget for at gøre seksuelle tilnærmelser mod den dengang 14-årige dreng Anthony Robb tilbage til en fest i 1986. Nu er Anthony Robb ikke længere den eneste, der anklager “House of Cards”-skuespilleren for krænkende adfærd. Det skriver Berlingske.

Filmskaberen Tony Montana hævder nu, at han også blev befamlet af Spacey på en bar i Los Angeles tilbage i 2003. Han fortæller også, at skuespilleren “voldsomt” befamlede hans skridt, og til trods for Montanas afvigelser valgte at følge efter ham på toilettet senere på aftenen.

Men Robb og Montana er ikke de eneste, der beskylder Spacey for seksuelle krænkelser. Nu har også den mexikanske skuespiller Roberto Cavaxos offentliggjort, at Spacey på rutinebasis jagtede unge, mandlige skuespillere i sin tid som kunsterisk direktør på Old Vic i London i perioden 2004 til 2015.

– Der er mange af os, der har en “Kevin Spacey-historie”, skriver han.

kevin spacey, robin wright, house of cards, netflix, serie, kult, stopper, sæson 6, seksuel chikane, homoseksuel, dreng, anthony rapp
Efter Anthony Robb trådte frem, kommer flere unge mænd nu med seksuelle anklager mod skuespilleren Kevin Spacey. (Foto: /ritzau/)

Kevin Spacey undskyldte over for Anthony Robb i mandags, selv om han påstod ikke at kunne erindre episoden. De nye anklager har han ikke kommenteret på. Der er dog kommet en kort udmelding fra Staceys repræsentanter, der fortæller, at skuespilleren har taget sig tid til at søge den nødvendige evaluering og behandling. Det skriver New York Times.

 

Læs også: “House of Cards” stopper, og Spacey anklages for seksuel chikane

Dagens billede

demonstrant, nyheder, news, spanien, dagens billede, demonstration
En demonstrant holder fire fingre i vejret som symbol på de fire striber i Cataloniens flag under en demonstration i Sant Jaume Square, Barcelona. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·