Læs også:

Close
stalking, stalket, stalker, unge, mænd, kvinder, undersøgelse, spørgerunde, krimi, overvågning, invadering af privatliv

NEWS: Hver sjette unge dansker er blevet stalket

Nyheder  | 

Hver sjette unge dansker er blevet stalket · Kendt malers lig graves op i faderskabssag · Bombe fra Anden Verdenskrig fundet i Nordjylland · Australien kræver svar fra USA efter politidrab · Minister vil lukke for broløb · Amerikansk toppolitiker har fået en hjernetumor

Vi har samlet dagens væsentligste, sjove og skæve nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Hver sjette unge dansker er blevet stalket

Ifølge en rundspørge blandt 1.097 mennesker, foretaget af Kantar Gallup for Berlingske har én ud af seks unge været udsat for stalking.

Ifølge Gallup svarer det til mindst 120.000 voksne danskere, der hvert år udsættes for stalking, og særligt unge kvinder er udsatte.

Ifølge undersøgelsen svarer 16 procent i aldersgruppen mellem 18 og 35, at de har oplevet at blive stalket. Tallet er lavere blandt de 36-59 årige, hvor 13 procent er blevet stalket, mens ni procent blandt svarpersonerne over 60 år har haft en stalker. Det skriver Berlingske.

I alt svarer 12 procent af de adspurgte, at de har oplevet at blive stalket. Af disse er 29 procent i dag udsat for stalking eller har oplevet det inden for det seneste år.

Det står særligt slemt til blandt kvinderne. Således svarer 15 procent af kvinder i alle aldre i rundspørgen, at de har haft en stalker mod blot 9 procent af mændene.

stalking, stalket, stalker, unge, mænd, kvinder, undersøgelse, spørgerunde, krimi, overvågning, invadering af privatliv
Hver sjette unge er blevet stalket. Det er oftest kvinder, der bliver stalket. (Foto: /ritzau/)

Kendt malers lig graves op for at afgøre faderskabssag

Liget af den spanske surrealistiske kunstner Salvador Dali, graves i dag op. Det sker 28 år efter kunstnerens død, for at afgøre, om han er far til en 61-årig kvinde.

Det hævder den mulige datter Maria Pilar Abel fra Catalonien nemlig, at han er.

Hun påstår, at Dali gjorde hendes mor gravid, da han i en årrække boede i den lille fiskerby Port Lligat, hvor Abels mor arbejdede.

Det har tidligere været ment, at Dali døde barnløs og Dali-kendere er også skeptiske over for påstandende. Blandt andet, fordi Dali var kendt for at nyde at se andre have sex mere end selv at have det, og fordi den excentriske maler helst ikke ville røres af andre end sin kone gennem mange år, Gala.

salvador dali, dali, Maria Pilar Abel, gala, spanien, catalonien, barcelona, figueres, maler, kunstner, surrealisme, kendt, artist, far, barn, barnløs, faderskabssag, faderskab
Salvador Dalis lig graves op 28 år efter hans død for at afgøre en faderskabssag. (Foto: /ritzau/)

Bombe fra Anden Verdenskrig fundet i Nordjylland

En bombe fra Anden Verdenskrig blev i går fundet ved Rubjerg Knude i Nordjylland. Politiet var hurtigt til stede, og fik destrueret bomben, der fomentlig er blevet kastet fra et fly under Anden Verdenskrig.

Læs mere: 10.000 evakueret efter fund af gammel kæmpebombe i Polen

Læs også: Tyskland har demonteret kæmpe bombe fra 2. verdenskrig

Australien kræver svar fra USA efter politidrab

Australske Justine Damond ringede lørdag aften til politiet for at anmelde det, hun troede var et seksuelt overgreb. Episoden fandt sted uden foran hendes hus i et roligt boligkvarter i Minneapolis, USA.

Damond stod på gaden i sin pyjamas og talte med betjentene i politibilen, da hun blev skudt gennem bildøren på førersiden. Ifølge læger fra Hennepin County Medical Examiner døde hun af et skudsår i maven.

Nu kræver Australiens premierminister, Malcolm Turnbull, svar fra amerikanske myndigheder.

– Hvordan kan det ske, at en kvinde, der står ude på gaden i sin pyjamas og søger hjælp, bliver skudt, spørger premierministeren, ifølge nyhedsbureauet Reuters og DR.

justine damond, australien, usa, krimi, politi, politidrab, skud, skuddrab, skud, myndighederne, død, skudsår,
Australske Justine Damond blev skudt af en amerikansk betjent, da hun bad om hjælp. (Foto: /ritzau/)

Minister vil lukke for broløb

Efter anbefaling fra Vejdirektoratet har transportminister Ole Birk Olesen (LA) valgt, at det skal være slut med løb og cykelarrangementer på de danske broer. Det skriver Ritzau.

Hos FDM er man glade for beslutningen, fordi det ifølge interesseorganisationen skaber forsinkelse, køer og uheld på allerede trængte veje, når Storebæltsbroen og Lillebæltsbroen skal lukkes på grund af sportsarrangementer.

Hos foreningen Broløbet Storebælt undrede formand Per Hansen sig over afgørelsen.

– Det bør være muligt én gang hvert tredje år at afvikle Danmarks måske mest unikke løbebegivenhed, sagde han.

broløb, løb, øresundsbroen, storebæltsbroen, lillebæltsbroen, ole birk olesen, liberal alliance, transportminister, motion, kroppen, træning
Det sidste broløb mellem Danmark og Sverige i 2008. Nu skal det også være slut med andre broløb, siger minister. (Foto: /ritzau/)

 

Amerikansk toppolitiker har kræft i hjernen

Den amerikanske og republikanske toppolitiker John McCain, har fået konstateret kræft i hjernen. Det skriver Ritzau.

Den 80-årige senator og tidligere krigsfange og præsidentkandidat kommer sig for tiden efter en operation, der blev foretaget sidste fredag, for at fjerne en mindre blodprop over McCains ene øje.

En vævsprøve har siden operationen afsløret, at blodproppen var udløst af en tumor.

john mccain, politik, usa, amerika, tumor, cancer, kræft, hjernen, hjernekræft, hjernetumor, sygdom, kroppen
Den amerikanske toppolitiker John McCain har fået en tumor i hjernen. Foto: /ritzau/)

 

· Mere fra samme kategori ·