Læs også:

Close
boggaver

Boghandlerens julegaveanbefalinger: Bøger til din bedste, søster, far … og dig selv

Kultur  | 

Har du en læseglad familie – eller vil du gerne have, at de bliver det? Vi har spurgt en boghandler, hvilke bøger vi skal give i julegave i år

Bøger er næsten altid et hit under juletræet, for der findes en bog til enhver. Det handler bare om at ramme rigtigt! Det kan selvfølgelig være svært, men vi har fået boghandler Lene Fjord Sørensen til at give sine bud på boggaver til bedstemor, bedstefar, far, mor, søster, bror, kæresten – og dig selv, hvis årets julegavetema står i bøgernes tegn.

Lene er 30 år, uddannet boghandler og big time læsenørd! Hun elsker de fleste slags bøger, men hendes kærlighed er størst, når det kommer til en velskrevet krimi eller fantasy-fortælling.
– Boggaver er de bedste, fordi en (god) bog bliver hos dig for evigt og tager dig væk fra virkeligheden, mens du læser den, siger Lene.

Boggaver til bedstemor

Livsmodig

Gitte Løkkegaard, Gyldendal

– Hanne-Vibeke Holst, Ritt Bjerregaard, Anne Linnet og Christine Antorini fortæller, hvordan det er at leve i et ungdomsfikseret samfund efter de 50. Fire spændende kvinder, fire spændende perspektiver på livet og anerkendelsen af at ældes.

209,95 kr., Saxo

Som pesten

Hanne Vibeke Holst, Gyldendal

– Spændingsroman om lægen Karoline, der gennem sit job hos WHO skal gøre sit for at stoppe en pandemisk influenza. Hun opdager hurtigt, at jobbet ikke er lige til, og at politisk og økonomisk vinding er en del af dagsordnen. Hanne-Vibeke Holst er en klassiker!

299,95 kr., Gyldendal

 

Boggaver til bedstefar

Da alting blev anerledes

Johannes Møllehave, Lindhardt & Ringhof

– Fordi jeg elsker Johannes Møllehave, og det vil din bedstefar helt sikkert også!

249,95 kr., Bog & idé

Min barndom i 50’erne/60’erne

Div. forfattere, Lindhardt & Ringhof

– Kendte mennesker, der deler deres oplevelser som barn i 50’erne. Det er sjovt at mindes og en god mulighed for at snakke med din bedstefar om forskellen mellem hans barndom og din.

299,95 kr., Lindhardt & Ringhof

 

Boggaver til far

Til grænsen

Michael Falck, Gyldendal

– Ja, jeg er partisk, fordi jeg også er fra Tønder, men Michael Falch er rigtig god til at fortælle, og din far vil helt sikkert sætte pris på en god biografi!

279,95 kr., Gyldendal

Nordisk Mytologi

Neil Gaiman, Modtryk

– Til din fars indre viking! Neil Gaiman er en fantastisk ordsmed og genfortæller på bedste Gaiman-maner de gamle myter om gudernes magtkampe og intriger.

269,96 kr., Saxo

 

Boggaver til mor

Kærlighed for voksne

Anna Ekberg, Politikens Forlag

– Lenora opdager sin mand med en yngre kvinde, og det går op for hende, at hun kan blive forladt, men hun vælger ikke at give op uden kamp. Denne roman har det hele: Ægteskabsudfordringer, sex og mord.

300 kr., Politikens forlag

 

Hvad man ikke dør af

Nina Munch-Perrin/Helle Thorning-Schmidt, Gyldendal

– Spændende læsning om, hvad det koster at være Danmarks mest magtfulde kvinde og de udfordringer, det giver både på jobbet og på hjemmefronten.

239,95 kr., Saxo

 

Boggaver til din søster

Overtalelse

Jane Austen, Lindhardt  & Ringhof

– En af Austens oversete klassikere og faktisk den sidste, hun skrev færdig inden sin død. Den handler om 19-årige Anne, der bliver overtalt af familien til at bryde forlovelsen med Frederick. Otte år senere mødes de igen, begge ugifte, og Anne har aldrig glemt sine følelser for Frederick, men Frederick kan ikke glemme Annes svigt. En klassisk Austen-fortælling.

214,95 kr., Saxo

Heksen

Camilla Läckberg, People’s Press

– Hvis man er til krimi, kan man ikke benægte Läckberg, og denne er hendes 10. i Fjälbacka-serien. Denne gang handler det om et barns forsvinden, der viser sig  at være mord og gør op med kvinders rolle i hjemmet og samfundet, og hvad der sker, når nye generationer bryder med gamle traditioner.

239,96 kr., Saxo

 

Bror

Under bjælken

Jens Andersen/HKH Kronprins Frederik, Gyldendal

– Hvad vil det sige at være født til at være konge? Find ud af, hvordan Kronprins Frederik er gået fra at være genert teenager til vild frømand til lykkelig familiefar.

259,95 kr., Saxo

 

Fodboldbossen

Adam Møller Gomaa, Byen

– Spiller din bror Fifa? Går han til fodboldkampe om søndagen på det lokale stadion? Brokker han sig tit, når det ikke går så godt for sit hold? Her er bogen, der fortæller ham, hvad det egentlig vil sige at være den, der skal stå i spidsen for et fodboldhold.

299,95 kr., Bog & idé

 

Boggaver til din kæreste

Snemanden

Jo Nesbø, Modtryk

– Fordi I sikkert har været i biografen og set filmen, der ikke rigtig lever op til bogen, selv om Michael Fassbender i bar overkrop er et smukt syn!

74,95 kr., Saxo

 

Den evige ild

Ken Follet, Cicero

– Ærligt talt, Ken Follet er et sats – enten kan man lide ham, eller også kan man ikke, men med et plot, der handler om attentater og oprettelsen af verdens første efterretningstjeneste, vil jeg mene, det er et godt sats.

281 kr., Bogreolen

 

Boggaver til dig selv

Gå glip

Svend Brinkmann, Gyldendal

– Fordi jeg synes, vi alle skal blive bedre til at give slip på, hvad vi tror samfundet/familien/jobbet/fremmede mennesker forventer af os og bare gå glip af ting, så vi kan nyde livet. Og så ELSKER jeg Svend Brinkmann!

250 kr., Gyldendal

På sporet af den Zoologiske Have

Einar Mar Gudmundsson, Lindhardt & Ringhof

– Finurlig og prisvindende forfatter, der i otte noveller fortæller om dengang, Jesus dukkede op på Færøerne forklædt som søn af en fransk vinbonde fra Bordeaux. Einar er vanvittig morsom, og så er bogen perfekt til bussen, toget, cyklen – hvordan du end kommer rundt.

149,95 kr., Lindhardt & Ringhof

 

Jokeren

Båven om Gud

Helle Joof, Lindhardt og Ringhof

– Fordi jeg elsker Hella Joof, og fordi bogen ikke tager sig selv alt for højtideligt, selv om emnerne kranser om bibelfortællingerne, er de her præsenteret med et godt skvis Joofisk humor. Måske den er bedre egnet som mandelgave/pakkelegsgave, men den er helt sikkert et læs værd!

299,95 kr., Lindhardt & Ringhof

 

Læs også: Gaveideer: De sødeste og sjoveste gaver til din veninde

Læs også: 5 bøger, du kan læse, mens du venter på Game of Thrones

· Mere fra samme kategori ·