Læs også:

Close
privathospitalet aleris-hamlet, parken, privathospital, plastikkirurgi, miradry, sved, svedkirtler, behandling, indgreb, skjolder, deodorant, parfume, tøj, aksillær hyperhidrose, øget, svedproduktion, sponsoret, plastikkirurgi, kroppen, kvindekroppen, botox

Tanja havde store problemer med sved under armene: Endelig er jeg fri

Annonce for Aleris-Hamlet  | 

Siden hun var teenager, har Tanja Kamp lidt af store problemer med sved under armene. Efter flere år fandt hun en behandling og slipper resten af livet for skjolder, bekymringer og altid at have en deodorant på slæb

I flere år forlod Tanja Kamp aldrig sit hjem uden ekstra bluser, og hun havde altid en deodorant ved hånden. Siden hun var teenager, har hun nemlig lidt af voldsom sved under armene.

Hun vidste aldrig, hvornår hun ville få brug for at skifte tøj, fordi det blev gennemblødt.

– Jeg har prøvet alt. Intet har rigtig virket, fortæller Tanja.

privathospitalet aleris-hamlet, parken, privathospital, plastikkirurgi, miradry, sved, svedkirtler, behandling, indgreb, skjolder, deodorant, parfume, tøj, aksillær hyperhidrose, øget, svedproduktion, sponsoret, plastikkirurgi, kroppen, kvindekroppen, botox
Tanjas problemer med sved har påvirket hele hendes liv. (Foto: Privathospitalet Aleris-Hamlet)

Se mere: Blogger Josefine Valentin: Botox burde ikke være tabu

Påvirkede alle aspekter af livet

Tanja lider af noget, der hedder aksillær hyperhidrose. Hyperhidrosen fører til en overdreven svedproduktion, der kommer af, at nerverne sender flere signaler til svedkirtlerne end normalt. De nerver, der sender signaler til svedkirtlerne kan ikke styres, men er reaktioner på stress, smerte, ophidselse eller andre ting, som vi udsættes for i hverdagen.

Den ekstra store mængde signaler til svedkirtlerne er altså ikke noget, som Tanja selv er herre over, til gengæld er det noget, der har påvirket hendes livskvalitet negativt.

privathospitalet aleris-hamlet, parken, privathospital, plastikkirurgi, miradry, sved, svedkirtler, behandling, indgreb, skjolder, deodorant, parfume, tøj, aksillær hyperhidrose, øget, svedproduktion, sponsoret, plastikkirurgi, kroppen, kvindekroppen, botox
Det kan have stor effekt på ens livskvalitet, med en øget svedproduktion. (Foto: All Over)

– Det har begrænset mig meget i mit valg af tøj. Jeg har jo aldrig helt selv kunne vælge mit tøj, for jeg har altid skullet overveje om, og hvornår sveden ville kunne ses. Jeg har ofte klædt mig i enten helt mørke eller lyse bluser, hvor sveden ses mindre, siger Tanja og uddyber:

– Jeg synes selvfølgelig ikke, at det var rart at lugte af sved, når jeg gik på arbejde, og jeg prøvede alt fra en krystaldeo til glycerin og alt muligt andet. Der var bare ikke rigtig noget, der hjalp. Jeg har altid været nødt til at have parfume eller deodorant med, fordi jeg var bange for at komme til at lugte i løbet af aftenen, hvis jeg var ude.

privathospitalet aleris-hamlet, parken, privathospital, plastikkirurgi, miradry, sved, svedkirtler, behandling, indgreb, skjolder, deodorant, parfume, tøj, aksillær hyperhidrose, øget, svedproduktion, sponsoret, plastikkirurgi, kroppen, kvindekroppen, botox
Tanja har prøvet alle mulige behandlinger, endda krystaldeodoranter, for at slippe for sit problem. (Foto: All Over)

Læs også: 10 spørgsmål og svar: Det skal du vide, inden du får Botox

Fakta:
4 procent af danskerne lider af hyperhidrose, som viser sig ved, at man sveder ekstremt meget på forskellige dele af kroppen. Lidelsen er tabubelagt, og mange lever med den skjult.

