Læs også:

Close
vaccine, vaccination, vaccinationer, sygdom, mæslinger, hpv, børnesygdomme, smittefare, smitte, børn, voksne, sundhed, samfundet, vaccinenægtere, antivaccine, vaccinemodstand, vaccinestøtter, egoisme, sundhed, kroppen, forældre, børn, piger, forskning, forskere, medicin, danmark, who, flok, flok-immunitet, hpv-vaccine. hpv-virus, hpv-vaccine, vaccine, piger, kræft, livmoderhalskræft, seksuelt overført sygdom, sexsygdom

NEWS: Flere piger bliver vaccineret mod HPV

Nyheder  | 

Flere piger bliver vaccineret mod HPV · Omstridt mobbegruppe på Facebook er blevet lukket · Derfor er kvinder dårligere til Scrabble · Sammenslutning tager nu sagen om hjemløse unge i egen hånd · Hæren har fået sin første kvindelige general

Vi har samlet dagens væsentligste, sjove og skæve nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Flere piger bliver vaccineret mod HPV

Flere piger siger nu ja, til at blive vaccinere mod livmoderhalskræft. Der er dog stadig et godt stykke vej mod målet om 90 procent af danske kvinder, der skal være vaccinerede. Det skriver Politiken.

Andelen af vaccinerede piger født i 2004 er steget fra omkring hver tiende til omkring hver femte på fire måneder, viser nye tal fra Statens Serum Institut.

– Vi har jo kæmpet med, at det har været en faldende kurve, så det er rigtig godt, at der over de sidste fire måneder er sket en stigning i antallet, der lader sig vaccinere, siger Bolette Søborg, som er overlæge i Sundhedsstyrelsen.

Læs mere: HPV: Ny indsats skal fjerne misforståelser og få flere til at blive vaccineret

vaccine, vaccination, vaccinationer, sygdom, mæslinger, hpv, børnesygdomme, smittefare, smitte, børn, voksne, sundhed, samfundet, vaccinenægtere, antivaccine, vaccinemodstand, vaccinestøtter, egoisme, sundhed, kroppen, forældre, børn, piger, forskning, forskere, medicin, danmark, who, flok, flok-immunitet, hpv-vaccine. hpv-virus, hpv-vaccine, vaccine, piger, kræft, livmoderhalskræft, seksuelt overført sygdom, sexsygdom
Danmark har langt flere sager om piger, der er blevet syge efter hpv-vaccinen end i andre lande. (Foto: Polfoto)

Omstridt mobbegruppe på Facebook er blevet lukket

Facebook har valgt at lukke gruppen Offensimentum, efter en politianmeldelse. Politianmeldelsen kommer efter omfattende chikane af freelancejournalisten Karina, der havde skrevet en kritisk historie om snushandel på siden.

Mere end 100.000 børn og unge er medlemmer i gruppen, der er kendt for mobning, at gøre grin med døde, dele nøgenbilleder og andre ting af tvivlsom natur.

Læs mere om hele sagen her: Facebook lukker Offensimentum-gruppe efter trusler mod journalist

offensimentum, mobning, chikane, freelancejournalist, journalist, karina, mobning, unge, børn, facebook, digital, mobning
Dansk Journalistforbund har politianmeldt Offensimentum. (Foto: All Over)

 

Derfor er kvinder dårligere til Scrabble

Amerikanske forskere har studeret deltagere i tre år USA-mesterskaber i Scrabble. Det har de, fordi trods lige mange mandlige og kvindelige deltagere, og trods de to køn brugte lige meget tid på at forberede sig, så var det mændene, der dominerede de øverste placeringer.

Forskerne fandt frem til, at det er forskelle i mænd og kvinders måde at forberede sig på, der gjorde udslaget. Hvor mændene snalyserede tidligere spil, spillede kvinderne”bare” spil. Mænd træner altså Scrabble for at forbedre deres chancer for at vinde, mens kvinder primært spiller for at hygge sig og for at være sammen med andre. Det skriver Berlingske.

scrabble, kvinder, mænd, ligestilling, træning, strategi, øvelse, elite, spil,
Forskere har fundet ud af, hvorfor kvinder er dårligere til at vinde Scrabble end mænd er. (Foto: All Over)

Sammenslutning tager nu sagen om hjemløse unge i egen hånd

Hjem til Alle Alliancen vil hacke sig ind over alt på boligmarkedet i kampen for at vende den negative udvikling, hvor antallet af hjemløse unge stiger markant fra år til år. Det skriver Politiken.

– Vi skal væk fra herberger, væresteder, soveposer og andre midlertidige løsninger og i stedet give de unge et fast og permanent hjem. Det er vores mål at skaffe bedre støtte og permanente boliger, som de unge kan betale over alt, hvor vi kan finde dem, i eksisterende byggerier, på kollegier og erhvervsejendomme og i nye byggeprojekter, som er målrettet de unges situation, siger alliancens direktør, Vibe Klarup.

Læs også: Antallet af unge hjemløse fordoblet på otte år

kvinder, hjemløse, hjemløs, unge, unge hjemløse, bolig, billige boliger, parker, herberg, stigning, socialt
Antallet af unge hjemløse fordoblet på otte år – også antallet af hjemløse kvinder. (Foto: All Over)

Hæren har fået sin første kvindelige general

Jette Albinus får i dag stjerner på skuldrene, når hun bliver udnævnt som brigadegeneral og stabschef for Hjemmeværnskommandoen. Det gør hende til den første kvindelige general i Hæren. Det skriver TV2.

– For mig har det altid handlet om at være en god soldat og officer, og accepten fra dine kollegaer kommer kun på grund af din faglighed og dine evner. Jeg tror mere, det har været mine omgivelser, som har bemærket, at jeg har været kvinde. Jeg tænkte faktisk ikke selv over det i de første mange år. I dag er jeg mere bevidst om, at jeg også er en rollemodel, siger hun Jette Albinus om sin udmærkelse.

Læs også: Flere kvinder vælger værnepligten

Dagens billede

irma, orkanen orma, orkan, natur, naturkatastrofe, klima, storm, blæst, ødelæggelser, hjemløs, omkomne, sårede, natur, vind, de caribiske øer, sydamerika, puerto rico, florida, den dominikanske republik, florida, ødelæggelser, strøm, evakuering
En dreng fotograferer en bil, der er kørt i et synkehul under orkanen Irma. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·