Læs også:

Close
hårfjerning, hårreduktion, behandling, hår, aleris-hamlet hospitaler, kosmetisk behandling, ninna hjardemaal, kosmetisk sygeplejerske, laser, laserbehandling, mørke hår, lyse hår, lys hud, mørk hud, hårhæmmende, bedøvelse, hud, provokeret hud, efterår, efterårsbehandling, mænd, kvinder, kroppen, kropsbehandlinger, hårvækst, uønsket hårvækst

Hårfjerning med laser: Det skal du vide

Annonce for Aleris-Hamlet  | 

Overvejer du at få fjernet uønsket hår? Så er det den rette årstid nu. Kosmetisk sygeplejerske Ninna Hjardemaal fra Aleris-Hamlet Hospitaler fortæller her, hvad du skal tage højde for, og hvad du skal forvente, inden du får en hårfjerning

Hårfjerning eller hårreduktion, som det kaldes i faglige termer, er blevet mere og mere populært blandt de danskere, der får kosmetiske behandlinger hos Aleris-Hamlet Hospitaler. Det fortæller Ninna Hjardemaal, der er kosmetisk sygeplejerske.

– Nu har jeg fjernet hår i rigtig mange år. Til at starte med var det kun enkelte kvinder, der fik behandlingen. Det var ikke noget, man talte om, fordi mange heller ikke vidste, at de kunne få foretaget behandlingen. I dag er vores klienter meget bedre oplyst, de kender deres muligheder og gider ikke gå at døje med uønsket hår, siger hun.

hårfjerning, hårreduktion, behandling, hår, aleris-hamlet hospitaler, kosmetisk behandling, ninna hjardemaal, kosmetisk sygeplejerske, laser, laserbehandling, mørke hår, lyse hår, lys hud, mørk hud, hårhæmmende, bedøvelse, hud, provokeret hud, efterår, efterårsbehandling, mænd, kvinder, kroppen, kropsbehandlinger, hårvækst, uønsket hårvækst
Mange kvinder vil gerne have fjernet uønsket hår i ansigtet. (Foto: All Over)

Se også: Flere får ændret deres ansigtsform med Restylane

Resultat med laserbehandling
Resultatet vil variere fra person til person afhængig af hårfarve og hudtype.
I bedste fald kan du regne med, at cirka 70 procent af hårene forsvinder. Der kan komme nye hårsække, og i gennemsnit skal du regne med, at hårene forsvinder i ni til 24 måneder, hvorefter det kan være nødvendigt med enkelte laserbehandlinger.
Aleris-Hamlet Hospitaler

Håret fjernes med laser

Ninna Hjardemaal fortæller, at klienterne typisk ønsker hårene fjernet de samme steder, som de ville fjerne dem med en barberhøvl.

– Rigtig mange kvinder, der kommer til os, har hår på hagen, overlæben, og halsen, som de er kede af. Derudover får de også fjernet hår i bikinilinjen, på benene og under armene. Kvinder med PCO har også glæde af behandlingerne, og kvinder, der har fået opereret overskydende hud væk, så bikinilinjen bliver “løftet op”, får også ofte hårfjerningsbehandlinger. Ved mænd er det oftest ryggen, de vil have fjernet hår fra, siger Ninna Hjardemaal.

Når du skal have lavet en hårreduktion på Aleris-Hamlet Hospitaler, kommer du først ind til en obligatorisk forundersøgelse, hvor der forventningsafstemmes, og du får noget skriftligt materiale om behandlingen med hjem. Derefter er der en betænkningstid på 48 timer.

– Når du så kommer ind og får behandlingen, starter vi med at razere (barbere, red.) området, hvor behandlingen skal foretages, hvis ikke du selv har gjort det i forvejen, fortæller Ninna Hjardemaal.

– Derefter behandler vi dig med et laserapparat. Laserens pulserende lys føles som slag med en lille elastik. Det er ikke behageligt. Efter behandlingen smører vi noget beroligende creme på, og vi anbefaler, at du bruger en hårhæmmende creme i dagene efter.

restylane, aleris-hamlet hospitaler, ansigt, ansigtsform, rynker, behandling, plastikkirurgi, kosmetisk behandling, kosmetisk, kosmetisk sygeplejerske, idealer, skønhed, kroppen, mænd, kvinder, kæbe, hjerteformet, firkantet
Ninna Hjardemaal er kosmetisk sygeplejerske hos Aleris-Hamlet Hospitaler. (Foto: Aleris-Hamlet Hospitaler)

Læs mere: Tanja havde store problemer med sved under armene: Endelig er jeg fri

Hvordan virker laseren?
Laseren udsender en kort impuls af et meget intenst lys. Lyset opsuges af hårstråets farvestof, og lysenergien omdannes inden for millisekunder til varmeenergi. Varmen, som udvikles i hårstrået, ødelægger hårsækken permanent.
Aleris-Hamlet Hospitaler

Mørke hår reagerer bedst

Under behandlingen skal du holde det behandlede område ude af solen. Selv om lasereren ødelægger hårsækkene og sigter efter dem i behandlingen, så kan du ikke undgå, at din hud også bliver en smule provokeret. Derfor vil du opleve rødme og varm hud efter behandlingen.

– Huden er lidt ligesom om sommeren, når du har fået for meget sol. Derfor anbefaler vi, at huden får fred fra solen op til tre uger efter behandlingen. Derfor er hårfjerning også en behandling, der er god at starte i efteråret og vinteren, råder Ninna Hjardemaal.

Læs også: Blogger Josefine Valentin: Botox burde ikke være tabu

Derfor gør det heller ikke noget, hvis du kommer til behandlingen og er vinterbleg. Faktisk giver det de bedste resultater. Ninna Hjardemaal forklarer nemlig, at laseren sigter efter pigmenter, når den varmebehandler hårsækkene og dermed får dem til at udstøde håret.

– Jo mørkere håret er, jo nemmere er det for laseren at spore pigmentet og dermed ødelægge hårsækken, så håret falder ud. Det betyder også, at jo lysere huden er, jo nemmere er det at spore hårets pigment.

Læs meget mere om behandlingen og mulighederne på Aleris-Hamlet Hospitalers hjemmeside.

Girl holding razor - bikini line
En behandling med hårfjerning vil typisk blive foretaget på steder, hvor du normalt fjerner hårene med en barberhøvl. (Foto: All Over)

 

· Mere fra samme kategori ·