Så et opslag om svedbehandling

En dag så Tanja et opslag på Facebook om en behandling af hendes svedproblemer med et system, der hedder miraDry, på Privathospitalet Aleris-Hamlet Parken.

– Da jeg så det, tænkte jeg, at jeg bare måtte prøve det, fordi jeg havde hørt om andre, som havde fået det lavet, hvor det virkelig havde hjulpet. Det var ikke noget, jeg behøvede at tænke meget længe over, og kort tid efter var jeg til forundersøgelse. Så gik det ellers hurtigt derfra, fortæller Tanja.

privathospitalet aleris-hamlet, parken, privathospital, plastikkirurgi, miradry, sved, svedkirtler, behandling, indgreb, skjolder, deodorant, parfume, tøj, aksillær hyperhidrose, øget, svedproduktion, sponsoret, plastikkirurgi, kroppen, kvindekroppen, botox
Tanja var lidt nervøs for at blive stukket, men behandlingen var rigtig fin. (Foto: Privathospitalet Aleris-Hamlet.)

Selve indgrebet var en stille og rolig oplevelse.

– Jeg var spændt på at få foretaget indgrebet, men det var mest, fordi jeg skulle stikkes i armhulerne for at blive bedøvet. Selve behandlingen foregik ved, at der blev sendt mikrobølger gennem huden, der ødelagde mine svedkirtler. Det var en sjov fornemmelse at være bedøvet i armhulerne, og selve oplevelsen var ikke slem, da jeg først lå der. Lægen, der udførte indgrebet, var også meget sød og fortalte, hvad der skete undervejs. Det gjorde mig meget tryg, fortæller Tanja.

Se Tanja få behandlingen her:

Se også: 14 sejlivede myter om plastikkirurgi: Sandt eller falsk?

Fakta:
Tanja blev behandlet med miraDry®, som er en permanent behandling mod øget tendens til armsved.

Behandlingen tilbydes hos Aleris-Hamlet i Parken, hvor Aleris-Hamlet også tilbyder midlertidig svedbehandling med Botox, som skal gentages hver 3. måned.

Vil anbefale det til enhver tid

Tanja fortæller, at hun var blå og hævet efter indgrebet, og at der gik lidt tid, før hævelsen faldt.

– Men jeg er superglad for, at jeg har fået det lavet, fordi jeg sveder og lugter slet ikke på samme måde mere. Nu kan jeg cykle ni kilometer på arbejde, uden at jeg er helt våd under armene. Det er befriende ikke at bekymre mig længere, og at jeg kan have det tøj på, jeg har lyst til, siger Tanja.

privathospitalet aleris-hamlet, parken, privathospital, plastikkirurgi, miradry, sved, svedkirtler, behandling, indgreb, skjolder, deodorant, parfume, tøj, aksillær hyperhidrose, øget, svedproduktion, sponsoret, plastikkirurgi, kroppen, kvindekroppen, botox
Tanja havde store problemer med sved under armene, men er endelig fri for det. (Foto: Privathospitalet Aleris-Hamlet)

Hun er ikke i tvivl om, at hun vil anbefale behandlingen til alle, der har problemer med øget svedproduktion, som hun havde.

– Jeg synes helt klart, at folk, der lider af øget svedproduktion burde få foretaget behandlingen med miraDry-systemet. Jeg har i hvert fald været superglad for resultatet, og jeg har ikke fortrudt behandlingen på noget tidspunkt.

Du kan læse mere om svedbehandlingen miraDry her, som Privathospitalet Aleris-Hamlet tilbyder.

privathospitalet aleris-hamlet, parken, privathospital, plastikkirurgi, miradry, sved, svedkirtler, behandling, indgreb, skjolder, deodorant, parfume, tøj, aksillær hyperhidrose, øget, svedproduktion, sponsoret, plastikkirurgi, kroppen, kvindekroppen, botox
Tanja vil anbefale behandlingen til alle, der har problemer med øget svedproduktion. (Foto: Privathospitalet Aleris-Hamlet)

 

· Mere fra samme kategori ·