Læs også:

Close
bytur, byen, fest, druk, piger, girls night out, sjov, ballade,

Klumme: Jeg er 26 år og hader at gå i byen

Mit liv  | 

Jeg kan simpelthen ikke komme på noget, jeg vil mindre end at bruge min weekend på bytur og alkohol

Ja, du læste rigtigt – og så laver jeg ikke engang sjov. Nu vil du sikkert tænke, at jeg er et superkedeligt og gråt menneske, der ikke laver andet end at sidde hjemme i min stue og surmule i weekenderne. For helt ærligt, hvilket menneske på 26 år hader at gå i byen?

Det gør jeg! Og jeg får så ekstremt lange patter af folk, der synes, de skal belære mig om, hvad der forventes af min aldersgruppe. Unormal er det nye sort, og hvis jeg ikke gider i byen, er det sidste, jeg gider bruge min tid på at svare på spørgsmål om, hvorfor jeg nu ikke gider det, eller om der er noget galt. For det er der ikke, jeg hader det simpelthen bare!

byen, bytur, fest, weekend, fulde, veninder, piger, girls night out
Flashback til 2008: Dengang jeg syntes, en bytur var the shit. Her sammen med min bedste veninde, Mie. (Foto: DKBN)

Hvorfor spilde en god weekend på at gå i byen?

Jeg ved godt, at de fleste på min alder ikke kan få armene ned, når de er på vej hjem fredag eftermiddag. Forude ligger weekenden, det er tid til fest, farver, alkohol og byen. Jeg er selvfølgelig også stor fan af weekenden – jeg mener, hvem er ikke det?

Men hvis du spørger mig, om jeg vil med i byen, er min første og eneste indskydelse et rungende nej. Hvorfor skulle jeg dog frivilligt vælge at spilde min weekend på en eller anden tilfældig klub, der spiller så høj musik, at jeg ikke kan snakke med mine veninder?

Hvor drinksene er så dyre, at prisen på én næsten svarer til min timeløn? Hvor jeg alligevel ender med at sidde ved baren (med min ene drink, fordi jeg er for nærig til at købe flere), fordi jeg hader at danse og absolut ikke besidder nogen rytme overhovedet?

Hvorfor skal jeg bruge hele lørdag aften og nat på at drikke mig stjernestiv, og så spilde hele søndagen på at have latterligt ondt af mig selv?

Læs også: The life changing magic of not giving a fuck

bytur, byen, bagstiv, tømmermænd, hader, hovedpine, alkohol, drikke, fuld
Dagen derpå er aldrig sjov – og det er godt nok sjældent, en bytur er det værd! (Foto: All Over)

Jeg har simpelthen bare fået nok

Jeg kan ærlig talt bare ikke lure fidusen længere, og det undrer mig, at jeg stadig har venner, der synes, det er det fedeste at bruge weekend efter weekend på at feste natten lang, spise kebab til morgenmad og kun være 30 procent menneske dagen derpå, hvor du nægter at gå ud, fordi du ligner døden fra Lybæk.

Jeg mener, selvfølgelig synes jeg også at alkohol og byture var det fedeste … dengang jeg var 18. Men efter utallige branderter, jeg ikke kan huske og byture, jeg (desværre) sent vil glemme, må jeg blankt erkende, at jeg har fået nok.

Jeg har fået nok af de utallige liderlige fyre, der er overbeviste om, at jeg da kom i byen for at blive scoret af lige netop dem, og alle de gutter på dansegulvet der tror, at bare fordi jeg står der, så er min krop et tag-selv-bord, og der er derfor totalt grønt lys til at give mig et klap i røven.

Jeg har fået nok af at tvinge mig selv til at ligne en, der bare har the time of my life, når jeg helst vil ligge hjemme under dynen og se Game Of Thrones. Jeg er generelt bare træt af at de byture, jeg endelig vælger at tage med på, ender præcis ligesom alle de andre:

Forudsigelige, kedelige og spild af min tid.

byen, bytur, piger, veninder, girls night out, flirt, alkohol, fest,
Det kan godt være, I tager i byen for at få en pigeaften, men det er fyrene som regel ikke enige i. (Foto: All Over)

Den klassiske bytur

Men hvad er det helt præcist, der gør, at jeg synes byture er spild af min tid (selvfølgelig med undtagelse af de liderlige drenge og de dyre drinks) tænker du nu, ikke? Det skal jeg fortælle dig! Hovedsageligt er det, fordi intet går som planlagt, når det festlige selskab, man er en del af, endelig rammer byen.

Når man ankommer, er det med en masse forventninger til, at den her aften bare bliver for VILD! Men selskabet opløses allerede ved garderoben, og pludselig har du ingen ide om, hvor dine veninder befinder sig. Nogle danser, nogle ryger, nogle er allerede taget hjem, og minimum en af dem flirter med en fyr, som hun aldrig havde talt til, hvis hun var ædru.

Du får måske danset lidt, du flotter dig måske endda og køber mere end én drink, men det går også hurtigt op for for dig, at du egentlig er træt. Her beslutter du dig for at tage hjem, men du kan stadig ikke finde alle dine veninder og ender med at lave houdinien.

Det mest ironiske ved hele byturssituationen er, at I på fælleschatten dagen efter snakker om, hvor fed aftenen var, at I ikke nåede alt det, I havde talt om, og at I helt sikkert skal tage revanche og gøre det igen snart. Men her er det, jeg tænker: Hvorfor? Hvorfor skal vi egentlig det?

bytur, byen, fuld, pige, alkohol, alene, fest, druk
Du ender med næsten 100 procents sikkerhed altid med at sidde alene et sted – skide sjovt! (Foto: All Over)

Læs også: Drukmåsanalysen: Hvilken slags fuldetype er du?

Nok må være nok

Når byturen ni ud af 10 gange ender som en gigantisk fiasko, hvor vi alle sammen hurtigt kan blive enige om, at vi havde det langt federe til forfesten, hvorfor er det så, at vi bliver ved med at gentage bummerten mere end en gang?

Min mor sagde engang til mig, at man aldrig skal gå tilbage til en fuser – det er lidt der, jeg er nået til med byturene. Nu er jeg blevet skuffet så mange gange, og nok må være nok. Så vil jeg langt hellere bruge min weekend på sofaen med en god serie sammen med min kæreste, eller hygge med mine veninder. Det ved man da i det mindste, hvad er!

veninder, hygge, pyjamas party, afslapning, grin, sjov
Jeg vil til enhver tid foretrække at bruge weekenden på hygge og spas med mine veninder – langt væk fra byen! (Foto: All Over)

Læs også: Søndagsnødvendigheder: Det kan vi ikke leve uden om søndagen

· Mere fra samme kategori ·