Læs også:

Close
julekalender, pakkekalender, jul, gaver, julen, kalender, pakker, gaver

5 bøger, du gerne vil finde under juletræet i år. Og en mandelgave …

Kultur  | 

Det er en rigtig bogjul i år, og der er rigtig mange gode bøger, du kan ønske dig til jul. Her kommer bogblogger Carinas bud på de bedste julegaveønsker til bogelskerne

Snart er det jul, og som sædvanlig vælter det frem med spændende nyheder fra forlagene. Og yes, jeg ønsker mig dem alle sammen i julegave!

Læs også: 6 beautynyheder, som jeg ikke kan vente til jul med at

Til rockelskeren

Denne længe ventede selvbiografi fra en af rockens helt store helte, Bruce Dickinson, er et must for dem, der elsker rockmusik, eller bare vil læse en interessant biografi.

Foruden at være forsanger i heavy metal-bandet Iron Maiden gennem mere end 30 år, er Bruce Dickinson også uddannet pilot, har sit eget ølbryggeri (yes, han brygger simpelthen Iron Maiden-Ale), er professionel fægter og forfatter. En historie om en meget interessant mand.

"En selvbiografi" af Bruce Dickinson. Forlaget Harper Collins Nordic 349,95 Kr
En selvbiografi af Bruce Dickinson, 349,95kr., harpercollins.dk

Til den litterære

Jeg elsker simpelthen Rosinantes klassikerserie. Der er virkelig mange gode klassiske forfatterskaber – som regel  nobelprismodtagere – at vælge imellem, og så er de genoversat rigtig fint og har gerne et forord af en dansk forfatter, som introducerer forfatterskabet for dig. En god måde at læse klassisk litteratur på. Og så synes jeg bare at bøgerne er så flotte!

Rosinantes klassikerserie. Forlaget Rosinante & Co. Ca. 199,95 Kr. pr stk.
Rosinantes klassikerserie. 199,95 kr. pr stk., saxo.com

Til krimielskeren

Krimidronningen med det sejeste og meget passende efternavn, Karin Slaughter, er udkommet med en ny thriller, Den gode datter.

For 28 år siden blev søstrene Charlotte og Samantha Quinns liv slået i stykker efter et angreb på deres barndomshjem. Nu, hvor søstrene er voksne, vender volden tilbage til deres lille by, og det er op til læseren at finde ud af, hvem der er den gode datter.

"Den gode datter" af Karin Slaughter. Forlaget Harper Collins Nordic. Ca. 299,95 Kr
“Den gode datter” af Karin Slaughter, 299,95 kr., arnoldbusck.dk

Læs også: Boghandlerens julegaveanbefalinger: Bøger til din bedste, søster, far … og dig selv

Til vinelskeren

In vino veritas. Denne moppedreng af et opslagsværk er den ultimative vinguide og gaven til dem, som vil vide alt om vin. Her finder du over 800 sider med alt fra verdens vinregioner til vinens kemi, og bogen er skrevet af mere end 180 internationale vineksperter. Denne bog har også vundet stort set alle priser inden for genren.

Oxford Vinleksikon. Forlaget Lindhardt og Ringhof. Ca. 599,95 Kr
Oxford Vinleksikon, 599,95 kr., lindhardtogringhof.dk

Til feinschmeckeren

Denne bog er gaven til dem, der har alt og som interesserer sig for dansk design. Den er lige udkommet i en ny og revideret udgave og fungerer både som opslagsværk, men fortæller også historien om, hvordan dansk design er anerkendt og værdsat ude i verden. En virkelig lækker sag!

"Dansk Design" af Thomas Dickson. Forlaget Gyldendal. Ca. 499,95 Kr.
“Dansk Design” af Thomas Dickson. 499,95 kr., gyldendal.dk

Til mandelgaven

Mandelgaven, som vi alle skal kæmpe om, selv om vi allerede ér mætte, behøver ikke være altid være tør chokolade, som bedstemor har sørget for. Hvorfor ikke lade mandelgaven være en bog, som alle omkring bordet kan få glæde af?

Serien Tænkepauser fra Aarhus Universitetsforlag er et godt bud på en god mandelgave. Hver bog reflekterer over et interessant emne på en hyggelig måde, så man bliver både underholdt og klogere. Der er mange emner at vælge imellem, og så koster hver bog kun 39,95 kroner, så man sprænger heller ikke sit budget.

"Tænkerpause". Bogserie fra Aarhus Universitetsforlag. Ca. 39,95 Kr. pr. stk.
“Tænkepauser”, 39,95 kr. pr. stk., bog-ide.dk

 

· Mere fra samme kategori ·